Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Teasmade - чайник/будилник

Featured Replies

Приятелката ми е живяла в Англия и си е донесла Teasmade, което е нещо като чайник, който седи до леглото и се настройва да те събуди със звук и готова чаша чай (май може да се ползва и за кафе). Тя го е влеза, защото е ретро, но аз смятам да го ползвам, защото обичам зимните сутрини да пия по едно топло кафе или чай, а мисълта, че може да е готово без някой от нас да ходи до кухнята ми допада и то много. Екзотично ми е, че пише, че е направено в United Kingdom (а не China като новите версии, да живее глобализацията, която е добра само за жълтурите).

Притеснява ме, че щепселът си е типичния английски тип с 3 букси, дали само с преходник ще заработи: Щепсел

Отдолу пише, че работи на 200-250 волта ток, а нашия май е 220-240, не знам дали това разминаване е страшно? И това 50 AC важи ли у нас? Всъщност според вас в кои държави може да се използва, защото обмисляме имиграция в Испания, Португалия, или Австрия. Глупави са ми може би въпросите, но аз разбирам повече от софтуер, хич не разбирам нищо от хардуер, още по-малко от битова техника, и то винтидж!

2AF44827A41D6A31DB982ACC33B000B1 

Ще ме умрете с тези въпроси!

преди 5 минути, tonio23 написа:

Притеснява ме, че щепселът си е типичния английски тип с 3 букси, дали само с преходник ще заработи: Щепсел

И без да ти гледам картинката на преходника - казвам ДА! Ще работи!

Може да се смени щепсела направо.

преди 5 минути, tonio23 написа:

Отдолу пише, че работи на 200-250 волта ток, а нашия май е 220-240, не знам дали това разминаване е страшно? И това 50 AC важи ли у нас? 

Стария стандарт в България беше 220 V. В Русия още е така.
Стария стандарт във Великобритания беше 240 V. В Южна Азия (Индия например) си стои.
Сегашния - в България и целия ЕС е 230 V. Навсякъде в ЕС -  и напрежението е едно и също, и контактите са едни и същи „Шуко“ - CEE 7/4 и CEE 7/3.

А това, което пише „до 250 V“ е максималното напрежение!

преди 20 минути, цър-вул написа:

2,30лв щепсел, 2,30лв - преходник...
А ако се върне пак в UK?

1 лев щепсел!

А за връщането ... „А дано, ама надали“!

В англия ползвах обикновени преходници за моите устройства и нямаше проблеми - зарядно за лаптоп и телефон. По същия начин се ползват и техните уреди в нашата мрежа. Един приятел си взе телевизор от там и си работи тук само с преходник.

преди 2 минути, Raze написа:

В англия ползвах обикновени преходници за моите устройства и нямаше проблеми - зарядно за лаптоп и телефон. По същия начин се ползват и техните уреди в нашата мрежа. Един приятел си взе телевизор от там и си работи тук само с преходник.

Проблем може да бъде бройката на преходниците! Имам над 10 уреда - със щепсели BS 1363.

преди 10 минути, цър-вул написа:

Това трябва да е или картинка на  щепсел или от най-дървените ървени кийски щепсели

Не е „ървен“ - от пластмаса е! А дали е „кийски“ или китайски - все тая!

преди 5 минути, ined написа:

Много дърто туй, аз такава нещо не бих оставял през нощта включено.

И ти не си първа младост!

преди 1 час, цър-вул написа:

2,30лв щепсел, 2,30лв - преходник...
А ако се върне пак в UK?

Хаха, по-скоро може в Малта или Гибралтар да отидем, УК-то излязоха от ЕС и за мен ще е трудно.

В Гибралтар е 240 V с английски тип щепсели, та се е видяло, че ще е с преходник само.

А относно сигурността, нейния работи отлично все още. Това е уред от време когато всичко се е правило в Европа и са правени да издържат с десетилетия, а не като сегашните боклуци сделани в Китай. Забравихте ли Самсунг Note 7, който се самозапалваше, че и експлоадираше. Причината, разбира се, се оказаха калпави батерии от китайски поддоставчици. И китайските автомобили, в които откриха, че слагат азбест. Не, че няма и качествени неща направени в Китай, както и боклуци произведени в Запада, но много си зависи качествения контрол, малко ди им отпуснат юздите на китайците и...

преди 25 минути, tonio23 написа:

Хаха, по-скоро може в Малта или Гибралтар да отидем, УК-то излязоха от ЕС и за мен ще е трудно.

В Гибралтар е 240 V с английски тип щепсели, та се е видяло, че ще е с преходник само.

За Гибралтар - също забрави! Освен за Англия и другите части на Обединеното кралство.

Цитат

Гибралтар е задморска територия на Великобритания, намираща се в най-южната част на Пиренейския полуостров.
Гибралтар е член на Европейския съюз чрез членството на Великобритания

По-добре е преходник ,защото  в английския щепсел има и един ПРЕДПАЗИТЕЛ,който  е  за защита от късо съединение в уреда.

преди 5 часа, jhoro написа:

И ти не си първа младост!

Може да не съм млад вече, ама съм добре поддържан :)

Ако кабелите му са като тия на клипа са за директна подмяна.

Второ, защо не бих се доверил на такава джаджа да ми стои през нощта включена - всичко е само на два превключвателя които дори са голи независимо, че по тях върви 220в. Няма термозащити или пък защита от протичане. Някой от тях да залепне и да не се изключи и после ще ме пишат по новините, че съм запалил блока.

преди 3 часа, bigiadri написа:

По-добре е преходник ,защото  в английския щепсел има и един ПРЕДПАЗИТЕЛ,който  е  за защита от късо съединение в уреда.

Че има - има! Ама знаеш защо го има?

Пп. При К.С. някъде в кръга - ще реагира токовата защита на целия кръг!

@ined така е, но няма какво да се прави. Има и ново производство, на фирмата Swan, но разбира са сделани в Китай и далеч нямат този ретро вид.

Освен да намеря някой, който да го защити термично не знам какво може да се направи. Не вярвам, че ще се намери фирма, която да ъпгрейдне това технически и да започне да го произвежда с класическия дизайн, макар, че хипстърите биха луднали по ретро дизайн. Иначе на мен лично не ми е проблем и просто като нощна лампа да го използвам, доста са добри крушките за четене например.

преди 2 часа, ined написа:

Ако кабелите му са като тия на клипа са за директна подмяна.

Второ, защо не бих се доверил на такава джаджа да ми стои през нощта включена - всичко е само на два превключвателя които дори са голи независимо, че по тях върви 220в. Няма термозащити или пък защита от протичане. Някой от тях да залепне и да не се изключи и после ще ме пишат по новините, че съм запалил блока.

Всичко това са само хипотези - „Ако това, ако онова ...“
Не бъркай концепцията с изпълнението! Всичко може да се направи „както трябва“, без да се променя идеята!

Може, само дето като гледаш как е направено 60-те години много не са се грижели за безопасността на уредите.

преди 8 часа, ined написа:

Може, само дето като гледаш как е направено 60-те години много не са се грижели за безопасността на уредите.

Без да се заяждам ,НЕ си много прав. В моята сфера на работа /шевни машини/ съм се срещал с огромно многообразие на машини от всякакви епохи/от повече от 100-годишни до тези с Уиндоус/  и трябва да ти кажа , че китайците са тези ,които бягат от сигурността на уредите , скопяват защити, филтри,ползват некачествени материали  в стремежа си за да опростят, намалят цената и най- вече да намалят живота на уреда за да се увеличи потреблението, /то не само при тях е тази тенденция/ , понякога се чудя как са допуснати за внос.

Колкото до конкретния случай  ,уреда трябва да се провери от човек който разбира. Мога да кажа , че в къщи имаме доста уреди от Великобритания и там стандартът за тях  е жесток. В Европа предполагам и в Англия старите уреди или тези ,които са повредени и се изнасят до кофите за боклук има правило /закон/ , че ако е електрически повреден се режи кабела ,ако е механически също се прави негоден за използване. Това е така , че ако се случи нещо с този ,които го е взел, този които го е оставил  ще го съдят!Казвам го това , защото през мен са минали ХИЛЯДИ шевни машини/занимавам се  повече от 35 г/, на които е или отрязан кабела или е махната совалката.

Така е, вече от десетилетия човек не може да намери компютър, който да не е сдялан в Азия и то не Япония или Южна Корея. Иначе вече бойкотирам колкото се може повече китайското производство. С компютрите няма как, но например вече вместо китайските уж италиански перални Канди търся някоя направена в Европа. Зарадвах се като видях, че има хладилници произведени примерно в Полша, всичко, което не е Китай, е добре дошло, дори да е от Турция, Ливан, Мароко е за предпочитане от това парите ми да отиват за поощряване на КНР. Най-малкото ако съседите на Европа са добре няма да ни заливат с техните бедни имигранти. Но особено фирмите от Америка все още предпочитат да изнасят производства в КНР и компания, вместо в страни като Турция, Молдова, Украйна и Северна Африка. Дори индийците се научиха да бойкотират китайските стоки до колкото могат, но повечето европейци и американци са глупави и ей така си свалят китайската ТикТок. А у нас пък едни от най-продаваните са китайските телефони.

Така е, вече от десетилетия човек не може да намери компютър, който да не е сдялан в Азия и то не Япония или Южна Корея. Иначе вече бойкотирам колкото се може повече китайското производство. С компютрите няма как, но например вече вместо китайските уж италиански перални Канди търся някоя направена в Европа. Зарадвах се като видях, че има хладилници произведени примерно в Полша, всичко, което не е Китай, е добре дошло, дори да е от Турция, Ливан, Мароко е за предпочитане от това парите ми да отиват за поощряване на КНР. Най-малкото ако съседите на Европа са добре няма да ни заливат с техните бедни имигранти. Но особено фирмите от Америка все още предпочитат да изнасят производства в КНР и компания, вместо в страни като Турция, Молдова, Украйна и Северна Африка. Дори индийците се научиха да бойкотират китайските стоки до колкото могат, но повечето европейци и американци са глупави и ей така си свалят китайската ТикТок. А у нас пък едни от най-продаваните са китайските телефони.
Общи приказки и шаблони!
Спокойно - скоро ще намалеят продуктите, които са произведени и/или асемблирани в PRC (Китайската народна република). Но не заради друго - просто китайците „се усетиха, че ориза е само гарнитурата”! Вече имам няколко неща, които са от китайски фирми, но са произведени извън Китай - примерно Виетнам.
Не бъркайте - оригинална, местна разработка с аутсорсинг!

Е то където Китай там и Виетнам. Аутсорсинга е мръсна дума, от едно страна работниците са третирани като роби, от друга качеството определено е по-ниско от преди, когато нещата са се правили в собствените си държави. Турските Манове и Мерцедеси доста по-бързо се амортизират от произведените в Германия, но пак са по-добри от Китайските автобуси които за нула време ще станат на г*з. Аз като атсорствам дизайнерска работа във Fiverr не съм доволен от резултатите. Ниска цена, но и качеството не струва.

на 19.12.2021 г. в 12:45, tonio23 написа:

Приятелката ми е живяла в Англия и си е донесла Teasmade, което е нещо като чайник, който седи до леглото и се настройва да те събуди със звук и готова чаша чай (май може да се ползва и за кафе).

Изхвърли го веднага това чудо. Завъдило е плесени, гъбички и какви ли не чехълчета и микрофлора. Опасно е да го гледаш камоли да пиеш чай от този английски боклук!

След пълна дезинфекция и дезинсекция на това нещо може да го ползваш за красота.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.