Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблемен принтер HP Deskjet F2180

Featured Replies

Здравейте,

Взех си на втора употреба принтер  HP Deskjet F2180.  Малко старичък, но добре запазен. Три в едно - копир, принтер и скенер. След инсталирането на необходимите драйвери и софтуер успях да го стартирам, но само скенера. Нямам достъп до функцията му за принтиране и все още се чудя защо е така. В един момент компютъра започна да го разпознава като съвсем друг модел. -  HP Deskjet F2100. Според вас това нормално ли е или се дължи на Windows 7.

Откъде мога да се сдобия с драйвер за HP Deskjet F2100. В интернет няма нищо.

HP printer.PNG

Здравей, имам подобен принтер. Общо взето калпави изпълнения са...

Моя работеше известно време с компютъра ми, след което спря... само сканиране и копване чрез копира му... звънях на сервизи, казаха ми че ми е дълъг USB кабела, което в действителност си беше така - 2 метра и половина...

смених го с по-къс - същата работа...

Оказа се че с други компютри работи...

Преинсталация на драйверите едва ли ще помогне, макар че моя когато го инсталирах за пръв път тръгна чак след като ръчно ги инсталирах с такива които не са от сайта на HP, ето пробвай за твоя:

https://www.drvhub.net/devices/input-devices/hp/deskjet-f2100

Евентуално преинсталация на Windows, но аз лично не бих се занимавал за едното принтиране.

П.С: С Windows 10 съм.

Конфигурирай USB порта за печат > Control Panel > Devices and Printers > десен клик по иконата на принтера > Printer properties > раздел Port > сложи отметка на USB001 >Apply > OK
Ако няма USB001 в списъка, тогава [Add Port...] и добавяш USB...

• Автор
преди 2 минути, цър-вул написа:

Конфигурирай USB порта за печат > Control Panel > Devices and Printers > десен клик по иконата на принтера > Printer properties > раздел Port > сложи отметка на USB001 >Apply > OK

Проблемът е че имам опции само за сканиране. За принтиране няма нищо.

Успях да смъкна драйвера и се получава съобщението което прикачвам като снимка.  Но няма опция за принтиране.

Ще пробвам и под линукс. Може би ще тръгне.

printer.PNG

преди 2 минути, Redmanv написа:
преди 6 минути, цър-вул написа:

Проблемът е че имам опции само за сканиране. За принтиране няма нищо.

Покажи картинка в Devices and prointers

• Автор
преди 14 часа, цър-вул написа:

Покажи картинка в Devices and prointers

Проблема го реших след като си инсталирах Линукс Минт Синамон. Веднага го разпозна принтера и тръгна.

Явно при Windows има някакви проблеми с драйверите. Да не говорим колко е голям софтера му - 245 мб и после трудно се деинсталира.

Ето снимка от Уина.

Картинка.PNG

И като кликнеш в контекстното меню на Troubleshoot какво се случва? Или използвай HP scan & print doctor? 

https://support.hp.com/gb-en/help/printscandoctor

преди 15 минути, Redmanv написа:

трудно се деинсталира

Чак, пък... 

А и как искаш да имаш софтуер за сканиране, за работа със снимки и да е 5 MB... 

Отстраняване на неизправности, Print & Scan Doctor - всичко което съм видял като възможност съм пробвал.

Както казах - с други компютри работи.

Ето тази тема аз съм я пуснал:

Printer works but not printing documents from PC - HP Support Community - 8181067

Ха ! Сега пък заработи - без да пипам нищо, на USB001 си беше по подразбиране, само и единствено инсталирах DJ2300_Full_WebPack_51.1.4707.exe и това е.

Скоро не го бях "мъчил".

С дългия кабел е в момента, ако има някакво значение.

Да, говоря за друг принтер, но пак е от същата серия - "DeskJet".

• Автор
на 25.12.2021 г. в 12:26, цър-вул написа:

И като кликнеш в контекстното меню на Troubleshoot какво се случва? Или използвай HP scan & print doctor? 

https://support.hp.com/gb-en/help/printscandoctor

Чак, пък... 

А и как искаш да имаш софтуер за сканиране, за работа със снимки и да е 5 MB... 

Този доктор мисля че го инсталирах и няма никаква промяна.

След като успях да го подкарам под Линук значи може и под Уиндоус да тръгне, но нещо драйверите са бъгави.

• Автор

Хора, сега се появи друг проблем.

Днес му заредих мастило и успях да принтирам няколко листа. Обаче като му сложа много хартия да принтирам и му задам доста страници ги взема поне 20 листа наведнъж и се натоварва. Разбира се това не е добре. Какво мога да направя в този случай

• Автор

Благодаря . Бачка перфектно принтерчето само че под Линукс

Мога ли някъде да намеря читави драйвери за уина или просто да се откажа.

https://support.hp.com/us-en/document/ish_2224996-1993298-16

И спирам да гадая - нито версия на Windows си дал, нито си показал нещо по по-горе зададените въпроси...
Няма начин да няма начин, но иска коректна комуникация. А такава тук не се наблюдава.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.