Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

как да си напрая дизайна на сайта

Featured Replies

не знам как да си напрая дизайна на сайта имам някои идеи ама не знам как става затова се обръщам към вас ако можете да ми помогнете ще се радвам все пак съм начинаещт

Какво имаш предвид с "не знам как да си напраВЯ дизайна на сайта" ? Искаш да кажеш, че не знаеш езика за форматиране HTML, чрез който се пишат уеб страници? То тогава не е лошо малко да почетеш, преди да правиш каквито и да е опити за уеб дизайн. Прочети този урок за HTML на английски език:

http://www.w3.org/MarkUp/Guide/

Освен това можеш (но строго не препоръчвам) да използваш и програми за визуално изграждане на уеб страници като Macromedia Dreamweaver, само прочиташ малко урочета преди това оттук.

Или пък имаш предвид, че не можеш да изградиш графиките за страницата ти? Тогава ти трябва Adobe Photoshop и малко уроци на български за него.

Дизайна на сайта се прави с графичен редактор - MS Paint, Photoshop, CorelDRAW, Illustrator... и после се реже на парчета, които се сглобяват посредством езика HTML, за който говореше Митака.

• Автор

Много ви благодаря за информацията

Много ви благодаря за информацията

Чета нещата по-горе и се потресох като чух за дизайн с MS Paint или Coreldraw !!!

Хайде последното е по-приемливо, макар че е векторна програма и е за предпечат ;)

По принцип дизайн първо се прави с умения които да реализирате после с каквото можете. Избора на графична програма си е личен избор. Аз препоръчвам PhotoShop. Вече реализацията на самия дизайн става с Dreamweaver, или каквата друга програма за web програмиране си намерите.

Мога много дълго и нашироко да говоря за дизайн, графични програми и реклама, но ще отнеме много време. Ето няколко сайта от близкото минало които съм правил само с PhotoShop после с Dreamweaver

http://www.mpetrov.com

За MS Paint се ебавам :speak:

Айде ако не верваш виж поне един мой сайт и ще се увериш,че не ги правя на Paint.

Него го дадох за пример, защото кой знае човека дали има софтуер за графична обработка.

CorelDRAW - защо си потресен? Ами, че това си е един мощен инструмент за векторна графика. С повече умения и труд става за за Web. Мой познат направи сайт на Illustrator и ме учуди колко добър стана.

П.П. @mpetrov Като гледам си правил специални задачи за стилизация и цветознание (самата дума е адски противна), които се учат в художествените училища.

Каква специялност си завършил / учиш в ТУ?

Редактирано от xsakex (преглед на промените)

• 4 месеца по-късно...

амии аз от скоро съм в нещата с web design и не може да научите кой знай какво от мен, но нека си пусна и аз гласа тук

значи подкрепям xsakex и мисля че най добре можеш да направиш дизайна на сайта си с photoshop стига само да си чел достатъчно за него има много уроци навсякъде из WEB.

ето ти малко инфо за това как да си направиш успешен дизайн на сайта :)

Дизайн

Дизайнът на дадена интернет страница оказва голямо влияние върху мнението, което си изграждат потребителите. Едно от първите неща, които забелязват повечето посетители, е външния вид на вашата уебстраница. Опитайте се да спазите следните съвети при изграждането на вашия сайт, за да може той да изглежда добре и да направи добро впечатление на потребителите:

• Съобразете външния вид на страницата с темата й. Дизайнът се изгражда според самото предназначение и тематичната насоченост на сайта

• Използвайте цветове, които са приятни и не дразнят очите

• В ackground - a (фона) не бива да се набива в очи. Стремете се да изпъква тази част на страницата, в която се намира самата информация

• Броят на използваните цветове не бива да е прекалено голям. Подберете цветовете, така че да контрастират и да си подхождат един с друг. Не се препоръчва употребата на повече от 4-5 цвята. В същото време се стремете сайтът ви да не изглежда прекалено “безцветен”

• Стилът на всеки отделен детайл (шрифт, лого, бутони, background , ленти) трябва да бъде съобразен с останалите детайли в страницата

• Стремете се при компресирането на различни изображения за вашата страница да запазите тяхното качество. Използвайте подходящ графичен редактор, например Adobe Photoshop

• Текстът трябва да контрастира с фона, за да бъде лесен за четене. Препоръчва се при светъл фон текстът върху него да е тъмен и обратно – при тъмен фон цветът на текста да е светъл.

• Използвайте подходящи шрифтове. Препоръчват се Verdana , Arial , Times New Roman или Tahoma . Съобразете и техния размер. Не се препоръчват прекалено големи шрифтове. Най-често употребявания размер на гореспоменатите шрифтове е 8-12 pt .

• Избягвайте ненужната употреба на различни движещи се анимации ( GIF , Flash )

• Едно от най-важните неща в един уебсайт е неговото лого. Чрез него първоначално добиваме представа за страницата. Логото трябва да бъде съобразено с темата на сайта

• Употребата на CSS и JavaScript в днешно време е доста срещано явление. Употребата им придава по “ефектен” външен вид. Въпреки това използвайте умерено CSS и JavaScript

източник: www.uroci.net

P.S. Виждам че от доста време не сте писали тук :) хих дано се поднов темата и да се изказват все повече мнения и разбира се уроци как, с какво, къде...? т.н.

То принципно дизайна на сайта се държи повече на CSS такаче човека може да не разбира много от тези работи препоръчвам тези УРОЦИ ще са ти полезни :)

Създаване на уеб сайтове по каталог и по проект на потребителя.

http://webworkmanship.hit.bg

Леле леле, като ти гледам как ти се отварят и линковете..... А за дизайн не искам да говоря... И за това пари искаш....

П.С. Нищо лично но първо се научи да правиш сайтове и после искай пари за това.

Създаване на уеб сайтове по каталог и по проект на потребителя.

http://webworkmanship.hit.bg

Това е найстина аматиорска работа по добре продавай записани дискове с филми от колкото да се правиш на професионален дизайнер. biggrin.gif аз все още се уча и за тва не си давам услугите с пари. То и в моя рекламен сайт пише така ма колко зимам пари ме питай :)

Наий-лесно дизайн са прави с WebPage Maker :rolleyes:

И с WebPage Maker става но прави всичко в леяри. Това му е недотатъка! И като е с леяри понякога в страницата става такава бозаа.

И с WebPage Maker става но прави всичко в леяри. Това му е недотатъка! И като е с леяри понякога в страницата става такава бозаа.

ами да точно!!! порпинцип леара си е с точно определено място и в браузърите излизат там където си им посочил. и ако се отвори страницата на друг монитор с друга резолюция ще стане "една боза" както е споменато по-горе.

Препоръчвам ти като за начало да започнеш с таблици с леари е по-трудничко :)

• 2 седмици по-късно...

най - добре да земе с Dreamweaver, уроци има в http://uroci.net да поработи и да гледа сорсето и 6те се нау4и

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.