Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сглобяване на копачка

Featured Replies

Здравейте, имам нужда от помощ относно сглобяване на копачка за криптовалути... Дънна платка, захранване, кабели и друго. Мисля да закупя 2 броя rx 6600 и да добавя след това по евтини към рига след това.  Имам място на което да сложа рига и затова искам да си направя копачка. Извинете за невежеството, но не съм се занимавал с хардуер досега. Благодаря предварително, ако някой се отзове.

Разрешен от Raze

преди 45 минути, цър-вул написа:

С новите цени на тока...

че какво му е на цените? Една духалка от 2000W харчи повече ток от копачка с две видео карти.

Виж в железарския форум, там има такъв раздел. Иначе, на твое място аз бих изчакал да видим какво ще стане с цените на криптото, че доста взе да пада. По-добре да инвестираш там парите и да чакаш да се вдигне - купи биткойн или етер например. А и по-слаби от RX 6600 няма особено смисъл, една такава карта ще ти изкарва около 100 лв/месец за момента и това без тока. Най-евтин ти е варианта с 6 GB карти, каквито са GTX 1660, а цената им е подобна на 6600. С 4 ГБ карти вече е общо-взето мисия невъзможна.

• Автор
преди 1 час, Raze написа:

Виж в железарския форум, там има такъв раздел. Иначе, на твое място аз бих изчакал да видим какво ще стане с цените на криптото, че доста взе да пада. По-добре да инвестираш там парите и да чакаш да се вдигне - купи биткойн или етер например. А и по-слаби от RX 6600 няма особено смисъл, една такава карта ще ти изкарва около 100 лв/месец за момента и това без тока. Най-евтин ти е варианта с 6 GB карти, каквито са GTX 1660, а цената им е подобна на 6600. С 4 ГБ карти вече е общо-взето мисия невъзможна.

Благодаря за съвета, занимавал съм се с трейдинг от 2018 с около 4-5 к $. По стечение на обстоятелствата и най вече заради мен вече ги нямам, а и желанието ми намаля и сега ми се иска да си пусна една копачка да си ги холдвам. На същото мнение съм като теб и ми се иска по малко карти но по хубави и нови, но бюджета ми не е много голям в момента и за това мисля за начало да взема 2 карти по около 1000 1200 за брой и да набавя всички други компоненти за сглобяване на риг. Ако имате някаква идея как да се случи това в рамките на 2500 приблизително ще съм благодарен да споделите.

• Решение

Ами не знам къде ги гледаш такива цени, аз най-евтината RX 660 XT, която намирам, е над 1300 лв.:

Видео карта AMD Radeon RX6600XT CLI 8G - ниска цена от JAR Computers

изкарва малко над $1.4/денонощие

Може и с 1660 да копаеш, тя е

Видео карта Nvidia GeForce PH-GTX1660-O6G | JAR Computers

под 1100 лв., но изкарва още по-малко - около $1 на денонощие при сегашния курс, сметни дали имаш сметка.

https://whattomine.com/

Иначе, слагаш им там някое евтино дъно, което да има поне 2 броя PCI-E слота, с евтин, дори и двуядрен celeron/athlon процесор ще свършат работа, една hive OS, дори и диск не ти трябва, може от USB да я подкараш, 4 GB RAM би трябвало да стигне и си ти. Може и с 1 голям PCI-E слот и да ползваш riser-и за малките слотове. Вече ако ще добавяш още карти, гледаш процесора и дъното да имат достатъчно PCI-E линии, за да можеш да ги ползваш. Има форуми, търси и чети, в youtube също има много клипове кое как се прави.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.