Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Жична или безжична клавиатура и мишка?

krasimir.krstev

Препоръчан отговор

Кое е по-добро безжична или жична клавиатура и мишка? Батериите издържат ли дълго?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако ще използваш безжични, гледай да са на някой добър бранд, а не някакви евтини - тоест, да са с добро качество. Като са безжични, винаги има вероятност за къси периоди през които връзката прекъсва - това означава, че не са добри за гейминг. За гарантирана стабилна връзка, използвай клавиатура и мишка свързани с кабел към компютъра.

Колко време издържат батериите ли? Зависи от модела на батериите. Всеки модел идва с различно качество и нова на заряд. Има и видове батерии, които може да бъдат зареждани, както батериите на телефоните.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 40 минути, ntm7iv написа:

Ако не те притесняват кабелите избирай жични.

Ако не го притесняваха кабелите - изобщо нямаше да попита!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, jhoro написа:

Ако не го притесняваха кабелите - изобщо нямаше да попита!

Хипотетично е възможно ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, krasimir.krstev написа:

Кое е по-добро безжична или жична клавиатура и мишка? Батериите издържат ли дълго?

Доволен съм от безжичничните въвеждащи устройства. 

Това ми е мишката и клавиатурата. 

https://www.emag.bg/komplekt-bezzhichni-klaviatura-mishka-logitech-mk470-slim-black-graphite-920-009204/pd/DZKJH6BBM/

Имам акумулаторни батерии, които в послествия ги зараждам. Тези на Панасоник.

https://batterymarket.bg/батерии/акумулаторни/стандартни/аа/акумулаторни-батерии-aa-panasonic-eneloop-aa-1900-mah-4b.html

Мишката има нужда от 1 батерия АА, клавиатура от 2 ААА батерии.

Иначе зависи, колко време ги ползваш. 

Аз лично повече от месец не съм зареждал батериите за безжичните въвеждащи устройства.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, АСПЕКТ написа:

Това ми е мишката и клавиатурата.
https://www.emag.bg/komplekt-bezzhichni-klaviatura-mishka-logitech-mk470-slim-black-graphite-920-009204/pd/DZKJH6BBM/

Иначе зависи, колко време ги ползваш. Аз лично повече от месец не съм зареждал батериите за безжичните въвеждащи устройства.

Ти щото си баровец!
Това ползвам в момента - Комплект клавиатура и мишка A4Tech 4200N, безжични, 1000 dpi, USB, черни
На оригиналните батерии (в комплекта) им дават една година. Non-Rechargeable Batteries!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък съм на жици. Няма батерии, няма обхвати. По сигурна връзка от кабела няма!

Па вие си цъкайте, колкото искате с вашите. ДА!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, jhoro написа:

Ти щото си баровец!
Това ползвам в момента - Комплект клавиатура и мишка A4Tech 4200N, безжични, 1000 dpi, USB, черни
На оригиналните батерии (в комплекта) им дават една година. Non-Rechargeable Batteries!

Какъв баровец? 50 евро, даже е 40 евро. Тук е 30 евро пък.

https://www.mindfactory.de/product_info.php/Logitech-Slim-Tastatur-Maus-Kombo-WRLS_1329437.html

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, ntm7iv написа:

Аз пък съм на жици. Няма батерии, няма обхвати. По сигурна връзка от кабела няма!

Палачинката винаги има две страни!
Когато работя директно на лаптопа - ползвам си вградената клавиатура. Но когато съм далеч - с безжичната е по-удобно.

преди 5 минути, АСПЕКТ написа:

Какъв баровец? 50 евро, даже е 40 евро.

Пак е 3 пъти по-скъпо.

Твоята - image.png.057a1a37795e8ddd6596a0d4dcc5f384.png

Моята - image.png.9fa94451913e9653ccc76c439de6d6d5.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 минути, jhoro написа:

Палачинката винаги има две страни!
Когато работя директно на лаптопа - ползвам си вградената клавиатура. Но когато съм далеч - с безжичната е по-удобно.

Пак е 3 пъти по-скъпо.

Аз исках клавиатура с кръгли клавиши, но не успях да взема. Нямаше на място и не ми се поръчваше и взех тази с квадратните клавиши. Останах доволен също.

преди 19 минути, ntm7iv написа:

Е, ако мишката работи на честота на рутера става забавно. И кабелът е май беше 2 метра дълъг само, при жичните входящи устройства. Тук, при без жицата поне е 10 метра. Но иначе ти трябва мишка, клавиатура с кабел, ако играеш игри или ти трябва някаква прецизност, но чак толкова голяма разлика няма. Според мен, не знам.😁

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 минути, JKirilov написа:

Тогава защо не си траеш?

Защото Господ ми дал уста, слагай маската и мълчи.

Нещо по темата?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, АСПЕКТ написа:

Защото Господ ми дал уста, слагай маската и мълчи.

Нещо по темата?

НА МОРЕТО | Последното послание на Милен Цветков във Фейсбук: Маските са,за  да мълчите, а не за да ви пазят!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Абе хора, главите ви ще изпушат от честоти, то рутери, то лаптопи, телефони, мишки, клавиатури и всякакви други джаджи. Все едно са ви натикали в една огромна микровълнова и ви готвят на бавен огън.

И да сега ще ми пишат някои, че това са глупости. Но негативните ефекти се усещат бавно със времето и проблема е, че никой не се сеща от къде точно идват някои здравословни проблеми.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

Аз исках клавиатура с кръгли клавиши, но не успях да взема. Нямаше на място и не ми се поръчваше и взех тази с квадратните клавиши. Останах доволен също.

Е, ако мишката работи на честота на рутера става забавно. И кабелът е май беше 2 метра дълъг само, при жичните входящи устройства. Тук, при без жицата поне е 10 метра. Но иначе ти трябва мишка, клавиатура с кабел, ако играеш игри или ти трябва някаква прецизност, но чак толкова голяма разлика няма. Според мен, не знам.😁

Ще си поясня поста, виждам, че има потребители с огромната нужда от ресурсен учител. Като Киров.

Според мен, не знам, значи, че не усещам някаква разлика чаак толкова. Но знам ли?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сам за протокола:

- Това не е мишка ... хамстер е, щото няма опашка. Аз ги познавам...
Служителят от поддръжката:
- Айде добре, кликнете веднъж с десния бутон на хамстера ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, ntm7iv написа:

Абе хора, главите ви ще изпушат от честоти, то рутери, то лаптопи, телефони, мишки, клавиатури и всякакви други джаджи. Все едно са ви натикали в една огромна микровълнова и ви готвят на бавен огън.

И да сега ще ми пишат някои, че това са глупости. Но негативните ефекти се усещат бавно със времето и проблема е, че никой не се сеща от къде точно идват някои здравословни проблеми.

Антената на 5 джито не е много близо до жилищните комплекси? Какво толкова се оплакваш от електронен смог.

Освен това радиото вълните са нявсякъде.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Антената на 5 джито не е много близо до жилищните комплекси? Какво толкова се оплакваш от електронен шум.

Освен това радиото вълните са нявсякъде.

Успокоявай се ти успокоявай се...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, ntm7iv написа:

Честоти на кво бе, хххххххх? На трептенето на вентилатора на лаптопа? На движението на мишката?

Сигурно си от ония рядко прости индивиди, дето на времето пишеха как 5G мрежите ще ги убият, ама по няква причина още са живи, за нещастие.

Не е нормално да ползваш такъв речник в този прекрасен форум, където сме се събрали умни и интелигентни хора. След като си опрял единствено до лични нападки , значи нямаш аргументи. Прочети правилата на форума!

Редактирано от Profruit (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 18.01.2022 г. в 13:05, krasimir.krstev написа:

За мен лично по-добър вариант е да не се оплитам в кабели. Изнервя ме. А за батериите - в зависимост от качеството на периферията и потреблението. И по възможност да са литиеви, а не алкални.

П.П. Поверията, че за игри е по-добре с кабел отдавна са отживелица. Вече има доста напреднали технологии. Изключвам BT за игри де. 

на 18.01.2022 г. в 18:32, ntm7iv написа:

И да сега ще ми пишат някои, че това са глупости.

И са. Във форум с такава насоченост нямат място подобни мнения. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...