Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

задача по алгоритми и структори от данни - помощ

gena_12

Препоръчан отговор

Здравейте,

Моля да помогнете. Не мога да се справя с решението на задачата. Ето я и нея:

''Да се създаде списък (List) от цели двуцифрени числа, до въвеждането на 0. Да се запишат в стек (като се изтриват от списъка) първите 3 четни числа (ако има такива). Промененият списък да се изведе на екрана. Да се запишат в опашка всички елементи на списъка, които се делят на някоя от своите цифри. Да се прочетат елементите на стека и опашката и да се изведат на екрана.''

Задачата е по дисциплината алгоритми и структури от данни. Предварително Благодаря.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Хайде сега започни с кода тука и да видим до къде си стигнал и има ли проблеми. Ако не си разбрал още, тук домашни на готово не се пишат иска се и малко труд от твоя страна.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

#include <iostream>
#include <list>
#include <algorithm>

using namespace std;

До никъде не съм стигнала. Не ми е ясно как трябва да се направи затова търся помощ. Никой не ни обяснява нещата общо взето съм на самообучение. Ако може да ми помогнете ще съм благодарна. Ако ли не здраве да е.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, gena_12 написа:

Здравейте,

Моля да помогнете. Не мога да се справя с решението на задачата. Ето я и нея:

''Да се създаде списък (List) от цели двуцифрени числа, до въвеждането на 0. Да се запишат в стек (като се изтриват от списъка) първите 3 четни числа (ако има такива). Промененият списък да се изведе на екрана. Да се запишат в опашка всички елементи на списъка, които се делят на някоя от своите цифри. Да се прочетат елементите на стека и опашката и да се изведат на екрана.''

Задачата е по дисциплината алгоритми и структури от данни. Предварително Благодаря.

Мисля, че е това. 7 части е.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Колега, те хората не искат да научат нещо, искат просто готово домашно. То и аз мога да пусна този линк: https://thispointer.com/different-ways-to-initialize-a-list-in-c/ ама файда никаква.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, ntm7iv написа:

Колега, те хората не искат да научат нещо, искат просто готово домашно. То и аз мога да пусна този линк: https://thispointer.com/different-ways-to-initialize-a-list-in-c/ ама файда никаква.

преди 12 минути, АСПЕКТ написа:

Мисля, че е това. 7 части е.

Благодаря Ви за помощта.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 28 минути, ntm7iv написа:

С каква функция започва всяка една програма на C++?

Здравейте, като не искате да помогнете спрете да хейтвате. Не съм на изпит при вас. просто търсех помощ. След като не ви е приятна темата напуснете.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, gena_12 написа:

Благодаря Ви за помощта.

То пък ... много трудно, да напишете в някоя търсачка „програма C++“ и да разгледате намерените резИлтати

Примери:

1. Основни елементи от програмирането на C++
  2. Как да създадете проста програма в C ++ - 10steps
  3. Въведение в езика C++
  4. Глава 1. Първи стъпки в програмирането
  5. C ++ за начинаещи - Научете повече за C ++ - Also see
  6. C ++ за начинаещи

Пп. Само не разбрах - защо се говори за точно този език?
C Sharp (C#) е по-актуален.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...