Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Различно боот-меню

Гост
Виж решението Разрешен от цър-вул,

Препоръчан отговор

На единия компютър първо инсталирах 10 LTSC и след време 8.1. Появи се боот-меню в син цвят за избор на ОС. На другия компютър , с два ССД диска, първо инсталирах 10 про на единия диск, а на другия 11про. След това с програма преместих 11про на диска с 10 про на друг дял, а на негово място инсталирах 7. За да оправя избора на ОС се наложи да използвам Easy BCD, като започнах от 7. Дали заради това, боот менюто е друго по оформление, черно-бяло и макар, че върши същата работа, ми се иска да го направя като на другия комп-синьо на цвят , с трите ОС-7, 10про и 11про. Как да стане това-дали да изтрия на трите ОС другите записи и да почна от 11, таман са се стабилизирали и работят чудесно, питам , за да не разваля нещо.

123.png

124.jpg

125.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Решение

Ако искаш Metro (долното (меню с мишка)) изпълни в command prompt (Admin)
bcdedit /set {default} bootmenupolicy standard

Или ползвай EasyBCD и сложи отметка на Use Metro bootloader
image.png.c356fb2f28f94f71b8dd393e2cd9ea4d.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, цър-вул написа:

Ако искаш Metro (долното (меню с мишка)) изпълни в command prompt (Admin)
bcdedit /set {default} bootmenupolicy standard

Или ползвай EasyBCD и сложи отметка на Use Metro bootloader
image.png.c356fb2f28f94f71b8dd393e2cd9ea4d.png

Виждам, че в boot менюто имаш Стрелец.Windows се инсталира, а при него как става номера? Би ли обяснил?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 часа, цър-вул написа:

Странно като записи меню имаш...

И на мен ми направи впечатление, опитах разни начини да махна нещата извън ОС, но не става. Ще си седят така, но от къде ли дойдоха? Това прилича на стартиране на биоса от зареден уиндоус.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 24 минути, NEVADA написа:

опитах разни начини

Нали знаеш, че това нищо не казва - все едно нищо не си казал.. 😎
В EasyBCD пробва ли да триеш?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, цър-вул написа:

EasyBCD пробва ли да триеш?

Пробвах, но там има само трите ОС и няма какво да се трие. Виж какво има в биоса-дали не може нещо от там да се направи.

IMG_20220121_120824_1.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Няма промяна.

Между впрочем, на това синьото меню с многото неща някои са празни. Напр., като кликна на СД/ДВД или на Хард-драйв зареждането се връща в начално положение с предложение за ОС по подразбиране, а на Уиндоус боот манажер отива на грешка-виж картинката. Повече не ми се пипа биоса, да не се чудя после как да го връщам. Остава така.

IMG_20220121_125025_1.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, NEVADA написа:

Напр., като кликна на СД/ДВД или на Хард-драйв зареждането се връща в начално положение с предложение за ОС по подразбиране

Ноормално - там няма boot record.

преди 3 минути, NEVADA написа:

на Уиндоус боот манажер отива на грешка-виж картинката.

Не намира BOOTMGFW.EFI, който е зададен в efi настройката на BIOS 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, цър-вул написа:

Не намира

Само да попитам-ако реша да върна положението преди командата , как да го направя (сега гледах-нямам точка за въстановяване).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 часа, alex203 написа:

Виждам, че в boot менюто имаш Стрелец.Windows се инсталира, а при него как става номера? Би ли обяснил?

Сори, пропуснал съм поста...
На диска на несистемен дял съм си насипал само необходимата ми част от Стрелеца и съм закачил само strelec10x64Eng.wim в boot менюто. С помощта на EasyBCD добавяш пътя до strelec10x64Eng.wim, вписваш етикет на вкус в полето Name и добавяш с бутон [+] (на картинката е сив) :
image.png.9a552f1b971a42743963a9350246e9b2.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, цър-вул написа:

Сори, пропуснал съм поста...
На диска на несистемен дял съм си насипал само необходимата ми част от Стрелеца и съм закачил само strelec10x64Eng.wim в boot менюто. С помощта на EasyBCD добавяш пътя до strelec10x64Eng.wim, вписваш етикет на вкус в полето Name и добавяш с бутон [+] (на картинката е сив) :
image.png.9a552f1b971a42743963a9350246e9b2.png

само strelec10x64Eng.wim

Само това ли се копира в дяла на хард диска?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А, не! Разархивирай iso файла в папка на диска и почни да изтриваш всичко що е X32 - в папка Driverpacks; Minst\Portable; Registry

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...