Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

предложения за сглобяване на нов компютър

Featured Replies

Моля за съвети.

Г/д за 1000 лв кво бихте предложили за лек гейминг.

За тези пари, освен с вградено АМД видео, други опции нямаш. Най-добрия вариант горе-долу е това с 6 ядрен процесор с вградено видео: Количка: Gigabyte B550M S2H AM4, Patriot Viper Steel 16GB 2x8 3600Mhz PVS416G360C8K, ADATA SX8200P 512GB M2 2280 PCI, продукти и цени. (nikem-bg.net)

Иначе, можеш да минеш и с по-евтин процесор: AMD RYZEN 5 PRO 4650G MPK - цена. (nikem-bg.net) или AMD RYZEN 3 PRO 4350G MPK - цена. (nikem-bg.net) и спестените пари да вложиш в по-голямо SSD, HDD, кутия, захранване и така нататък.

Са , първо недей харчи от 1000 кинта 500 за Амд 5600Г.

Сметката е 10400F за 270 лева, това е истината с дъно B460 или B560 си между 400 и 450. Минус 100 лева с 10105F. Взема се nvme 500 и 2х8 РАМ. В продавалници изскачат РХ 470 и 480 4ГБ.

преди 3 минути, Rudy M. написа:

За лек гейминг - HP EliteDesk 800 G1 SFF . Или ако намериш нещо с такива характеристики, но в голяма кутия, за по-добро охлаждане.

Като почнете с тези секън хенд компютри по на близо 10г. стаж! Поне ги споменете тези неща за да знае , че не е нов компютъра !

Ми то го пише бе, 3V! :angry:  Компютърът е минал тестове в сервиз, работи, има гаранция, и като нищо може да надживее новите сглобки. А и видеокартата е нова - по-добре, отколкото някоя от Прее***ника, закрепена колкото да се продаде.

преди 12 минути, Rudy M. написа:

Ми то го пише бе, 3V! :angry:  Компютърът е минал тестове в сервиз, работи, има гаранция, и като нищо може да надживее новите сглобки. А и видеокартата е нова - по-добре, отколкото някоя от Прее***ника, закрепена колкото да се продаде.

А ти четеш ли заглавието на темата "предложения за сглобяване на нов компютър" ?

преди 54 минути, Rudy M. написа:

За лек гейминг - HP EliteDesk 800 G1 SFF . Или ако намериш нещо с такива характеристики, но в голяма кутия, за по-добро охлаждане.

боцкаш ли се 

https://alphacom-bg.com/product/1332/bluechip-businessline-m-tower-i3-4130-8gb-500gb.html

преди 1 час, JohnTRIVOLTA написа:

А ти четеш ли заглавието на темата "предложения за сглобяване на нов компютър" ?

Ми то в темата пише, че компът е за гейминг . Какъв гейминг с GT1030, дето си я предложил?...

Той може да иска нов, но за 1000 лева не мога да предложа нищо свястно. Преди половин година за толкова пари едвам събрах офис компютър, и то със старите ми кутия, HDD, захранване и DVD. Затова прецених, че в случая втора употреба е по-доброто решение.

преди 1 час, Banesc написа:

Сергеев - силна е олигофренията в теб, както винаги :D

преди 43 минути, Rudy M. написа:

Ми то в темата пише, че компът е за гейминг . Какъв гейминг с GT1030, дето си я предложил?...

Той може да иска нов, но за 1000 лева не мога да предложа нищо свястно. Преди половин година за толкова пари едвам събрах офис компютър, и то със старите ми кутия, HDD, захранване и DVD. Затова прецених, че в случая втора употреба е по-доброто решение.

Пропускаш думата ЛЕК пред гейминг. За такъв бюджет толкова! По-добре да даде още 300лв. и да вземе 1050ti на место gt1030 от колкото да се нашие на стар компютър!!!

Мисля че в "Plasico" гледах,i3-10100f +RX550.

преди 11 минути, TheDirtyCleaner написа:

Мисля че в "Plasico" гледах,i3-10100f +RX550.

RX550 има преднина в производителността до 25%, но е незначителна и спорна на много места спрямо GT1030, а цената е ~75% в повече /~+150лв./ !

преди 18 минути, JohnTRIVOLTA написа:

RX550 има преднина в производителността до 25%, но е незначителна и спорна на много места спрямо GT1030, а цената е ~75% в повече /~+150лв./ !

ок,само предлагам.Цената е същата.

п.п. Какво означава-спорна?

преди 31 минути, TheDirtyCleaner написа:

ок,само предлагам.Цената е същата.

п.п. Какво означава-спорна?

В доста игри разликата е ~ 10% , като дори се срещат такива в които не надминава NVidia-та! 1030 е на цена ~ 200лв.

преди 8 минути, JohnTRIVOLTA написа:

1030 е на цена ~ 200лв.

Имах впредвид-цялата конфигуация.

преди 49 минути, TheDirtyCleaner написа:

Имах впредвид-цялата конфигуация.

Добре, цената на това което гледаме  969лв. което е в бюджета. Обаче какви компромиси са направени спрямо това което предлагам в първият си пост:

процесор: 4 ядрен - 6 ядрен

РАМ:  8GB - 16GB

Storage: HDD 1TB - 256GB SSD NVME M2

Захранване: ??? - CM White 450W

Така че трябва да се гледат и други части в компютъра, като в 2022г. SSD е задължително да присъства в PC ;)

преди 41 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Добре, цената на това което гледаме  969лв. което е в бюджета. Обаче какви компромиси са направени спрямо това което предлагам в първият си пост:

процесор: 4 ядрен - 6 ядрен

РАМ:  8GB - 16GB

Storage: HDD 1TB - 256GB SSD NVME M2

Захранване: ??? - CM White 450W

Така че трябва да се гледат и други части в компютъра, като в 2022г. SSD е задължително да присъства в PC ;)

Както казах-само предлагам.Няма нужда,да ме поучаваш.Не аз си търся,компютър за хиляда лева.Нали знаеш,че има конфигуратор?Може да смени всичко.Или да ме убеждаваш,че един ю-тюб ламер,е по запознат с видеокартите,от десет инженера,които са я проектирали в продължение на шест месеца.Или че на никем сайта,е от 2022 година.Или че имат всичко,в наличност. 

Ето с едно търсене,за минута-две.

https://www.amazon.co.uk/dp/B09CMWL4MY?th=1&ascsubtag=011qf9kCcKCGz4KtynUzbK2&linkCode=g14&tag=ignonelink-21 

https://www.amazon.co.uk/dp/B074JB7YGG?ascsubtag=01C6aRzNdyEOLAIPPeaSGzl&linkCode=g14&tag=ignonelink-21 

преди 25 минути, TheDirtyCleaner написа:

Както казах-само предлагам.Няма нужда,да ме поучаваш.Не аз си търся,компютър за хиляда лева.Нали знаеш,че има конфигуратор?Може да смени всичко.Или да ме убеждаваш,че един ю-тюб ламер,е по запознат с видеокартите,от десет инженера,които са я проектирали в продължение на шест месеца.Или че на никем сайта,е от 2022 година.Или че имат всичко,в наличност. 

Ето с едно търсене,за минута-две.

https://www.amazon.co.uk/dp/B09CMWL4MY?th=1&ascsubtag=011qf9kCcKCGz4KtynUzbK2&linkCode=g14&tag=ignonelink-21 

https://www.amazon.co.uk/dp/B074JB7YGG?ascsubtag=01C6aRzNdyEOLAIPPeaSGzl&linkCode=g14&tag=ignonelink-21

Ако сте се чувствали в коментарите ми, като поучаване вероятно е имало за какво така да се чувствате. От кой сайт/фирма/ ще купува питащият ми е все едно/ Това което го давам е само пример за компоненти, а той може да си направи поръчка и в JAR, SKY, MOST и т.н. от където иска най-изгодно за всеки компонент. Важното е да се дават оптималните решения за компоненти в бюджета на най-ниска възможна цена.

преди 14 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Ако сте се чувствали в коментарите ми, като поучаване вероятно е имало за какво така да се чувствате. От кой сайт/фирма/ ще купува питащият ми е все едно/ Това което го давам е само пример за компоненти, а той може да си направи поръчка и в JAR, SKY, MOST и т.н. от където иска най-изгодно за всеки компонент. Важното е да се дават оптималните решения за компоненти в бюджета на най-ниска възможна цена.

Е,аз ли да му направя,конфигуратора.Може да добави ssd,може да намали hdd и да добави рам и т.н.И мен ме боли,за умрелите фирми в България.Светът е в ръцете ни,на два клик-а,те си купуват гейминг компютър с G2020

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.