Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Каква външна охранителна камера да избера?

Featured Replies

Снощи някакви идиоти са задигнали ламаринения покрив от една постройка в двора на майка ми и явно смятат да продължават с набезите, така че днес съм в търсене на камери, но не мога да се ориентирам какво да взема. Трябват ми две, по възможност бюджетни и да ползват едно приложение (пак по възможност).

Първата:

1. Да работи през телефон, нямам DVR

2. Да покрива реално 25-30 м (ако се налага ще пусна фенер на края на двора)

3. Да се вижда що годе разбираемо на кого "да се ходи на гости утре"

4. Да има читаво приложение с известявяне за движение, че не живея там. (гледам има и някакви опции за работа без интернет, но не ми стана ясно как работят)

Втората ми трябва да покрива около 5-10 метра, другите изисквания са същите.

• Автор

Звучи много добре, но където смятам да я сложа мястото не е за соларен панел.

преди 2 минути, polaana написа:

В сайта има много варианти. С кабели, без кабели... всичко. И аз ги ползвам от години. Много доволен съм. Просто си избери. 

преди 4 минути, polaana написа:

Аз съм Ви дал линк не само за една камера. Затова съм написал да прочетете всичко ПО ОБСТОЙНО!  Успех!

• Автор
преди 26 минути, polaana написа:

Не, тези са на BNC и искат DVR.

От кой град си? Ако си край мене, мога да помогна.

+ 1 глас за RobiCam! 

Отделно от това, че може да се гледа на телефона, то може и чрез настройки да се ползва компютър вместо DVR. 

Има естествено и други подобни, но като цена/качество поне за мен е в доволно състояние. 

Проблема обаче е друг ... хм ... то хубаво ще се "разпознаят", но в повечето случаи от село е само информаторът, а той не ходи на похожденията ... ;)

Всички такива "хубостници" работят на разменен принцип и правят почти перфектни престъпления. Та се почва с известните в село "гледачи" и след добри аргументирани съветвания по/към/на тях, то ... се достига до момента в който да се ползват записите от въпросните камери. ;) 

Успех!

п.п. Записите не представляват доказателство в Съда, а помагат на разследващите. ;) 

Тази  е добра за цената си. Вече близо 2 г. не е прекъсвала, картината и в тъмното е добра, има настройки на чувствителността за засичане на движение.

преди 50 минути, lupis написа:

Тази  е добра за цената си. Вече близо 2 г. не е прекъсвала, картината и в тъмното е добра, има настройки на чувствителността за засичане на движение.

Сензорът е пълен боклук. Процесорът - също. SC2235 е нискочувствителна матрица, видеото изглежда по-скоро като 720p, upscale-нати към 1080p. A XM530 няма добри шумоподтискащи алгоритми и дневната снимка на камерата e средна хубост, в най-добрия случай. Парадоксално, нощните снимки (с читави IR прожектор и оптика) са чудесни, обаче. По-новите ревизии на сензора (SC307, например) се справят малко по-добре.

Ето ви истинска камера на 2 мегапикса, за външен монтаж, вандалоустойчива.

EDIT: Сега препрочетох първоначалния пост и ми изникна въпрос: както значи "да покрива 5-10 метра" и "да покрива 25-30м"? Обектът за балюдение ще се намира на такава дистанция, или искаш широчината на хоризонта при обекта да бъде толкова? Ако имаш обект на 30 метра и искаш да го снимаш детайлно, 3,6-милиметрова оптика няма да помогне. Минаваш на вариант с 12- или 16-милиметрова. Аналогично, ако обектът е на 5-10 метра от камерата, 3,6 мм оптика на хубав 2-мегапикселов сензор е ОК за детайлна снимка.

преди 9 минути, Rammkopf написа:

Сензорът е пълен боклук. Процесорът - също. SC2235 е нискочувствителна матрица, видеото изглежда по-скоро като 720p, upscale-нати към 1080p. A XM530 няма добри шумоподтискащи алгоритми и дневната снимка на камерата e средна хубост, в най-добрия случай. Парадоксално, нощните снимки (с читави IR прожектор и оптика) са чудесни, обаче. По-новите ревизии на сензора (SC307, например) се справят малко по-добре.

Ето ви истинска камера на 2 мегапикса, за външен монтаж, вандалоустойчива.

Докато му я доставят от Китай, може и тухлите да ги няма:lol6:

Китайците вече доставят по друга схема през Холандия, от няколко месеца насам. Не е, каквото беше преди - да чакаш с месеци. За разликата в качеството между сензор на SONY и такъв на SmartSens (при почти идентични цени), чакането определено си струва.

Цитат

Расчётное время доставки: 25 мар

Не няколко месеца, ами месец и половина☺️, на човекът му трябва сега...Иначе ако не бързаш- да.

Хвърли едно око и ТУК.

Имай впредвид, че най-добре за разпознаването е камерата да е сложена на такова място, че да се види лицето на посетителя. Разпознаеш ли го - ти си решаваш дали да уведомяваш полицията, или да прилагаш законите на Тексас 😉 Има малки почти невидими камерки, които вършат добра работа. От фирмата - дистрибутор не очаквай чудеса. Поръчваш - пращат. Питаш нещо на пощата - не отговарят.

преди 1 час, chasovnik написа:

Ако си от София може направо и магазина им да отидеш: Конрад

Аз като не съм от София, не може ли да отида в магазин/а/ите им ? 

преди 44 минути, lupis написа:

Аз като не съм от София, не може ли да отида в магазин/а/ите им ? 

Не съм запознат дали имат магазини и в други градове? :( А и не ме интересува - гледам на локално ниво да си набавя нужните части и т.н.

Поздрави!

преди 3 часа, chasovnik написа:

Не съм запознат дали имат магазини и в други градове? :( А и не ме интересува - гледам на локално ниво да си набавя нужните части и т.н.

Поздрави!

Да, но заблуждаваш, че само в София има...а на сайта им са описани магазините.

• Автор

Благодаря на всички, взех две такива https://www.ozone.bg/product/vanshna-ip-camera-tp-link-tapo-c310/, утре идват и ще видя дали вършат работа. Иначе законите на Тексас правят чудеса, снощи са върнали част от задигнатото, което е било още в склада на скрапа. А за родната полиция се оказа, че с такива кражби ѝ било под достойнството да се занимава. Както се казва, себеподобните на себеподобни не вредят, да живее Тексас. И действието се развива в източна уж развита Бг. Скръб. Пълна.

• 1 година по-късно...

Здравейте!
Някой използвал ли е тази камера Trueview 3mp All Time Color 4G Sim? Има добри характеристики, но има малко отзиви.
Искам да купя няколко броя, които да монтирам в целия парцел от 20 декара.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.