Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изразете с химични уравнения средните преходи и дайте обяснения за вида на процесите

Featured Replies

20220214_095251.jpg.e267ba1dcc7d61812ca880ba26df3aed.jpg

И? Б@си нахалството и мързелът!!! Няма "Моля", няма нищо. Има нещо цопнато в поста и това е. 
А какво се очаква от нас? Да се втурнем през глава за някого, когото не познаваме и въпреки наглостта на поднасяне на инфо да му напишем домашното/курсовата работа за зелените и́ очи.
Вярно, че "наглостта не е порок", ноо...
Когато на мен ми трябва някой да ми свърши работа за добър ден, съм безкрайно учтив и увлекателен...

преди 8 часа, цър-вул написа:

И? Б@си нахалството и мързелът!!! Няма "Моля", няма нищо.

По-лошо е положението, според мен: нямат и представа от тези неща. Все повече се смъкват към животинско присъствие в обществото.

Лошото е и това, че май вече и Гугъл не могат да използват, защото, само ако напишат горните съединения в полето за търсене, отговорите веднага ще изскочат.

Както и да е, ще пробвам да си проверя познанията със следващите отговори, извадени от паметта.

Реакция 1: Чрез нагряване във въздух. Така се получава т.н. негасена вар от природни материали.

2. Взаимодействие с вода. Таса се гаси негасената вар и става, съответно, гасена вар, използвана най-често в строителството.

3. Със солна киселина, HCl.

4, 5. ...

6. С азотна киселина, HNO3.

7. ...

8. С фосфорна киселина, H3PO4.

9. Тук споменът ми "плува", но май е при нагряване с въглерод (кокс или дървени въглища) без достъп на кислород, при високи температури. Полученият продукт се нарича в народа "карбит, карабит" и...

10. ...се използваше за добив на газ за оксижен или други горелки чрез наливането на вода в него. Миризмата е доста характерна.

11. Газът от т. 10, горене в кислородна среда, то ест реакция с кислород.

12. Карбонизиране на негасената вар, то ест реакция с въглеродния двуокис СО2 на въздуха. Обратна реакция на тази от т. 1.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.