Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Данни за нов компютър

Featured Replies

А той се казва DELL Vostro 3888 MT. Сложен му е ССД с две ОС 10про и 11про. Всичко работи супер , но срещам проблеми с информацията за някои работи. Например няма измерване на температурата на процесора-дори програма Аида 64 не намира сензор за това. Аз намерих една малка програмка, която върши тая работа , дали може да и се вярва(виж картинката). Не може да се види какво е дъното и паметта. За първото макс. информация, която намерих, е че е фирмено (DELL Vostro 3888) и е DMI 0VD92X. Такова дъно няма никъде в търговската мрежа. За паметта още по-зле-че е DDR4 SDRAM 2666 MHZ. При отварянето за слагане на ССД не може да се види марката й, а не ми се вадеше. Искам да сложа още една памет , да стане 8 гб, но не знам коя ще стане. От стария компютър имам една DDR4 4GB на същата честота, сложих я, но компа не я хареса-при включване не се зарежда ОС и сам се изключва след 4 сек, явно на ниво биос още.  Кои памети от продаваните са SDRAM и дали това е причината? Иначе работи супер, всичко става за нула време , удоволствие е да се работи с него. Абсолютно безшумен, има захранване само 250 вт. Обърнах интернет за такава информация, дали щото е съвсем нова разработка, слаба работа дори във фирмения уебсайт. Някой ако знае нещо повече поне за това , каква памет би работила в него...

1.png

131.png

132.png

WO 12.png

Памет.jpg

Температура.png

Само да добавя, че още първият път ,като заредих десятката, получих предложение за надграждане до 11, понеже и на тях им е харесал компютъра.

преди 8 минути, цър-вул написа:

Доста стара ти е CoreTemp - 1.17.1

Имам и тази.

321.png

Нормално, това е марково OEM дъно, което не се продава свободно като останалите дънни платки в търговската мрежа. Най-вероятно и aida64 ти е стара версия, затова не може да ти изкара информацията, която искаш. Пробвай и с hwinfo64. И защо изобщо купуваш подобен хардуер, на който компонентите му са бюджетни и цената завишена?

С 500GB бързо NVMe и 2х4 бърза памет:

Избрани продукти:

Име на продукта Бр. Ед. цена Общо
Intel Core i5-10400 2.9GHz 12MB BOX LGA1200 BX8070110400 1 339.55 лв. 339.55 лв.
ASROCK B560M-HDV LGA1200 1 163.37 лв. 163.37 лв.
Patriot Viper 4 Blackout 8GB 2x4 3200Mhz PVB48G320C6K 1 88.18 лв. 88.18 лв.
SEAGATE Barracuda 1TB SATA 7200rpm ST1000DM010 1 79.09 лв. 79.09 лв.
Samsung 970 EVO PLUS 500GB 3D V-NAND NVMe M.2 MZ-V7S500BW 1 156.96 лв. 156.96 лв.
DeepCool Case mATX MATREXX 30 1 43.89 лв. 43.89 лв.
EVGA 500 W1 80 Plus WHITE 500W 100-W1-0500-K2 1 94.30 лв. 94.30 лв.
Междинна стойност: 965.34 лв. с ДДС
Натрупани отстъпки: 19.31 лв.
Доставка: по тарифа на куриерската фирма
Обща стойност: 946.03 лв. с ДДС
преди 21 часа, Raze написа:

защо изобщо купуваш подобен хардуер

Другият вариант, да купя една торба парчетии, да ги сглобя и да не ще да работи, за почти същите пари, не ми харесва. Така имам уред с гарантирани качества, както и добра гаранция. Пък и ми харесва. Да се надявам определението "бюджетно" да е изпълнено с положителен смисъл. Вместо оценка на това какво съм купил щеше да е много по-полезно да науча каква памет да потърся.

преди 1 час, NEVADA написа:

Вместо оценка на това какво съм купил щеше да е много по-полезно да науча каква памет да потърся.

Така е с "марковите" сглобки. На теория, паметта която имаш трябва да заработи безпроблемно, НО...

Ако си сигурен, че паметта ти е работеща, пробвай да размениш местата на двата модула. Другия вариант е, да го носиш в сервиз и там да пробвате с различни памети, най-добре е да са КИТ. Иначе, никой не може да ти каже точно коя памет и модел ще ти работи в двуканален режим с твоята.

Говори с търговеца да ти ъпгрейдне паметта и какво ще ти струва. Прати го в лицензирания сервиз на Дел, плати си куриерските разходи и смяната. Това е най-сигурния вариант, щом искаш всичко да е качествено.

Гледам в спецификацията на дъното пише , че има четири слота (слот1...до 4) и два М.2. Направих снимка на дъното, поне тази му част, дето може да се види, виждам тези слотове от 1 до 4, но никъде не се вижда М.2. Някой може ли да каже, за какво са тези слотове от 1 до 4 (два приличат като за видеокарта) и къде да търся М.2 . Особено интересен е слот М.2 за ССД.

55.png

Екранна снимка 2022-03-03 123007.png

444.jpg

В спецификацията, която си дал, си пише. Единия ти м.2 е за wifi модула, той се вижда долу-дясно на снимката. Другия слот за SSD дискове е на снимката горе в средата, в ляво от паметите. Малките черни двата са PCIe x1, най-долу белия е PCI.

преди 2 часа, NEVADA написа:

Особено интересен е слот М.2 за ССД.

444-jpg-5c6e4e9d23d0f273f680e309b1456c04

По-важен е интерфейса на това М2, дали е SATA или PCIe, за да знаеш какво да си вземеш.

преди 15 часа, Joss Bomon написа:

за да знаеш

Същият компютър се продава и с ССД  NVMe, само че с 300лв по-скъп-със същото дъно. Май съм имал лошия късмет отблясъка от светкавицата да се падне баш там.

222.PNG

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.