Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Wifi модул за компютър

Featured Replies

Здравейте. Реших да свържа един стар компактен компютър за телевизора ми.Тъй като телевизора е едно възрастно сони ,на което с годините  му изчезнаха 90%от приложенията. Компютъра е  HP Compaq Elite 8300Screenshot_20220227-205537_Chrome.thumb.jpg.0af51ca14ab84514c32fa2c62923308c.jpg .Мисля да го свържа с HDMI кабел и с една безжична клавиатура с тъчпад .Ще го ползвам за HBO GO и за гледане на филми. Та въпроса ми е , какъв wifi модул да закупя за компютъра. Мислех да е такъв направо за слот на дъното ,но ме притеснява дали ще се побере тъй като компютъра е тънък , а не като стандартните . Ще се радвам на мнение и препоръка 

20220227_202312.heic

1. Пуснал си  20220227...... heic. като информация. А с какво го отваряш този фаил? 

2 На този модел SFF компютър няма изход  HDMI а само Display port i VGA.  

3 Има нископрофилни карти , които спокойно се събират в кутията  (височината и е 10 см) и  , както и външни USB модули за целта. Второто е при условие че разполагаш със рутер с WI-FI. Пример за такъв - TP-Link722N 

4. Съвсем наскоро имаше пусната такава тема.

Най-обикновен USB Wifi адаптер ще свърши работа, стига рутера да не е през няколко стаи и сигнала да е много слаб. Вариант е да си вземеш и някой андроид плеър, има и малки такива, които можеш да скриеш зад телевизора и да не се виждат изобщо.

Мултимедийни плеъри - eMAG.bg

Може да се ползват някои безжични рутери в режим "клиент мост" на место usb WiFi или pci/e/ WiFiадаптер. В доста случаи излиза по-стабилно и дори евтино решение, ако няма нужда от често избиране на различни АПта или ползването на повече устроства по същият наин жично!

Понеже се намираме в технически подфорум аз искам да споделя нещо , според мен много важно.

Прекалено много хора си задават въпроса и чакат да им изпишат 2-3 страници отговори и едва тогава могат да напишат две три думи. Най често пишат, че не са разбрали...НИЩО!

Нима някой от питащите смята че в този форум отговарящите са длъжни да му отговарят? Прави се на добра воля, но и при едно условие - ако питащият взема участие в темата а не я наблюдава отстрани, мълчейки както партизанин на разпит. Голяма част от питащите нямат никакво чувство за благодарност и може би ако не им дойде след време от около 2-3 месеца на ум че са писали и питали за нещо, ще го потърсят да научат това, за което са питали. Направо казвам - Никой не ви е длъжен да получавате безплатна информация независимо, че все още се отговаря на голяма част постове. След като ще мълчиш като ЧУК и няма да даваш нужната информация свързана с проблема, то няма никакъв смисъл и да питаш и пишеш тук. Възмутен съм от такива пишлигари!

• Автор

Благодаря за отговорите. Значи един обикновен USB адаптер би трябвало да ми свърши  работа имайки предвид предназначението. Рутера ми е през една стена Asus RT-AC68U . По принцип си уважавам кабела , и всичкия интернет на телевизорите и на настолния ми компютър е свързан с кабел ,който излиза от стената зад телевизорите ми ,но това не беше предвидено и не съм оставил розетка за интернет на съответното място , а мразя да се размотават кабели насам натам . Та затова исках да го направя с WIFI. 

А що се отнася до поста на Kolev72. Имах малко натоварена нощна смяна и можех само да хвърлям по едно око на темата. Много добре ми е ясно ,че никой на никой не е длъжен да отговаря .Този форум ми е помагал винаги ,за което съм много благодарен . И винаги съм отговарял максимално бързо , все пак проблема си е мой и е в мой интерес да съдействам .  Не разбирам недоволството ви е ,че помагате безплатно ли ? И какво означава "все още се отговаря на голяма част постове" Платената информация е на други места . Мислех ,че форумите са за това ,за да се помага ,всеки с познанията си , един в една сфера ,друг в друга  . Или според вас форумите трябва да са платени. Както и да е. Хора разни. А за "пишлигарите" , не знам мен ли имате предвид?

• Автор
преди 2 часа, Kolev72 написа:

"А за "пишлигарите" , не знам мен ли имате предвид?"

А, не! Себе си имах предвид.

:yanim:Възможно е не ви познавам . Жив и здрав бъдете.

на 27.02.2022 г. в 21:03, tsvetann написа:

Здравейте. Реших да свържа един стар компактен компютър за телевизора ми.Тъй като телевизора е едно възрастно сони ,на което с годините  му изчезнаха 90%от приложенията. Компютъра е  HP Compaq Elite 8300Screenshot_20220227-205537_Chrome.thumb.jpg.0af51ca14ab84514c32fa2c62923308c.jpg .Мисля да го свържа с HDMI кабел и с една безжична клавиатура с тъчпад .Ще го ползвам за HBO GO и за гледане на филми. Та въпроса ми е , какъв wifi модул да закупя за компютъра. Мислех да е такъв направо за слот на дъното ,но ме притеснява дали ще се побере тъй като компютъра е тънък , а не като стандартните . Ще се радвам на мнение и препоръка 

20220227_202312.heic 1.12 MB · 3 изтегляния

Купи си двулентов + bluetooth 5 модул.
Не купувай USB. Компактните са с печатна антена, отделно прегряват, заради гъчканицата от стабилизатор и радиомодул. На 2.4GHz гледай да окупираш канал 1-ви или 6-ти или 11-ти. Това са единствените канали в радио-ефира, които не се пресичат и не страдат от интерференции. И най-вече избягваш конфликти с синезъби или бъдещи зигби устройства. Отделно можеш да разшириш лентата от 20MHz нa 40MHz.

Е ти му написа нещо все едно на китайски де :) Едва ли е разбрал кво си имал предвид

• Автор
преди 59 минути, Profruit написа:

Купи си двулентов + bluetooth 5 модул.
Не купувай USB. Компактните са с печатна антена, отделно прегряват, заради гъчканицата от стабилизатор и радиомодул. На 2.4GHz гледай да окупираш канал 1-ви или 6-ти или 11-ти. Това са единствените канали в радио-ефира, които не се пресичат и не страдат от интерференции. И най-вече избягваш конфликти с синезъби или бъдещи зигби устройства. Отделно можеш да разшириш лентата от 20MHz нa 40MHz.

Така и ще направя . Първо мисля да разпъна една жица от рутера до компютъра . Да видя дали ще ми допадне идеята, и ако ми хареса ще взема един такъв модул. Защо с bluetooth , имате нещо на предвид или просто да има и bluetooth. Бихте ли предложили нещо конкретно.Благодаря 

Wifi на рутера го ползвам на 5GHz и интернета е доста по бърз от колкото на 2.4GHz

преди 3 минути, Ивайло Димов написа:

...

От моите сенсеи научих една мъдрост - Кажи му го, изтупай праха си и продължи. Ако не те е разбрал, значи не му трябва.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.