Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютър за игри

Featured Replies

Здравейте,
обещал съм на сина си да му подаря гейминг компютър..... моля за съвет....бюджета ми е до 1700 лева
Насочил съм се към това за 1650 лева... според вас заслужава ли си

AMD Ryzen™ 5 2500X
дъно GIGABYTE X470 AORUS ULTRA GAMING
Памет G-Skyll DDR4, 16GB(1x16GB
HHD1 128GB NvMe Adata m2 SSD Ultra FAST
HHD 2 1TB Seagate Long Life Data Storage Iron Wolf NAS
видеоAMD SAPHIRE NITRO+ RX 580-4GB GDDR5x Special EDITION RGB OC версия
захранване ZALMAN 700 Dual Forward Silver Вата
кутия APOLLO M2

Усмихнат ден!

Здравейте, предлагам ви готова конфигурация Factor Bravo Gaming Semi-Pro

Доста по-съвременна е от гореспоменатата с много по-бърз процесор, качествено захранване, просторна кутия с добър въздушен поток и 4 вентилатора (3 от тях са ARGB). Охладителя на процесора е масивен за да е тихо и да поддържа CPU-то студено дори под сериозен товар. Рам паметта работи в dual channel и е на 3600MHz. (На повечето подобни конфигурации слагат по-бавна памет на 2666MHz).  Видео картата е бюджетна (GTX 1650) и е на нивото на по-старата 1050Ti. Малко по-слаба е от RX580 4Gb. Общо взето с този бюджет ще трябва да се направи компромис с видео картата и след време ако се нормализират цените може да се замени с нещо от сорта на RTX 3050 или RX6600. Може да се добави допълнително HDD или SSD ако 500Gb са малко.
Какви игри играе сина ви, вероятно 1650 ще му е достатъчна на първо време?

ПП. Доставката е безплатна. Може да поръчате конфигурацията и да я тества сина ви. Ако не му хареса може да я върнете.

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

Тази първата конфигурация втора употреба ли е? Това са вече много стари компоненти и не си струва - Ryzen™ 5 2500X, RX 580-4GB. Иначе, ето още по-мощни компоненти и по-добра видеокарта:

Количка: Intel i5-12400F 2.500G 18MB LGA1700 box, ASROCK B660M-HDV LGA1700, ADATA SX8200P 512GB M2 2280 PCI, продукти и цени. (nikem-bg.net) - Обща стойност: 1 012.66 лв. с ДДС

GIGABYTE GeForce RTX 3050 Eagle OC 8G GV-N3050EAGLE OC-8GD от Vario.bg - 816.00ЛВ.

И ако искаш всичко да е от един сайт нещо такова:

Процесор Intel Core i5-12400F 6C/12T 2.50-4.40GHz boxed BX8071512400F от Vario.bg - 381.00ЛВ.

Дънна платка ASRock H610M-HDV/M.2 90-MXBH60-A0UAYZ от Vario.bg - 183.00ЛВ.

G.Skill Aegis DIMM Kit 16GB F4-3200C16D-16GIS от Vario.bg - 136.00ЛВ.

ADATA XPG SX6000 Pro 512GB ASX6000PNP-512GT-C от Vario.bg - 103.00ЛВ.

Cooler Master MWE White 230V V2 550W MPE-5501-ACABW-EU от Vario.bg - 100.00ЛВ.

Кутия AeroCool Hive FRGB incl.4x fans glass window ACCM-PV27043.11 / Hive-G-BK-v2 от Vario.bg - 71.00ЛВ.

Евентуално може да се смени SSD диска с по-голям, че 500 GB са малко, особено за игри:

ADATA XPG SX6000 Pro 1TB ASX6000PNP-1TT-C от Vario.bg - 196.00ЛВ.

или да се добави механичен диск: 

Хард Диск Seagate BarraCuda Compute 1TB SATA 6Gb/s ST1000DM010 от Vario.bg - 87.00ЛВ.

Аз подкрепям @Raze . Може да се вмъкне RTX3050 в комбинация с 11 поколение интел процесор. Аз ви предлагам да отделите още едни 100лв. и да се спрете на следната конфигурация базирана на 12то поколение процесори Интел:

vario-PC.png

Vario е примерен магазин, може да изберете друг по ваше желание с неговите ценови предложения!

преди 13 часа, Gaming_Solutions написа:

Здравейте, предлагам ви готова конфигурация Factor Bravo Gaming Semi-Pro

Доста по-съвременна е от гореспоменатата с много по-бърз процесор, качествено захранване, просторна кутия с добър въздушен поток и 4 вентилатора (3 от тях са ARGB). Охладителя на процесора е масивен за да е тихо и да поддържа CPU-то студено дори под сериозен товар. Рам паметта работи в dual channel и е на 3600MHz. (На повечето подобни конфигурации слагат по-бавна памет на 2666MHz).  Видео картата е бюджетна (GTX 1650) и е на нивото на по-старата 1050Ti. Малко по-слаба е от RX580 4Gb. Общо взето с този бюджет ще трябва да се направи компромис с видео картата и след време ако се нормализират цените може да се замени с нещо от сорта на RTX 3050 или RX6600. Може да се добави допълнително HDD или SSD ако 500Gb са малко.
Какви игри играе сина ви, вероятно 1650 ще му е достатъчна на първо време?

ПП. Доставката е безплатна. Може да поръчате конфигурацията и да я тества сина ви. Ако не му хареса може да я върнете.

Не разбирам нуждата от i5 (11-то или 12-то поколение с памети на 3600 и то с кофти тайминги) за "непретенциозен гейминг на 1080p". И добавяме умрялата 1650 в сметките. Пълен нонсенс. 

П.П. Аз съм старомоден и бих взел качествени кутия, захранване и дънна платка за сметка на други излишни неща.

Примерно:

Количка - Обща стойност - 958.92 лв. с ДДС

+ 3050 от друг сайт/магазин за около 700 лева и сме в бюджета. ССД-то е тествано многократно и е без забележки, но има вариант и с друго на подобна цена или леко отгоре. Даже съм сигурен, че 1TB ще е малко, но това лесно се променя. Кутията е отлична, захранването става, дъното също, паметите са изпитани във времето, процесорчето е достатъчно потентно за този бюджет. Отново тествано с много по-бързи карти. Да, кутията не е от най-тънките, но може да понесе няколко конфигурации във времето, а и като визия става. Не бих предложил нещо като в предните измишльотини. А и предлагат хора, които нямат представа какво точно предлагат с изключение на Gaming_Solutions, но той си гледа бизнес интереса, което е жалко естествено. 

преди 13 часа, kikolev написа:

Усмихнат ден!

преди 10 часа, Jorge написа:

Не разбирам нуждата от i5 (11-то или 12-то поколение с памети на 3600 и то с кофти тайминги) за "непретенциозен гейминг на 1080p". И добавяме умрялата 1650 в сметките. Пълен нонсенс. 

П.П. Аз съм старомоден и бих взел качествени кутия, захранване и дънна платка за сметка на други излишни неща.

Когато паметта на 3600 е на цената на 3000 за мен е нонсенс да се взема по-бавната. Иначе аз зададох въпрос на автора, но той не е отговорил. Ако се окажеше, че 1650 не е достатъчна (зависи какви игри играе) щяхме да мислим нещо с малко по-раздут бюджет. Тенденцията във всички форуми е когато питащия зададе максимален бюджет, "помагащите" му в стремежа си да предложат най-производителното имат склонност да прехвърлят бюджета. Аз гледам да не съм от тях, нищо че си гледам бизнес интереса както ти казваш. Иначе и ние имаме 3050 за под 700лв. Gainward RTX 3050 Pegasus 8GB. И да, може да се замени картата в конфигурацията.
Заслужава ли си 3050 за 692лв. пред 1650 за 475лв., да заслужава си определено. По същия начин си заслужава и 6600 пред 3050, и 12400 пред 11400 и тн. и тн.

Аз пък,не разбирам нуждата-някой незнаин воин,да ти събира компютъра.Като има,да речем HP .

преди 1 час, TheDirtyCleaner написа:

Аз пък,не разбирам нуждата-някой незнаин воин,да ти събира компютъра.Като има,да речем HP .

Нуждата е да имаш възможно най-добро за бюджета пак от там:

Plasico-PC.png

преди 21 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Нуждата е да имаш възможно най-добро за бюджета пак от там:

Plasico-PC.png

Миииии,ако темата не е поредният напън за реклама.Има много сайтове.

Untitled.png

А твоя сайт с какво е по-различен? Поне да беше дал връзка към него или компонентите, от снимката как може да се поръча?

Пак започваме темата,за най-умрелите сайтове,създавани някога.И целта ми не е да рекламирам,а да покажа че има и други.В случея амазон.

https://www.youtube.com/results?search_query=budget+gaming+pc

Или

това плюс това

И е само пример.Да не се хванете сега за...

След като има достатъчен бюджет за нова конфигурация, защо трябва да купува използвани компоненти, които няма да стават за целта? Мисля, че нещата, които сме дали, са достатъчно балансирани откъм цени и се вписват в бюджета.

преди 8 минути, Raze написа:

След като има достатъчен бюджет за нова конфигурация, защо трябва да купува използвани компоненти, които няма да стават за целта? Мисля, че нещата, които сме дали, са достатъчно балансирани откъм цени и се вписват в бюджета.

Не казвам че не са.Представям,друга гледна точка.Като гледам-явно не разбира много-много.Хубаво е,да имаш избор.Миналата седмица,едно комшийче-дойде момчето,попита ме какво-що и му поръчах за 900$-страхотен.Със GTX1660 super.

1660 S не е особено добра оферта при наличие на RTX 3050, въпреки че е с почти същата производителност - малко по-слаба. Цената е същата (дори и по-висока), но е с по-малко памет, по-стара видеокарта, няма DLSS, дори и RT не поддържа. $900 са малко над 1600 лв., не виждам особена разлика, както и смисъл от поста ти?

Много добре разбираш.За неразбралите,смисълът е-че имаш избор.Вие сте забили в един сайт(нарочно,или не).И като се поразровиш,виждаш че не е само той.За 32гб и i5-11600(one day offer),мисля че си заслужава.Готов,сглобен.От професионалисти.Световно известни.А не дедо-вуйчо,от Надежда(нищо лично).Само като погледнеш cable management и ти става ясно.Сега,на теб точно да го обеснявам...Но,вие си дълбайте.Може някой да се хване.Обещавам-в другата фейк тема,няма да се обаждам.Пропуснах-$30,за доставка.

преди 36 минути, TheDirtyCleaner написа:

Много добре разбираш.За неразбралите,смисълът е-че имаш избор.Вие сте забили в един сайт(нарочно,или не).И като се поразровиш,виждаш че не е само той.За 32гб и i5-11600(one day offer),мисля че си заслужава.Готов,сглобен.От професионалисти.Световно известни.А не дедо-вуйчо,от Надежда(нищо лично).Само като погледнеш cable management и ти става ясно.Сега,на теб точно да го обеснявам...Но,вие си дълбайте.Може някой да се хване.Обещавам-в другата фейк тема,няма да се обаждам.Пропуснах-$30,за доставка.

Кои са тези световно известни професионалисти, които сглобяват компютри (амазон, базар?) и кой е дедо вуйчо от Надежда. Като казваш А, кажи и Б. Не стана ясно кой е сайта (магазина) в който всички са забили и който продава конфигурации с лош cable management. Покажи го, назови го, дай снимков материал...

преди 1 час, TheDirtyCleaner написа:

Вие сте забили в един сайт

Аз лично съм дал 2 сайта, има и други в темата. Не те знам какъв ти е проблема? Не мога да следя къде какви са цените, автора да си преценява. А и в тези сайтове цените са доста добри, сравнено с други наши, така че е нормално да се дават най-често. Външни сайтове като amazon и подобни не давам, понеже не са български и там пазаруването става малко по-сложно и бавно.

преди 28 минути, Gaming_Solutions написа:

Кои са тези световно известни професионалисти, които сглобяват компютри (амазон, базар?) и кой е дедо вуйчо от Надежда. Като казваш А, кажи и Б. Не стана ясно кой е сайта (магазина) в който всички са забили и който продава конфигурации с лош cable management. Покажи го, назови го, дай снимков материал...

Нещо,запали мотора.Споко-не е твоят магазин.И не съм казал,че някой продава с лош ...Казах,че като погледнеш в кутията,ти става ясно.От злоба-не мислиш.Недей,пречи на търговията.Тук тук тук още трябват ли?Не ми се занимава.Мога да извадя поне 30 теми,в които го има въпросният.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.