Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчайте принтер за печат на картички

Featured Replies

Препоръчайте ми принтер, с който ще мога да печатам поздравителни картички от типа на тези, които са по магазините, съответно и покани, визитки и т.н. Такъв който ще може да печата на по-дебела хартия. Към какъв да се насоча? 

преди 2 часа, sisasu написа:

Препоръчайте ми принтер, с който ще мога да печатам поздравителни картички от типа на тези, които са по магазините, съответно и покани, визитки и т.н. Такъв който ще може да печата на по-дебела хартия. Към какъв да се насоча? 

Не съм запознат, но мисля, че ти трябва ПЛОТЕР. Не принтер.

Не е плотер - плотера е друга бира печатащо устройство. Това са т.нар печатащи дигитални преси, йоито работят на принципоа на лазерния принтер, но с по солидна и управляема механика. Проблема е, че тук цените са доста солени, дори за базовите конфигурации. Не збаравяйте, че хартиите, освен плътност, която се измерва в гр/кв.м, има още един параметър - т.нар. обемно число. Лидери на този пазар са Konika-Minolta и Xerox

преди 3 минути, NewRedDragon написа:

Не е плотер - плотера е друга бира печатащо устройство. Това са т.нар печатащи дигитални преси, йоито работят на принципоа на лазерния принтер, но с по солидна и управляема механика. Проблема е, че тук цените са доста солени, дори за базовите конфигурации. Не збаравяйте, че хартиите, освен плътност, която се измерва в гр/кв.м, има още един параметър - т.нар. обемно число. Лидери на този пазар са Konika-Minolta и Xerox

Ония ламинираните менюта пак ли с такива преса?

Не е ясно,за лична или бизнес употреба.Основните положения при избор са:5760х1440 DPI.Каква "дебелина" на хартията,може да се използва.Както каза @NewRedDragon трябва да прочетеш(малко повече).При повече бройки-задължително лазерен.

преди 19 часа, АСПЕКТ написа:

Ония ламинираните менюта пак ли с такива преса?

Да. Ламинирането става след печата. Просто тези машини са много по прецизни в цветопредаването, а по новите модели вече успяват да покрият около 90 % от цветовата схема на Pantone, които цветове са непостижими в класическия CMYK печат. Могат да работят с различни медии (не само хартии) - примерно Pico Film - полиестерен материал, който е водоустойчив. Машините имат собствен RIP и хиляди настройки. Могат да печатата на медии с размери над 330 x 480 mm......Имам и Коника и Ксерокс преси. Кониката е по изпипана от всякъде. Ксерокса пък "поема" медии над 400 гр/кв.м., но себестойността на печчата е по-висока. И т.н и т.н....

За употребявана такава преса цените почват от около 7 000$ :) 

• 2 седмици по-късно...
на 9.03.2022 г. в 18:50, АСПЕКТ написа:

обемно число

Какво ще рече това?

преди 15 часа, ivtan написа:

Какво ще рече това?

Това термин, използван основно в полиграфията. Става въпрос за отношението на плътността на хартията (гр/кв.м.) към дебелината на листа (в мм.) Например, т.мар "календарен картон" е 280 гр/кв.м., но дебелината му е почти двойна спрямо обикновената 280 грамова хром хартия

Аха ясно това не го бях чувал.Благодаря ви много.

А за визитни картички каква хартия (картон) се ползва?

Например 280 гр/кв.м е много мека гъне се лесно.

преди 4 минути, ivtan написа:

Например 280 гр/кв.м е много мека гъне се лесно.

Най-масово - 300 гр./кв.м. - вече мат или гланц, зависи от клиента и дизайна

ПС: Ето тук е разликата - календарния картон е 280 гр, но не се гъне....

Търся си такъв принтер който да ги печата тези картони.

Но да не е нещо огромно за голямо помещение но няма към кого да се обърна за съвет.

Визитки флаери и нещо подобно но не в големи количества примерно и размера на хартията да е А3.

Има ли такава машина.

Имам един в къщи Brother MFC-J6947DW но той не ми върши тази работа.

Той печата до 220гр. а двустранния печат е до 120гр.

Даже на двустранния печат пробвах да видя какво ще стане с тънка хартия и ми ги разминава.

В смисъл лицето и гърба на визитката не са точно едно върху друго.

Нещо такова се получава като на снимката по долу.

Не знам дали е от принтера или от програмата.

111111111111111111111111111.png

преди 22 минути, ivtan написа:

Търся си такъв принтер който да ги печата тези картони.

Но да не е нещо огромно за голямо помещение но няма към кого да се обърна за съвет.

Визитки флаери и нещо подобно но не в големи количества примерно и размера на хартията да е А3.

Има ли такава машина.

Имам един в къщи Brother MFC-J6947DW но той не ми върши тази работа.

Той печата до 220гр. а двустранния печат е до 120гр.

Даже на двустранния печат пробвах да видя какво ще стане с тънка хартия и ми ги разминава.

За какъв бюджет говорим? Ако смяташ да минеш с 1000 лв.....няма как да стане, дори и втора, трета еъка устройство

Е 1000 няма да със сигурност е но да не е и нещо 5-6 хиляди.

на 19.03.2022 г. в 18:41, ivtan написа:

Много скъпо ще ти излезе с тия принтери да печаташ малко количества визитки, картички или флайери.

Освен това започвай още от сега да събираш пари и за тонера, като свърши. Той ще ти излезе по-скъп от машината.

на 19.03.2022 г. в 18:41, ivtan написа:

Това разместване си го нагласяш с проби от програмата.

След печата с какво ще ги режеш?

Биговачка имаш ли?

Ламинатор евентуално? И то цифров ламинат.

преди 17 часа, JKirilov написа:

Търси си печатница, за професионално изпълнение на задачата!

Еее това сериозно ли е?

Как в едно малко гаражче направено на книжарница ги правят тези неща?

на 22.03.2022 г. в 11:34, vpvelev написа:

Много скъпо ще ти излезе с тия принтери да печаташ малко количества визитки, картички или флайери.

Освен това започвай още от сега да събираш пари и за тонера, като свърши. Той ще ти излезе по-скъп от машината.

Това разместване си го нагласяш с проби от програмата.

След печата с какво ще ги режеш?

Биговачка имаш ли?

Ламинатор евентуално? И то цифров ламинат.

За рязяне имам гилотина.

Биговачка все още не.

Ламинатор имам.

Само не знам какъв принтер се ползва.

За 300-350 гр/кв.м наистина ли трябва печатница?

преди 14 минути, ivtan написа:

Еее това сериозно ли е?

Как в едно малко гаражче направено на книжарница ги правят тези неща?

За рязяне имам гилотина.

Биговачка все още не.

Ламинатор имам.

Само не знам какъв принтер се ползва.

За 300-350 гр/кв.м наистина ли трябва печатница?

Просто няма подобен принтер. Вече ти казах, че става дума за дигитални преси, а не за принтери. Имам един Lexmark C912n, ойто поема 300 гр, но качеството на печат е като за офис документи - далеч от понятието "картичка".  Друг вариант е Xerox VersaLink C8000, о него не съм го срещал под 4800 лв

• 1 месец по-късно...

Здравейте! Аз също се интересувам от принтери за печат на картички, визитки и др. в домашни условия. Разтърсих се из нета и видях, че някои марки предлагат такива, но най-любопитно ми е как изглежда крайният продукт на живо, защото никъде не е показано, а дори и да е показано, няма да е като в действителност.

Госпожице, за вас е същият съвет - използвайте професионални печатари!!!

Представете си, бизнесменът вади визитка да подаде на друг бизнесмен и тя се размазва с неговия отпечатък на палец отгоре...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.