Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

VPN настройка client/server

Featured Replies

Здравейте,

Опитвам се да направя нещо, но все още не съм сигурен дали е възможно. За сега съм почти до никъде и реших да споделя проблема си с вас.

Имам направен VPN сървър на рутера ASUS /там някакъв си модел/ даже игри цъкаме с приятели на него. Искам да кажа, че е работещ.

Днес ми донесоха мобилен рутер (huawei b311) един от мобилните оператори. Рутера има опция като клиент да се закачи към домашния VPN. Успях да го свържа през PPTP.

До тук добре, но нали знаете като направиш нещо почваш да искаш повече и повече и тн. 

ЖЕЛАНИЕТО МИ!

От клиентския Huawei рутер се виждат устройствата, който са закачени на VPN сървъра у дома, но искам и обратното. От домашната мрежа да виждам устройствата, които са закачени към клиентски Huawei. Възможно ли е това да се получи? VPN сървъра и устройствата които са закачени към него да виждат устройствата на клиент рутера Huawei.

Благодаря

Поздрави

Само кажи по какъв начин искаш да ги виждаш устройствата, че да дадем отговор или как ги виждаш да разясниш?

• Автор

Благодаря за включването.

Искам  рутера VPN server (asus) да вижда IP адресите на устройствата свързани на рутер VPN клиент (huawei). В момента е обратното от клиента виждам на сървъра устройствата. Искам как да го кажа двупосочна връзка ако правилно се изразих.

Поздрави

Нека да го опростя или по-скоро да усложня нещата.

Имам NVR /мрежов видео рекордер за видеокамери/ у дома където е рутера сървъра на VPN.  На вилата ще сложа 2 камери, които ще са свързани към рутер /huawei/. Съответния рутер /huawei/ ще бъде свързан през VPN към домашния рутер на който е сървъра на VPN а. От NVR трябва да достъпя по IP, адресите към рутер клиент HUAWEi. Да подчертая, че мобилния рутер няма статичен адрес.

Благодаря 

преди 27 минути, plamen85 написа:

Благодаря за включването.

Искам  рутера VPN server (asus) да вижда IP адресите на устройствата свързани на рутер VPN клиент (huawei). В момента е обратното от клиента виждам на сървъра устройствата. Искам как да го кажа двупосочна връзка ако правилно се изразих.

Поздрави

Нека да го опростя или по-скоро да усложня нещата.

Имам NVR /мрежов видео рекордер за видеокамери/ у дома където е рутера сървъра на VPN.  На вилата ще сложа 2 камери, които ще са свързани към рутер /huawei/. Съответния рутер /huawei/ ще бъде свързан през VPN към домашния рутер на който е сървъра на VPN а. От NVR трябва да достъпя по IP, адресите към рутер клиент HUAWEi. Да подчертая, че мобилния рутер няма статичен адрес.

Благодаря 

Локалната мрежа на клиентският рутер минава със SNAT през ВПН връзката към локалната мрежа на основният рутер - има път ласт рисорт през него ВПН за това вижда тамошната мрежа, а обратно не вижда нищо. За целта трябва да се премахне този SNAT, като се добавят съответните пътища в рутинг таблиците и на двата рутера за да се намират/виждат/ мрежите през ВПН връзката.

• Автор
преди 23 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Локалната мрежа на клиентският рутер минава със SNAT през ВПН връзката към локалната мрежа на основният рутер - има път ласт рисорт през него ВПН за това вижда тамошната мрежа, а обратно не вижда нищо. За целта трябва да се премахне този SNAT, като се добавят съответните пътища в рутинг таблиците и на двата рутера за да се намират/виждат/ мрежите през ВПН връзката.

Много благодаря. 

преди 1 час, JohnTRIVOLTA написа:

Last resort ли е за C2S? Не се ли инжектират събнетовете от страна на VPN гейта в рутинг таблицата на клиента, като приключи фазата за обмен на ключа?

На ширпотребски рутер, не съм убеден че ще може да се пипа SNAT. Там ти дават само DNAT да буташ, а SNAT е автоматичен маскарад по дифолт, май.

преди 4 минути, Rammkopf написа:

Last resort ли е за C2S? Не се ли инжектират събнетовете от страна на VPN гейта в рутинг таблицата на клиента, като приключи фазата за обмен на ключа?

На ширпотребски рутер, не съм убеден че ще може да се пипа SNAT. Там ти дават само DNAT да буташ, а SNAT е автоматичен маскарад по дифолт, май.

Предполагам, не знам точно как е реализирано в тези рутери, но за да има ефект този впн клиент да не бъде само връзка рутер-рутер би трябвало да си добави автоматично няколко неща при свързване с ВПН : 1. Път ласт рисорт в отделна route table/FIB/ за ВПН, 2. Правило /route rule/ локалната мрежа да гледа нея FIB и 3. SNAT на този трафик. Има сигурно и възможност 1. Да не е ласт рисорт път, а път до LAN на основният рутер, като тогава 2.ще бъде ограничено и до дистинейшън/ЛАН на основният/ рутер!

Според мен, това което той иска, си е за S2S VPN, а не за клиент-сървър. Тогава ще си опише пътищата LAN-to-LAN, ще пусне SNAT от едната мрежа към другата в двата рутера и е готов. Но това е нещо, което с ограничените функции на ASUS и Хубавей няма да се получи, си мисля.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.