Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръка за работен лаптоп 2000-3000лв. - нов или втора ръка

Featured Replies

Здравейте,

Предстои ми смяна на лаптопа. До сега използвах Asus с intel-i7 3то поколение и 8GB RAM. Вече е на 8 години и ми идва доста слаб. 

Основно използвам компютъра за Photoshop, Illustrator, Corel и по-рядко за 3D/CAD програми. Игри не играя. 

Насочил съм се към Intel процесор и минимум 16GB RAM. Като марки съм се насочил към DELL, LENOVO, ASUS или HP. Искам да избера лаптоп, който да ми върши работа поне 3-4години и да може да се ъпгрейдне към Windows 11. Не обичам често да сменям техниката с която работя.

Използвам лаптопа свързан към външен монитор 27'' в 60% от времето. Бюджета ми е около 2000-2500лв. за втора употреба и 3000лв. за нов. Не знам дали ми е нужен i7 или i5 би ми бил достатъчен.

Разглдах вариантите по сайтовете втора ръка и сведох избора до няколко машини - Dell Precision 7540 с i7-9850/32GB/NVIDIA Quadro T2000/2450лв., Precision 7530 с i7-8850/32GB/NVIDIA Quadro P2000/2100лв., Precision 3530 с i7-8850/16GB/Quadro P600/2300лв., HP ZBook 15 G5 с i7-8850H/16GB/NVIDIA Quadro P1000M/2200лв., HP EliteBook 1050 G1 с i7-8850H/16GB/NVIDIA GTX1050M P1000M/2180лв.

При новите лаптопи има толкова варианти с i5 процесор, че не мога да се ориентирам. При i7 виждам, че трудно ще се вместя в бюджета. Има разни Acer-и, но веднъж направих тази грешка и не съм им фен. 

Моля за съвет понеже отдавна не следя новостите и трендовете в компютрите.

Багодаря предварително. 

преди 4 минути, asparagus написа:

Здравейте,

Предстои ми смяна на лаптопа. До сега използвах Asus с intel-i7 3то поколение и 8GB RAM. Вече е на 8 години и ми идва доста слаб. 

Основно използвам компютъра за Photoshop, Illustrator, Corel и по-рядко за 3D/CAD програми. Игри не играя. 

Насочил съм се към Intel процесор и минимум 16GB RAM. Като марки съм се насочил към DELL, LENOVO, ASUS или HP. Искам да избера лаптоп, който да ми върши работа поне 3-4години и да може да се ъпгрейдне към Windows 11. Не обичам често да сменям техниката с която работя.

Използвам лаптопа свързан към външен монитор 27'' в 60% от времето. Бюджета ми е около 2000-2500лв. за втора употреба и 3000лв. за нов. Не знам дали ми е нужен i7 или i5 би ми бил достатъчен. Не съм фен на AMD и Acer.

Разглдах вариантите по сайтовете втора ръка и сведох избора до няколко машини - Dell Precision 7540 с i7-9850/32GB/NVIDIA Quadro T2000/2450лв., Precision 7530 с i7-8850/32GB/NVIDIA Quadro P2000/2100лв., Precision 3530 с i7-8850/16GB/Quadro P600/2300лв., HP ZBook 15 G5 с i7-8850H/16GB/NVIDIA Quadro P1000M/2200лв., HP EliteBook 1050 G1 с i7-8850H/16GB/NVIDIA GTX1050M P1000M/2180лв.

При новите лаптопи има толкова варианти с i5 процесор, че не мога да се ориентирам. При i7 виждам, че трудно ще се вместя в бюджета. 

Моля за съвет понеже отдавна не следя новостите и трендовете в компютрите.

Багодаря предварително. 

Горещо ти препоръчвам HP Omen 15/17 има достъпни модели 2-ра ръка по 2000+/- лв с i7 10th gen' / 16 RAM / RTX 2060 (6GB) / 512 SSD + 1 TB HDD и прочие. Наистина горещо ти препоръчвам. През последните няколко години само HP Omen използвам. Работя с Unity 3D / 3D Studio Max и до сега проблеми не съм имал.

преди 6 минути, asparagus написа:

Насочил съм се към Intel процесор и минимум 16GB RAM.

Посочил си софтуер, за графична обработка. Значи - обърни сиреозно внимание на видеокартата.

Ако ползваш програмите една по една - този RAM ще е ок, но ако са накуп - няма да стига.

преди 43 минути, asparagus написа:

Насочил съм се към Intel процесор и минимум 16GB RAM

А защо не AMD Ryzen? По-икономични и хладни процесори, някои дори са по-производителни. Може да видиш например тази машина:

HP Victus 16-e0022nu | Laptop.bg - Технологията с теб

8 ядрен процесор с 16 нишки, видеокартата трябва също да свърши работа при видеообработката. Може да доплатиш за 32 GB RAM, въпреки че ще се излезе от бюджета, 16 вече са малко.

Ето и интелски вариант, но с по-слаб процесор с по-малко ядра и с малко по-добра видеокарта, която едва ли ще ти помогне особено:

MSI Katana GF66 11UE | Laptop.bg - Технологията с теб

Този също е с 8 ядра, с 32 GB RAM излиза 2648лв. Лаптоп с професионална quadro карта струва над 4600 лв.

Лаптопи | Laptop.bg - Технологията с теб

Има и някакви с T видеокарти, но пак са над бюджета: Лаптопи | Laptop.bg - Технологията с теб

NVIDIA Quadro T500 Mobile GPU - Benchmarks and Specs - NotebookCheck.net Tech

Тук намирам по-евтино първия, който си посочил, но е само с 1 година гаранция: Мобилна работна станция втора употреба Dell Precision 7540 Операционна система Без ОС (izotcomputers.com)

Не разбирам този стремеж към по-евтино - за професионална работа!
Нали за 1-2 месеца трябва да „му изкара парите“ (образно казано).

преди 1 час, Not a programmer написа:

Горещо ти препоръчвам HP Omen 15/17 има достъпни модели 2-ра ръка по 2000+/- лв с i7 10th gen' / 16 RAM / RTX 2060 (6GB) / 512 SSD + 1 TB HDD и прочие. Наистина горещо ти препоръчвам. През последните няколко години само HP Omen използвам. Работя с Unity 3D / 3D Studio Max и до сега проблеми не съм имал.

Е... само малко...

преди 4 минути, Joss Bomon написа:

Е... само малко...

Това са „децки болести“!

• Автор

Благодаря на всички за съдействето. Ще поогледам и тази седмица и ще взема нещо.

И аз съм в търсене около 3-3.5к нов. Гледам, че започват да се появяват лаптопи с 6800H/12700H и DDR5 памет и се чудя какво да правя. 

на 13.03.2022 г. в 13:51, Joss Bomon написа:

Е... само малко...

Е тези проблеми са свързани със софтуера, като хардуер лаптопа си е повече от перфектен. :D

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.