Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация

Featured Replies

Привет колеги,
тъй като лаптопа вече предава фронта,
съм се насочил към това да си сглобя десктоп машина.
Конфигурацията ще се ползва за игри и обработка на видео.

Ето и и компонентите.
CPU AMD Ryzen 7 5800x
Noctua NH-D15 SE AM4 tower cooler

Колебая се между две дъна:
MSI MAG X570 Tomahawk WIFI AMD X570
MSI MPG X570 GAMING PRO CARBON WIFI AMD X570

Видео:
MSI 3060 gaming trio 12 GB

RAM:

32GB Kingston FURY Beast RGB DDR4-3200 DIMM CL16 Dual Kit

Захранване:
750 Watt Corsair RMx White Series RM750x

SSD:
1TB Samsung 860 Evo M.2 2280 SATA 6Gb/s 3D-NAND TLC (MZ-N6E1T0BW)

Кутия още не съм избрал.
Ще се радвам да прочета какво мислите.

Поздрави!

Това MSI MPG X570 GAMING PRO CARBON WIFI AMD X570 откъде ще го вземаш, че навсякъде го дава изчерпано? Добре ще е да дадеш и връзки към другите части откъде и какво точно си намерил, евентуално някой може да намери по-добри оферти за цени.

3060 TI е 8 GB, може би си гледал 3060 без 'TI', която е 30+% по-слаба, но и по-евтина?

• Автор
преди 3 минути, Raze написа:

Това MSI MPG X570 GAMING PRO CARBON WIFI AMD X570 откъде ще го вземаш, че навсякъде го дава изчерпано? Добре ще е да дадеш и връзки към другите части откъде и какво точно си намерил, евентуално някой може да намери по-добри оферти за цени.

3060 TI е 8 GB, може би си гледал 3060 без 'TI', която е 30+% по-слаба, но и по-евтина?

Всички части ще са внос от Германия.
Да за видеокартата си прав- 12 gb 192 битова е тази която съм избрал
Просто за пример CPU съм го намерил за 666 лв, а тук в БГ според пазарувай.ком е 685 лв пък и доста шано ми се вижда тоя бг сайт.

Цената на този процесор принципно се чака да падне и още, но кога и дали у нас не се знае. Доскоро доста сайтове го продаваха под 700 лв., но му се вдигна малко цената последните няколко дни. Аз отскоро съм с такъв и с връзки го взех няколко дена преди коледа за малко над 750 лв., като навсякъде беше над 800. Иначе, ако си намериш 3060 TI определено е доста по-мощна видеокарта, макар и по-малко памет.

• Автор
преди 1 минута, Raze написа:

Цената на този процесор принципно се чака да падне и още, но кога и дали у нас не се знае. Доскоро доста сайтове го продаваха под 700 лв., но му се вдигна малко цената последните няколко дни. Аз отскоро съм с такъв и с връзки го взех няколко дена преди коледа за малко над 750 лв., като навсякъде беше над 800. Иначе, ако си намериш 3060 TI определено е доста по-мощна видеокарта, макар и по-малко памет.

Ами намирам я на цена около 1400 лв.
Това което ме притеснява е life span не знам дали е точен термин, но да речем колко години ще държи чисто технологично да е в крак с модата.

Това въобще не го гледай, зависи какви изисквания имаш, кои игри играеш и на каква резолюция и настройки. Някои хора още играят нови игри с GTX 960/970 и еквивалентни AMD видеокарти, че и по-стари... Аз в момента дори играя на 4К с ray tracing с RTX 3070 (съответно и с DLSS). Единствено при Dying Light 2 засега се налага да намаля на 2К резолюцията, че да имам стабилни 50+ кадъра в повечето случаи, това при високи настройки с включен DLSS и ray tracing. Иначе и из наши сайтове се намира 3060 TI за малко над 1400 лв: Търсене за: 3060 ti (vario.bg)

преди 1 час, em3ata написа:

Привет колеги,
тъй като лаптопа вече предава фронта,
съм се насочил към това да си сглобя десктоп машина.
Конфигурацията ще се ползва за игри и обработка на видео.

Ето и и компонентите.
CPU AMD Ryzen 7 5800x
Noctua NH-D15 SE AM4 tower cooler

Колебая се между две дъна:
MSI MAG X570 Tomahawk WIFI AMD X570
MSI MPG X570 GAMING PRO CARBON WIFI AMD X570

Видео:
MSI 3060 gaming trio 12 GB

RAM:

32GB Kingston FURY Beast RGB DDR4-3200 DIMM CL16 Dual Kit

Захранване:
750 Watt Corsair RMx White Series RM750x

SSD:
1TB Samsung 860 Evo M.2 2280 SATA 6Gb/s 3D-NAND TLC (MZ-N6E1T0BW)

Кутия още не съм избрал.
Ще се радвам да прочета какво мислите.

Поздрави!

Е, второто дъно е една идея по-висок клас. А и явно се търсят такива с вградена безжична карта. За видеокартата - аз лично не бих купувал на този етап (освен някаква от начално ниво, колкото да имаш картина). И като гледам конфигурацията няма да е нискобюджетна => можеш да смениш SSD-то с 980 Pro примерно (избраното от теб е SATA). Какви кутии ти допадат?

преди 21 минути, Jorge написа:

не бих купувал на този етап

А на кой етап? В предвид положението по света да чака да се вдигнат цените ли? Тъкмо спаднаха значително. Не знам защо всички си мислите, че  откакто цените се вдигнаха и са такива вече година ще спаднат до нивата от началото на миналата година/края на по-миналата? Гледате ли, четете ли какво става по света? Навсякъде кризи, цените на крипто валутите още си държат нивата (въпреки че спадна доста добива последните 2 месеца), но така или иначе, една 3060 TI, дори и LHR, може да изкара над 60-70 лв/месец чисто, след приспадане на цената на тока.

преди 1 час, Raze написа:

А на кой етап? В предвид положението по света да чака да се вдигнат цените ли? Тъкмо спаднаха значително. Не знам защо всички си мислите, че  откакто цените се вдигнаха и са такива вече година ще спаднат до нивата от началото на миналата година/края на по-миналата? Гледате ли, четете ли какво става по света? Навсякъде кризи, цените на крипто валутите още си държат нивата (въпреки че спадна доста добива последните 2 месеца), но така или иначе, една 3060 TI, дори и LHR, може да изкара над 60-70 лв/месец чисто, след приспадане на цената на тока.

Баш по твоята логика, токът ще се вдига. А в момента при нас цените са замразени. Не литне ли криптото, ще продължат да падат. Че то стана време за новото поколение дори, ако ще се чака. Но тогава вече не се знае техните цени.

А по темата, автора да си провери дали му е нужно елитарско дъно. Съмнявам се, така че може да се спестят малко пари там. 1ТБ сторидж, сигурен ли си, че ще ти стигне ? 

преди 1 минута, N1K17Y написа:

ще продължат да падат

Надявай се. Дано да не се окажа лошия пророк, но всичко сочи натам...А и новото поколение най-вероятно ще е на цени х2, особено ако производителността е такава, както се чува.

Тоя над мен дай му прогнои да прави а доскоро обесняваше из всички форуми как картите нямало шанс да им паднат цените …. беги беги … 5800Х чакаме прайм95 :cooking1:

• Автор
преди 13 часа, N1K17Y написа:

1ТБ сторидж, сигурен ли си, че ще ти стигне ? 

Като за начало да, колкото да запаля конфигурацията дето се вида. После ще добавям още.

@Raze Идеята ми е да си държи 4к. Също така 5 години по - късно новите игри да могат да се играт поне на fullHD.
На 3060 TI хареса 2 разновидности с 2 или 3 вентилатора.
https://geizhals.de/msi-geforce-rtx-3060-ti-v55063.html
https://geizhals.de/msi-geforce-rtx-3060-ti-gaming-z-trio-8g-lhr-v390-290r-a2555646.html
Като по спецификации не намирам някакви разлики.
Въпроса ми е дали тази с 3 те вентилатора ще е по - тиха и по - хладна съответно ?

4K, както казах, малко по-трудно ще е, трябва по-ниски настройки за по-тежките игри и DLSS ако има, особено ако ползваш и ray tracing. И пак кадрите няма да са особено високи. За тази резолюция, най-добре е RTX 3080 и нагоре, но цената също е 2х...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.