Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова геймърска конфигурация до 4000-5000лв.

Featured Replies

Привет,

Имам нужда от помощ при избора на нов компютър, понеже не съм много запознат с нещата предлагани от пазара към момента, а и винаги като съм имал въпроси съм питал тук и съм получавал страхотни мнения.

Имам само 2 изисквания и те са процесора ми да е i9-12900K и видео картата 3070Ti. Разполагам с периферия, като се нуждая само от кутия и компонентите в нея (хард,рам, т.н.)

Като цената с която разполагам е около 4000-5000лв.

Благодаря!

Поздрави.

Отвънка поръчвай не му мисли .

Щех да вземя 3080 12гб с 12700к ако бях аз но си знаеш

Тука от maindfactory само аио си харесай и спи. Или 802 beq кутия

DB6049F6-0832-45F8-AA08-4EEB144FB49C.thumb.jpeg.035924c526b25d5c177b297fa011b11c.jpeg

Избрани продукти:

Име на продукта Бр. Ед. цена Общо
Intel Core i9-12900K 3.200G 30MB BOX LGA1700 1 1 289.83 лв. 1 289.83 лв.
Gainward RTX 3080 Phoenix 10G Gddr6X 1 2 209.83 лв. 2 209.83 лв.
ASROCK Z690 Phantom Gaming 4 DDR4 LGA1700 1 407.91 лв. 407.91 лв.
Patriot Viper Steel 32GB 2x16 3600Mhz PVS432G360C8K 1 300.38 лв. 300.38 лв.
PSU SEASONIC SSR-1000FX GOLD 1 337.39 лв. 337.39 лв.
Samsung SSD 980 1TB PCIe M.2 V-NAND 3-bit MLC Pablo MZ-V8V1T0BW 1 238.33 лв. 238.33 лв.
COUGAR MX660 MESH RGB-L Mid Tower 3x ARGB VK120 Fans CG385BMS00022 1 183.67 лв. 183.67 лв.
Arctic Liquid Freezer II 280 1 174.31 лв. 174.31 лв.
Междинна стойност: 5 141.65 лв. с ДДС
Натрупани отстъпки: 102.85 лв.
Доставка: безплатна
Обща стойност: 5 038.80 лв. с ДДС

приключи се  с геймърството

до 3 години всеки ще бачка и прекопава земята

да изкра лъжица маджа 

инвестирай в кирки лопати сърпове чукове  ножове 

преди 6 часа, kopkaa написа:

Отвънка поръчвай не му мисли .

Щех да вземя 3080 12гб с 12700к ако бях аз но си знаеш

Тука от maindfactory само аио си харесай и спи. Или 802 beq кутия

DB6049F6-0832-45F8-AA08-4EEB144FB49C.thumb.jpeg.035924c526b25d5c177b297fa011b11c.jpeg

Не е зле (бих разбил двата терабайта на отделни физически носители, но не стигат линийките). Като изключим дъното. Томахавката не бих я предложил за 12900К, макар че времето на калпавите клокърски платки отмина. Отделно за този процесор трябва да се предвиди най-доброто AIO (което не си добавил и сметката ще набъбне), а за по-нормално ползване и правено водно или най-малкото semi. Така че нищо не "спи", господин специалист.;)

преди 12 часа, Jorge написа:

Не е зле (бих разбил двата терабайта на отделни физически носители, но не стигат линийките). Като изключим дъното. Томахавката не бих я предложил за 12900К, макар че времето на калпавите клокърски платки отмина. Отделно за този процесор трябва да се предвиди най-доброто AIO (което не си добавил и сметката ще набъбне), а за по-нормално ползване и правено водно или най-малкото semi. Така че нищо не "спи", господин специалист.;)

Ке се прежалят 200 кинта отгоре, ти си казал че тва дъно не стига и трябва най доброто аио , истината е друга , особено проц ако не му се вади душата.

Само да не ме репортнеш и ти като приятелчето горе :lol6:задето показах кво дъно е сложил на 12900К дето на сток не може го държи

37F76B1B-20C0-469F-98F7-87C72D86A405.thumb.jpeg.0d11dc328e123ae49c5cdd7cd5076622.jpeg

Тоя път нема го изтрият :) 

преди 5 часа, kopkaa написа:

Само да не ме репортнеш и ти като приятелчето горе

Доклада е за просташките ти обръщения и поведение! Не виждам проблем да се коментират компоненти, като в това е смисъла, да се стигне до най-оптимално решение за търсещия помощ.

Иначе, разлики от 10 градуса не са нещото, което би ме накарало да избера двойно и тройно по-скъпо дъно, при условие, че да се бенчи постоянно с Prime95 си е гавра със скъпите компоненти. В реални условия, няма приложение, което да товари толкова, нито пък приложение, което ще се възползва от броя ядра на макс ! Питането е за геймърска машина, а до сега не съм видял игра, за която да се препоръчва такъв процесор.

Щом процесора е в листата на поддържаните процесори за дъното, значи е тествано и ще го държи в нормални условия и без извращения. Водното също е в листата на препоръчваните за този процесор. Освен това, бих се спрял на 12900F вместо К.

Относно паметта, по-важен е обема отколкото честотата. Видя се другото, че смисъл от DDR5 реално също няма.

Разликата в цената между 3070Ti и 3080 е средно между 100 и 300лв. в зависимост от моделите. 

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Доклада е за просташките ти обръщения и поведение! Не виждам проблем да се коментират компоненти, като в това е смисъла, да се стигне до най-оптимално решение за търсещия помощ.

Иначе, разлики от 10 градуса не са нещото, което би ме накарало да избера двойно и тройно по-скъпо дъно, при условие, че да се бенчи постоянно с Prime95 си е гавра със скъпите компоненти. В реални условия, няма приложение, което да товари толкова, нито пък приложение, което ще се възползва от броя ядра на макс ! Питането е за геймърска машина, а до сега не съм видял игра, за която да се препоръчва такъв процесор.

Щом процесора е в листата на поддържаните процесори за дъното, значи е тествано и ще го държи в нормални условия и без извращения. Водното също е в листата на препоръчваните за този процесор. Освен това, бих се спрял на 12900F вместо К.

Относно паметта, по-важен е обема отколкото честотата. Видя се другото, че смисъл от DDR5 реално също няма.

Разликата в цената между 3070Ti и 3080 е средно между 100 и 300лв. в зависимост от моделите. 

Начи видя ли какви честоти държи проца в цб р23 и колко темпове на врм………дъното за 12900к е птп,  твоите обръщения и пепратки за Карлуково нема ги репортвам щото и без това нищо не знаеш и да си тука и да си блок нема се разбере.

за ддр5 без коментар са съжденията

преди 12 часа, kopkaa написа:

Ке се прежалят 200 кинта отгоре, ти си казал че тва дъно не стига и трябва най доброто аио , истината е друга , особено проц ако не му се вади душата.

И каква е точно истината? Май и ти си като онзи, дето ремонтира дънни платки гледайки първа програма.:D А и с "200 кинта" малко трудно, даже никак. Едно добро AIO ти е към 300 долара. И това AIO ще го уддържа на най-много 4.8 на отворен стенд. Като го прибереш в кутията (не дай си наръка предложената от бай кольо) и приключваш. При това много спецове пишат, че AVX в синтетичните тестове е най-безпощаден и го няма в "real world" приложенията. Да, но не. 

П.П. Ти може и да си вярваш на глупостите, които пишеш, но така ощетяваш хората, които задават въпроси тук => не се взимай много насериозно. Чат?

Дааа, на конфигурация за толкова пари, кутията е най-големия проблем, и ако не струва и тя 500-600лв.и не е FD, няма да я бъде.

Някои още не могат да разберат, че времената на овърклока приключиха.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.