Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Колата даде на късо golf 3 1.4

Featured Replies

Здравейте. Опитвах се да си сложа старото радио, щото на сестрата приятеля ми даде радиото от тяхната кола, ама при него като свържа трансмитер имаше жужене. Обаче сякаш старото радио давало на късо и преди горял бушон. Ама аз огледах бушоните и не виждам горял бушон. Баща ми каза, че дало на късо, ама аз от токове съвсем не разбирам. Чудя се защо заради едно радио да е дало на късо, не съм сменял кабелите, нито съм ги разменял. Размених едни два бушона ама те не се бъркат, щото и преди съм ги разменял и няма ядове. Единия е 30 амперов, другия май беше 10 или 20. Те там последните два най-вдясно бяха еднакви, но сложих един 30 амперов щото беше изгорял, а нямах друг. Четох в Интернет, че можело да бъде бушон, късо съединение, клеморед и на места четох, че можело да е станало нещо с алтернатора или имобилайзера. Ама аз нямам аларма, така че изключвам имобилайзера. Вътре светлини всичко работи, парно, чистачки, фарове. Единствено не работят мигачите и колата не дава на контакт и не пали. Бушонът 18 си цъка, не е изгорял и той. По таблото не светят лампата за масло и на ръчната (с други думи нищо). Някаква идея нещо как мога да го оправя? Надявам се, че няма да е проблем, който ще струва много за оправяне, щото маса пари хвърлихме по тая кола. Чудя се, щото последните три кабелчета на радиото като ги свързвах имаше искри. 

преди 15 минути, Bryca03 написа:

ама аз от токове съвсем не разбирам.

Има хора, които разбират.Отивай на автоелектричар, преди да си запалил голфа! Предпазители не се сменят едно към гьотере!

Виж в този линк диаграмата за бушоните и прецени кой трябва да е изгорял. Радиата по принцип имат 10А в самият корпус. бушони ФВ-голф 3

Чета, че бая пари сте дали за ремонти.... не, че нещо, но на едно място ще дадат повече пари за самата кола.

Виж и релетата

преди 1 час, Bryca03 написа:

Бушонът 18 си цъка, не е изгорял и той. По таблото не светят лампата за масло и на ръчната (с други думи нищо). Някаква идея нещо как мога да го оправя? 

Бушоните не цъкат. Възможно е проблема да е в така наречения клеморед, конактната част под ключа. Сега стартера върти ли?

• Автор
преди 19 минути, baitexpo написа:

Бушоните не цъкат. Възможно е проблема да е в така наречения клеморед, конактната част под ключа. Сега стартера върти ли?

Стартера върти, но не пали. То вярно, че на онези им се викат релета, 18-то си цъка както по принцип. 

преди 11 минути, Bryca03 написа:

Стартера върти, но не пали. То вярно, че на онези им се викат релета, 18-то си цъка както по принцип. 

Купуваш си един клеморед https://carauto.bg/клеморед-стартов-ключ-за-vw-модел-golf_iii_(1h1)-1876.html

Изключваш куплунга от твоя и го включваш на новия. Въртиш го с нещо подходящо и ако колата запали, разглобяваш и го сменяш.

• Автор
преди 21 минути, baitexpo написа:

Купуваш си един клеморед https://carauto.bg/клеморед-стартов-ключ-за-vw-модел-golf_iii_(1h1)-1876.html

Изключваш куплунга от твоя и го включваш на новия. Въртиш го с нещо подходящо и ако колата запали, разглобяваш и го сменяш.

Казваш ми, че цялата работа идва от запалителния ключ, отново ли? Вече имах такъв проблем с ключа, въртеше до момент, но по-нататък отказваше и не можеше да запали. Турихме му да го слагаме на контакт и да пали от копче, вършеше работа. Един ден един приятел взе приятелката си с моята кола и вика що ти пали колата на ключ, нали палеше с копче. И от тогава си паля на ключ. 

преди 3 часа, Bryca03 написа:

Здравейте. Опитвах се да си сложа старото радио, щото на сестрата приятеля ми даде радиото от тяхната кола, ама при него като свържа трансмитер имаше жужене.

Това изречение влиза в класацията 10 най-тъпи изречения.

Моля те Bryca03, преработи го в разбираем и логичен вид?

Не само изреченията, ами и темата е тъпа... Вместо да иде при някой, който знае какво прави, той пише несвързани изречения във форум и чака да му пламне колата...

Това е нормалното състояние на инсталацията на Голф 3, на тия години. Тя и без това е правена в час по трудово, та... блъскай под таблото (под волана) и чакай да дойде контакта и лампите. Вероятно ще се появят. Ако не стане, карай го на белканто.  Едва ли ще можеш да платиш достатъчно на някой, да се занимава с цялата каша отдолу. След като сам казваш, че си аматьор в тоците, няма смисъл да ти казвам какво би могъл да направиш сам.

• Автор
преди 20 часа, Тhе Monstеr написа:

Това е нормалното състояние на инсталацията на Голф 3, на тия години. Тя и без това е правена в час по трудово, та... блъскай под таблото (под волана) и чакай да дойде контакта и лампите. Вероятно ще се появят. Ако не стане, карай го на белканто.  Едва ли ще можеш да платиш достатъчно на някой, да се занимава с цялата каша отдолу. След като сам казваш, че си аматьор в тоците, няма смисъл да ти казвам какво би могъл да направиш сам.

Той бащата може, ама той се прибира вечер и 19-20 и времето не е хубаво, едва ли му се занимава. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.