Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с дъно на леново

Featured Replies

Здравейте имам Lenovo IS6XM REV1.0 

Вчера се опитах да сменя процесора си i5-2400 със i5-3570 оказа се че не го поддържа и ми даваше двутонен код .Върнах процесора но по-късно като се опитах да стартирам компютъра с моя процесор (i5 -2400) започна да дава грешка и с него. Кодът е 2 бързи био бип около 15 секунди след като го включа .

Прочетох че може да е от рамта но интересното е ,че като съм с откачен вентилатор на процесора кодът е същия и си мисля че може би не го засича . 

Имам 4 плочки по 4 гб ,пробвах всяка една плочка във всеки един слот и няма промяна .Използвах джъмпъра за да изчистя CMOS махах батерията на всяка промяна нас рамта ,нищо .

Имам нужда от помощ защото немога да си позволя сервиз или купуване на нова рам ( според мен е абсурдно при тест на нов процесор да ти заминат и четирите плочки рам ...) Говорих с приятел който ми каза да махна процесора ,да изчистя CMOS и да го сложа пак ,също не помогна . Знам че е старичък но ми вършеше перфектна работа и ако съм изгорил нещо само с тестването на една част оставам без компютър ...едва събрах 500 за тази щайга ...

!. Защо си с откачен вентилатор?
2. Пробвай да стартираш системата със свалена видеокарта. Т.е. мониторът закачен към интегрираното в дъното видео.

• Автор
преди 1 час, цър-вул написа:

!. Защо си с откачен вентилатор?
2. Пробвай да стартираш системата със свалена видеокарта. Т.е. мониторът закачен към интегрираното в дъното видео.

1.Тествах защото знам че прави проблеми понякога 

2.Немога защото дъното ми е с dvi имам само hdmi ,но не пречи да пробвам ако всичко е на ред няма да чуя сигнала .

преди 4 часа, Venci Velikov написа:

Здравейте имам Lenovo IS6XM REV1.0 

Вчера се опитах да сменя процесора си i5-2400 със i5-3570 оказа се че не го поддържа и ми даваше двутонен код .Върнах процесора но по-късно като се опитах да стартирам компютъра с моя процесор (i5 -2400) започна да дава грешка и с него. Кодът е 2 бързи био бип около 15 секунди след като го включа .

Прочетох че може да е от рамта но интересното е ,че като съм с откачен вентилатор на процесора кодът е същия и си мисля че може би не го засича . 

Имам 4 плочки по 4 гб ,пробвах всяка една плочка във всеки един слот и няма промяна .Използвах джъмпъра за да изчистя CMOS махах батерията на всяка промяна нас рамта ,нищо .

Имам нужда от помощ защото немога да си позволя сервиз или купуване на нова рам ( според мен е абсурдно при тест на нов процесор да ти заминат и четирите плочки рам ...) Говорих с приятел който ми каза да махна процесора ,да изчистя CMOS и да го сложа пак ,също не помогна . Знам че е старичък но ми вършеше перфектна работа и ако съм изгорил нещо само с тестването на една част оставам без компютър ...едва събрах 500 за тази щайга ...

А преди да сложиш новия процесор нещо по биос пипал ли си обновявал ли си го провери пиновете на сокета да няма някой изкривен пин и пробвай с рамта всяка рам по отделно или с друга рам ако имаш

• Автор
преди 6 минути, vlado1985 написа:

А преди да сложиш новия процесор нещо по биос пипал ли си обновявал ли си го провери пиновете на сокета да няма някой изкривен пин и пробвай с рамта всяка рам по отделно или с друга рам ако имаш

Не съм пипал биос ,само го изключих и го оставих 10-тина минути .

Пробвах без видео карта -същото.

Нямам 20 платки с рам памет ...имам 4 и 4 гнезда ...какъв е шанса и 4те платки или и 4те гнезда да са заминали само от смяната на процесор .

преди 2 минути, Venci Velikov написа:

Не съм пипал биос ,само го изключих и го оставих 10-тина минути .

Пробвах без видео карта -същото.

Нямам 20 платки с рам памет ...имам 4 и 4 гнезда ...какъв е шанса и 4те платки или и 4те гнезда да са заминали само от смяната на процесор .

Сложи стария процесор и пробвай с рамта една по една на всички слотове и не си казал модела на рамта какъв е. На едно старо дъно с различни марки рам ми е правил такъв проблем докато не захапе 

• Автор
преди 30 минути, цър-вул написа:

А без RAM какъв звук издава?

Къс къс къс дълъг и не спира .

Открих проблема ....Термо паста във сокета ,опитах да я почистя махнах бих казал всичката изтърках пинчетата внимателно но няма разлика . Термопастата не е електропроводима което е добре .... сега май остана проблема с рамта който може да е заради блокирани пинове към процесора ..въпреки че ги изчистих старателно нямам микроскоп .

преди 33 минути, vlado1985 написа:

Сложи стария процесор и пробвай с рамта една по една на всички слотове и не си казал модела на рамта какъв е. На едно старо дъно с различни марки рам ми е правил такъв проблем докато не захапе 

2 вида рам по 2 плочки но не помня марките а на стикерите не пише само че и 4те са на 1333 mhz

преди 2 минути, Venci Velikov написа:

Къс къс къс дълъг и не спира .

Открих проблема ....Термо паста във сокета ,опитах да я почистя махнах бих казал всичката изтърках пинчетата внимателно но няма разлика . Термопастата не е електропроводима което е добре .... сега май остана проблема с рамта който може да е заради блокирани пинове към процесора ..въпреки че ги изчистих старателно нямам микроскоп .

2 вида рам по 2 плочки но не помня марките а на стикерите не пише само че и 4те са на 1333 mhz

Щом е попаднало паста на сокета напръскай сокета с контактен спрей  ако има и внимателно мини с клечка за уши

Качи снимка на сокета отблизо, така че да се виждат добре всички пинове и евентуално какво е омазано. Като качиш снимката, провери я дали всичко се вижда както трябва. Не я качвай във форума, че качеството става неразбираемо. Ползвай Imgur: The magic of the Internet например.

преди 14 минути, Venci Velikov написа:

Къс къс къс дълъг и не спира

Да, това е RAM.

преди 9 минути, Raze написа:

Ползвай Imgur: The magic of the Internet например.

По редица съображения https://postimages.org/ е мн. по-добре за хостване на снимки.

преди 15 минути, Venci Velikov написа:

Термо паста във сокета ,опитах да я почистя махнах бих казал всичката изтърках пинчетата внимателно но няма разлика

Изопропанол и четка за зъби,обгради сокета с навита на тръбичка тоалетна/домакинска хартия (да попива и да не оставя влаакнести остатъци) и изправена платка. Ако имаш вакуум спринцовка също върши добра работа за почистване.
Най-вече внимателна работа!

• Автор
преди 11 минути, Raze написа:

Качи снимка на сокета отблизо, така че да се виждат добре всички пинове и евентуално какво е омазано. Като качиш снимката, провери я дали всичко се вижда както трябва. Не я качвай във форума, че качеството става неразбираемо. Ползвай Imgur: The magic of the Internet например.

Разреших проблема с рамта и процесора .....появи се много по страшен ....вече не издава никакви звуци дъното след като сложих всички рам стикове ,но няма никаква картина .

Интересното е че когато ми даваше грешките мишката и клавиатурата ми светваха ,сега не го правят . 

Проблем с видео картата е много по страшен от дъно и процесор взети заедно със захранването и кутията. ... 🥺

преди 9 минути, Venci Velikov написа:

Разреших проблема с рамта и процесора .....появи се много по страшен ....вече не издава никакви звуци дъното след като сложих всички рам стикове ,но няма никаква картина .

Интересното е че когато ми даваше грешките мишката и клавиатурата ми светваха ,сега не го правят . 

Проблем с видео картата е много по страшен от дъно и процесор взети заедно със захранването и кутията. ... 🥺

https://postimg.cc/zLBKrckR ето снимка неможах да направя по-добра с моя телефон ,но както казах по-горе след няколко опита за почистване и след като вече не издава звуци мисля че единственият проблем който остана е видео картата 

• Автор
преди 3 минути, Raze написа:

На снимката се вижда само част от сокета...

Само тази част ,последният ред пинове отдоло имаха малко термо паста .

Нищо чудно термо пастата да не е била проблем изобщо защото кодовете бяха само за рам и след хиляда размествания спряха ...

• Автор
преди 2 часа, Raze написа:

На снимката се вижда само част от сокета...

Някакви идеи как да изкарам видео сигнал ?И защо всички аксесоари които включа дори към дъното не работят (RGB клавиатура не свети и RGB мишка ....) Това би трябвало да значи че няма ток ...но вентилаторите всичките въртят и хард диска също ...

Може и да е умряло дъното. Колкото и да не ти се иска, без сервиз май няма да се разминеш. Последно може да пробваш да извадиш дъното извън кутията, да го сложиш върху някаква мека и изолирана подложка и да го включиш само с 1 плочка памет, без видеокарта и без периферия. Намери си и преходник за вграденото видео.

• Автор
преди 37 минути, Raze написа:

Може и да е умряло дъното. Колкото и да не ти се иска, без сервиз май няма да се разминеш. Последно може да пробваш да извадиш дъното извън кутията, да го сложиш върху някаква мека и изолирана подложка и да го включиш само с 1 плочка памет, без видеокарта и без периферия. Намери си и преходник за вграденото видео.

Не искам да го пращам на сервиз защото всички са станали като автомонтьори закараш го с 1 проблем връщат ти го с 5 ,дори да не е изгоряло ,ще бъде . Поне така стоят нещата в моя град така че по добре директно да купя ново дъно отколкото да плащам да го прецакат още повече 

Аз не бих рискувал да купувам допълнителни компоненти, след като не съм сигурен какъв е проблема. А и ново дъно за такива ретро процесори едва ли ще намериш, всичко вече е 2-3+ употреба. А и с тази маркова машина (съдейки по дъното), най-малкото ще трябва да търсиш същото или подобно дъно, понеже най-вероятно захранването е различно, а и в кутията трудно ще влезе друго, друго охлаждане и така нататък.

• Автор

Има развитие ....започнах пак да размествам рамта ..сигнала се върна ,но е различен преди беше 2 бипвания ,сега е пак 2 но много висок тон като свирка за кучета high pitch 

преди 2 часа, Venci Velikov написа:

Някакви идеи как да изкарам видео сигнал ?И защо всички аксесоари които включа дори към дъното не работят (RGB клавиатура не свети и RGB мишка ....) Това би трябвало да значи че няма ток ...но вентилаторите всичките въртят и хард диска също ...

Щом завъртат вентилаторите това е признак че дъното не е умряло напълно

преди 10 минути, Venci Velikov написа:

Има развитие ....започнах пак да размествам рамта ..сигнала се върна ,но е различен преди беше 2 бипвания ,сега е пак 2 но много висок тон като свирка за кучета high pitch 

Пробвай рамта по отделно на всички слотове а 2 бипвания които са много високи може и да е ако не си почистил добре сокета от пастата

Venci Velikov, това

преди 2 часа, Raze написа:

Последно може да пробваш да извадиш дъното извън кутията, да го сложиш върху някаква мека и изолирана подложка и да го включиш само с 1 плочка памет, без видеокарта и без периферия. Намери си и преходник за вграденото видео.

направи ли го?

преди 5 часа, Venci Velikov написа:

хиляда размествания

са повече от достатъчни за скапване на дъното. Виждаш, че се гъне, но ръгаш?

Изключи го от контакта, изкарай батерията и изчакай поне 10-15 минути. След това пробвай с дъно извън кутията, само с 1 плочка памет и без никаква периферия, дори без видеокарта да го включиш (само с вградената) и се ослушвай за бийп-ове. Изчакай го минута-две, преди да го изключиш и да включиш отделната видеокарта.

• 2 седмици по-късно...

Thinkcentre M81 струва 200лв в Квант Сервиз, не 500лв. Ако си го купувал за толкова, смятам че сте си жестоко подведен.
Като оставим това настрана, новите сокети на Intel процесорите са много коварни. Твърде лесно е пинчетата на сокета да бъдат изкривени дори при монтаж/демонтаж на процесор, ако не се обръща особено внимание при  и не се хване процесора отстрани с 2 пръста и да се постави внимателно, а например леко се плъзне в сокета и закачи пинчета. Когато излязоха първо тези процесори и сокети при инсталация/подмяна на процесор бях потресен колко лесно е да бъде изкривено пинче на сокета. Случи се при наглед рутинна операция. После с игла трябваше да го изправям. За радост всичко приключи успешно. Грешки правят и най-добрите.
Направи снимка/и на целия сокет. Все още си мисля, че проблемът може да е в някое изкривено пинче на сокета. Поради факта, че контролерът на паметта е интегриран в процесора e възможно при изкривено пинче всякакви аномалии да последват. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.