Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Програма, която да покаже колко цикли е използвала батерията на телефона и колко още й остават

Featured Replies

Като една батерия се зарежда и разрежда, това води до загуба на един цикъл.

Има ли програма, която да покаже информация относно това какъв е модела на батерията, с колко цикли е произведена, колко цикли са използвани, и колко цикли остават?

Има да, програмата се казва "Психодиспансер", ползва се от душевно болни хора!

Има програми, които следят циклите и един вид изчисляват здравето на батерията, но трябва да са постоянно активни, за да го правят. Някои устройства също имат вградени такива функции, които в повечето случаи са достъпни през системни менюта - това вече зависи от производителя. Реално цикъл на зареждане става тогава, когато заредиш батерията до 100%, ако е по-малко - примерно редовно я зареждаш до 80-90% ще удължиш живота и. При някои устройства това го има вградено и може да се активира по избор - примерно на моя Xperia 5 II имам опция да зареждам батерията до 80% или 90%. Все пак, батерията е един консуматив и като се изхаби се заменя с нова.

• Автор
преди 33 минути, Raze написа:

Все пак, батерията е един консуматив и като се изхаби се заменя с нова.

Това беше така преди, но вече не. Капиталистите решиха да направят батериите несменяеми, защото така като се износи батерията, ще трябва да дадеш повече пари за цял телефон, а не само 15-20 лева само за батерия.

преди 35 минути, Raze написа:

Има програми, които следят циклите и един вид изчисляват здравето на батерията, но трябва да са постоянно активни, за да го правят.

Има ли такава програма за телефони на Xiaomi?

преди 1 минута, bootlicker (Мазния) написа:

Пусни направо нова тема по този въпрос.

преди 11 минути, bootlicker (Мазния) написа:

Това беше така преди, но вече не. Капиталистите решиха да направят батериите несменяеми, защото така като се износи батерията, ще трябва да дадеш повече пари за цял телефон, а не само 15-20 лева само за батерия.

Няма такива телефони. На новите телефони им лепят частите, но в специализиран сервиз или от човек с нужните умения и техника пак може да се смени всичко.

• Автор
преди 15 минути, Raze написа:

Няма такива телефони. На новите телефони им лепят частите, но в специализиран сервиз или от човек с нужните умения и техника пак може да се смени всичко.

И аз знам как се отварят телефони и кака се сменят батерии, но ще избера направо да си купя нов телефон.

Иначе, когато сегашния ми телефон му се износи батерията, след около 1 година, просто ще си купя нов, вместо да сменям батерията, защото няма да има смисъл - телефона ще е морално остарял.

Сегашните телефони имат OEM Bloatware, което е процедура за ускорено морално остаряване, за да може телефоните да се използват за по-кратко време и да се дават пари за нови телефони.

Bloatware има и при операционните системи, при ъпдейтите за операционни системи, при апликациите...

Както и да е. Мерси за отговора, @Raze 

Знаеш друг път! Трябва ти най-малкото станция с горещ въздух, умения и инструменти. И не е задължително батерията да се изхаби след 1 година или телефона да стане бавен след толкова време. Ако си взел някоя евтина еднодневка, много вероятно е това да стане и след няколко месеца. Вземи си висок клас телефон от някоя от по-известните марки и спокойно ще те изкара 3-4 години или повече. Последните ми 2 устройства бяха Samsung S4, който взех нов преди 7-8 години и това беше година след излизането му. След 5-6 години го смених със Samsung S6 edge plus, който не беше чисто нов, но ме изкара 4+ години. Новия ми телефон, за който споменах по-горе, е от миналото лято и живот и здраве ще изкара и той поне 3-4 години, ако случайно не реша да взема нещо по-добро до тогава.

• Автор
преди 20 минути, Raze написа:

Знаеш друг път! Трябва ти най-малкото станция с горещ въздух, умения и инструменти. И не е задължително батерията да се изхаби след 1 година или телефона да стане бавен след толкова време. Ако си взел някоя евтина еднодневка, много вероятно е това да стане и след няколко месеца. Вземи си висок клас телефон от някоя от по-известните марки и спокойно ще те изкара 3-4 години или повече. Последните ми 2 устройства бяха Samsung S4, който взех нов преди 7-8 години и това беше година след излизането му. След 5-6 години го смених със Samsung S6 edge plus, който не беше чисто нов, но ме изкара 4+ години. Новия ми телефон, за който споменах по-горе, е от миналото лято и живот и здраве ще изкара и той поне 3-4 години, ако случайно не реша да взема нещо по-добро до тогава.

Ти го използваш средностатистически, затова те изкарва толкова дълго. 5,000 цикли са за около 3-4 години. При мен, обаче, технологиите никога не спят - лаптопи, таблети, телефони (скоро и компютри) работят денонощно - буквално. Постоянната работа води до по-бързо износване.

преди 2 часа, bootlicker (Мазния) написа:

Като една батерия се зарежда и разрежда, това води до загуба на един цикъл.

Има ли програма, която да покаже информация относно това какъв е модела на батерията, с колко цикли е произведена, колко цикли са използвани, и колко цикли остават?

Да не би да правиш списание и да ползваш безплатните съвети на хората? За да си пишеш статиите.

Защото нормален потребител няма толкова много въпроси и то разнообразни. Които са доста далеч от обикновения потребител.

Също така обикновения потребител, когато има проблеми се обръща към компетентните органи. Техник, който е учил и работил. Има опит.

Ако проявяваш интерес има университет, курсове ...

преди 4 минути, bootlicker (Мазния) написа:

Ти го използваш средностатистически, затова те изкарва толкова дълго. 5,000 цикли са за около 3-4 години. При мен, обаче, технологиите никога не спят - лаптопи, таблети, телефони (скоро и компютри) работят денонощно - буквално. Постоянната работа води до по-бързо износване.

Да, много средно статистически. От време на време малко игри, разработка на приложения, а ако видиш колко неща са инсталирани вътре лошо ще ти стане. Но щом така мислиш, твоя работа. Като искаш устройство, дето ще ти върши работа, няма да вземеш най-евтиното, а ще вложиш повече средства.

преди 1 час, bootlicker (Мазния) написа:

И според теб това не струва пари ли?

Батерията, когато може лесно да се премахне струва доста по-скъпо на производителя, също така батерията им нужда от рамка здрава да не пада. Отделен компонент. Също така телефона става дебел. 

Но на теб в главата ти са лошите капиталисти.

Ако не си разбрал Айфон бе първия телефон с не такава батерия. Която може да се маха.

mSitn.jpg

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.