Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Геймърски компютър от САЩ за 1500$, струва ли си?

Featured Replies

Здравейте! Ще съм за два дни в Балтимор, САЩ и реших да купя геймърски компютър за подарък на сина ми (на 16 години). Бюджета е 1500$.

Смятам да посетя магазин Micro Center, като съм се спрял на това,  https://www.microcenter.com/product/648678/msi-aegis-r-12tg-277us-gaming-pc с включен лицензиран Windows 11

Струва ли си, или може би да се закупят отделни компоненти от този магазин за този бюджет?

• Автор
преди 8 минути, JKirilov написа:

А митото?

Митото не го мисли, имам си начин 😉

Много неизвестни има по конфигурацията - захранване, честота и модел на паметта, модел на дънната платка, SSD и други, не маловажни неща. Иначе, тук само видеокартата + процесора са ти около и над 2000 лв, като в български пари тази конфигурация е около 2800 лв. Друг е въпроса и за гаранционното обслужване, че най-вероятно няма да можеш да го ползваш ако стане нещо, а и гледам там дават само 1 година, докато ако си вземеш нещата от тук може би ще дадеш малко повече пари, но ще имаш поне 3 години и повече гаранция на отделните компоненти.

• Автор
преди 9 минути, Raze написа:

Много неизвестни има по конфигурацията - захранване, честота и модел на паметта, модел на дънната платка, SSD и други, не маловажни неща. Иначе, тук само видеокартата + процесора са ти около и над 2000 лв, като в български пари тази конфигурация е около 2800 лв. Друг е въпроса и за гаранционното обслужване, че най-вероятно няма да можеш да го ползваш ако стане нещо, а и гледам там дават само 1 година, докато ако си вземеш нещата от тук може би ще дадеш малко повече пари, но ще имаш поне 3 години и повече гаранция на отделните компоненти.

Да, за гаранцията си прав. Трябва да забравя за нея. Значи трябва да реша дали си струва риска сравнено с по-ниската цена.

Въпросната конфигурация под 3000лв в България не можеш да я намериш (+ легален Windows). Ако това е крайната цена, която ще платиш донякъде си струва, но както е казал @Raze гаранцията е проблемът. Дънната платка не е чак толкова неясна, като имаш чипсета, Wi-Fi и е на MSI почти сигурно, SSD-то каквото и да е щом е M2 1TB е близо 200лв. За захранването и честотата на паметта съм съгласен. Ако има начин да се свържеш с тях и да ги попиташ, ако се спреш на варианта да го купиш оттам, би било добре.

Честотата на паметта е тази - 16GB DDR4 3200Mhz (8GB x 2). Захранването е това - Thermaltake 80 Plus Gold 650W.

Ако имаш възможност,погледни тук:

Gaming Computer and Desktop Trusted Seller | CyberPowerPC

iBUYPOWER®: Gaming Computers, Custom PCs and Laptops | iBUYPOWER®

H1 | NZXT | NZXT

И т.н.

Всъщност,всички разбирачи,могат да погледнат...И да ме разведат...Разликата е около USD100.Готово,направено(от професионалисти) с гаранция.

преди 1 час, The Rage написа:

Ако имаш възможност,погледни тук:

Gaming Computer and Desktop Trusted Seller | CyberPowerPC

iBUYPOWER®: Gaming Computers, Custom PCs and Laptops | iBUYPOWER®

H1 | NZXT | NZXT

И т.н.

Всъщност,всички разбирачи,могат да погледнат...И да ме разведат...Разликата е около USD100.Готово,направено(от професионалисти) с гаранция.

Ти кво каза е мъжки …….. :lol6:

преди 4 часа, kopkaa написа:

Ти кво каза е мъжки …….. :lol6:

Квото прочете уе,женски.

преди 2 часа, The Rage написа:

Квото прочете уе,женски.

Аха, не била ебавка тая тъпня значи :lol6:Кух като хралупа :lol6:

преди 1 час, kopkaa написа:

Аха, не била ебавка тая тъпня значи :lol6:Кух като хралупа :lol6:

А ти,като по -умен,би ли се обосновал?Или пак ще ревеш-ама те не ми говорят...

преди 21 минути, The Rage написа:

А ти,като по -умен,би ли се обосновал?Или пак ще ревеш-ама те не ми говорят...

Не си разбрало, аз не им говоря :lol6:

преди 5 минути, kopkaa написа:

Не си разбрало, аз не им говоря :lol6:

Във всеки офис,има по един-двама като теб.Вечно неразбрали,недочули но,са много начетени.

Обеснявам:Доставката е до 24ч.Може преди да тръгне,да погледне какво-що и да си поръча.Щом има опция за мито-то.Аз също я имам и като си пазарувам,ми излиза USD30-100(доставката).

Разбра ли?Или си кух,като градинска лейка?

Master 100fps | Custom Computers - ABS Gaming PCs

Skytech Gaming | Prebuilt Gaming PCs & Custom Desktop PCs

Custom Gaming Computers, Laptops & Notebooks | XOTIC PC

И малко от Британия.

Pre-built Gaming PCs - Pick the prebuilt gaming PC for you (vibox.co.uk)

преди 8 минути, kopkaa написа:

Ае ти даже обида не можа си измислиш сам, ами взе мойта

Да ме банват: ТЪПУНГЕР ПРОСТ

Дошъл да ни разпрая за готови билдове аре драскай ве

Не се съмнявам че такива ограничалки кат тебе си поръчват такива боклуци ми и мита си плащат !!

Ей,как сте се събрали...Хапчетата!Бързо!

И не искам да те обиждам.Просто те цитирах.Но и това не разбра.А ти щом се ръководиш,от ютюб ламери-ясен си ми.

преди 2 минути, The Rage написа:

Ей,как сте се събрали...Хапчетата!Бързо!

Мдам виждат , че темата върви добре и да я развалят се изсипват като въшки .

преди 10 минути, adersa написа:

Мдам виждат , че темата върви добре и да я развалят се изсипват като въшки .

Исипали са те тебе някъде като малък май :lol6:

преди 6 часа, The Rage написа:

.........

И малко от Британия.

Pre-built Gaming PCs - Pick the prebuilt gaming PC for you (vibox.co.uk)

Я дай нещо конкретно, че тези които аз гледам са страшни дървета с възможно най-евтините кутии, дънни платки и захранвания...

Това ли са супер-дупер конфигурациите в чужбинско, сглобявани от световно известни асемблатори

uk.JPG

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

Косата е правил ревюта на всички такива конфигове , изтриха ми мнението, ти да видиш за кви сглобки, кви захранвания, кутии, охладители, как пасти се слагат то батак пълен.. и nzxt с риск от пожар

"професионалисти" ги правили разираш ли същите като тея дето са консултанти в Техното :lol6:

• Автор

Вчера посетих въпросния магазин и в крайна сметка купих това с допълнителна отстъпка на цена 1691$ (около 3100лв)

Надявам се да не съм збъркал че се отказах от MSI-то и взех Alienware за повече пари, защото ме грабна с дизайна си и дано моят син да хареса подаръка.

Благодаря на всички за съветите и мненията.

Никога готовите и марковите машини не са били особено добри. Общо-взето плащаш за по-скъп лаптоп с почти никакви възможности за ъпгрейд и с не много качествени компоненти. Сети се защо излиза и по-евтино. В хардуерния форум гледам един пуснал тема за леново, което е купил наскоро, въпреки че му писах за марковите машини да ги избягва - иска да добави допълнителен SATA диск, но няма захранване за него и сега ще трябва да търси и поръчва разни преходници, като цялата операция е много съмнителна дали и какво ще се получи.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.