Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация

Featured Replies

Здравейте, мисля да сглобя конфигурация от нулата. Понеже съм сравнително неук по темата, а знам че тук има доста компетентни хора, бих искал да се консултирам откъм компоненти.

Билда ще е около AMD Ryzen 7 5800X и NVIDIA RTX 3060. В най-добрия сценарии искам да се вмъкна в 2500-2600лв, като ~ 1700 ще отидат за CPU/GPU-то, така че за останалите компоненти остават около 900лв. Готов съм да дам и малко повече за компоненти като PSU/дъно ако се налага. Откъм RAM/HDD мисля че 16гб/1тб ще ми бъдат достатъчни.

Благодаря ви предварително за споделените мнения!

Разрешен от Gaming_Solutions

• Автор
преди 2 минути, Gaming_Solutions написа:

Защо не се насочиш към новото поколение на Интел? Държиш ли да е АМД процесора?

Не държа, но мога да взема този модел на много добра цена(500-600лв), така че трудно нещо на интел ще се конкурира с price per performance.

• Автор
преди 7 часа, Gaming_Solutions написа:

12600KF е около 600лв

Интересно. Те ли трябва да са прекия конкурент на ryzen 7 5800x? Виждам че са сравнително по-нови, но имат и малко по-високи изисквания откъм дъното. Чета че за игри са топ, но ще ползвам машината и за workstation, като за този случай не откривам каква е съпоставката между двата процесора.

Иначе определено съм отворен към предложението да направим нещо с интелски процесор.

• Решение

Всичко общо 2692лв.

Сглобяването, тестването за стабилност и доставката са безплатни.

ПП. Не знам какви програми ползваш, но не само в игрите е по-бърз. Ето и малко тетове и преки сравнения PugetBench

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

на 12.05.2022 г. в 11:39, 87975865869 написа:

Здравейте, мисля да сглобя конфигурация от нулата. Понеже съм сравнително неук по темата, а знам че тук има доста компетентни хора, бих искал да се консултирам откъм компоненти.

Билда ще е около AMD Ryzen 7 5800X и NVIDIA RTX 3060. В най-добрия сценарии искам да се вмъкна в 2500-2600лв, като ~ 1700 ще отидат за CPU/GPU-то, така че за останалите компоненти остават около 900лв. Готов съм да дам и малко повече за компоненти като PSU/дъно ако се налага. Откъм RAM/HDD мисля че 16гб/1тб ще ми бъдат достатъчни.

Благодаря ви предварително за споделените мнения!

За 2600 лева няма как да стане просто 3060 + 5800х + що годе добре дъно, стабилно захранване, 1tb GEN 3.0 nvme + качествен охладител, щото 5800х грее и отделно

хубава меш кутия за добър въздушен поток.То може, но ще трябва да се закупят скапано дъно, захранване, охладител, кутия и нещата се обезсмислят, събери още 500 лева и наистина

можеш да си вземеш добрo PC с 58000х, отделно, че intelskite procesori са много по-добри и по-хладни от zen3 процесорите + излезе 6650 XT, която е по-добрата карта от 3060, но няма да имаш

dlss и rtx, то за RTX на такава смешна карта няма смисъл да говорим, освен ако няма да играеш на 60 херцов 1440p monitor ПОНЕ, но все пак.

PS : Видях, че ти предлагат компоненти на марката MSI - стой далеч от тая марка, ако искаш да нямаш проблеми в дългосрочен план.

• Автор

@nedev_ Защо така? След доста ровене в нета, съм останал с впечатление че GPU-тата на MSI са топ 3, заедно/след EVGA и ASUS?

PS: обмислях нещо такова. Виждаш ли евентуални проблеми тук? Имам отделно HDD/SSD http://nikem-bg.net/cart/68529p1r68644p1r65486p1r68583p1r70122p1r65033p1r63806p1rf.html

за 2500 лв какви игри можеш да цъкаш на какви настройки . И аз си мися да ви взема конфиг. за тезази цена ама нз дали си заслужава. 

на 20.05.2022 г. в 20:54, fresh_bones написа:

за 2500 лв какви игри можеш да цъкаш на какви настройки . И аз си мися да ви взема конфиг. за тезази цена ама нз дали си заслужава. 

Неговият бюджет е малко повече и имаше специални изисквания към процесор и видео карта, а и не е писал, че конфигурацията е изцяло геймърска. За компютър за игри може да се мине с 6 ядрен процесор (12 треда) и по-мощна видео карта за повече FPS. Защо не пуснеш отделна тема със зададен максимален бюджет, който не трябва да се преминава, някакви специални изисквания към конфигурацията, игри, монитор, резолюция на която ще се играе и да се опитаме да ти помогнем с каквото можем.

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.