Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Заповед за уволнение...

Featured Replies

Здравейте, имам следния казус:

Работя от края на 2016 г. в Държавен Фонд Земеделие, гр. Разград, но до 16.05.2021 г. бях на трудов договор.

На 17.05.2021 бях назначен за Държавен служител на длъжност старши експерт в Държавен Фонд Земеделие - гр. Разград с едногодишен изпитателен срок.

През месец Януари 2022 г. на годишната атестация за оценка на служителите, имам поставен оценка 2. оценка "Изпълнението надвишава изискванията", когато оценяваният едновременно: а) е изпълнил всички цели от индивидуалния си работен план, като част от целите са изпълнени над изискванията/критериите, определени в него, и/или са допринесли за подобряване на резултатите от дейността на административното звено, а ако има неизпълнени цели, неизпълнението им е предизвикано от независещи от служителя обстоятелства; б) (доп. - ДВ, бр. 105 от 2020 г., в сила от 11.12.2020 г.) е показал за преобладаващата част от компетентностите знания, умения и поведение, надвишаващи изискванията в приложение № 1 и приложение № 1а, а останалата част отговарят на изискванията; (Чл. 16. (Доп. - ДВ, бр. 27 от 2013 г.) от Закон за държавния служител)

През годината имам използван 11 дни платен годишен отпуск.

На 23.05.2022 г. Получих без предизвестие заповед за прекратяване на служебните отношенията, като заповедта е от 18.05.2022 г. и влиза в сила от 23.05.2022 г. като за основание е посочено чл. 108 и чл. 12 от Закон за държавния служител, а като причина е посочена Прекратяване в едногодишния срок на изпитване....

Въпросъ ми е при това положение, имам ли право да обжалвам заповедта, след като януари месец са ми поставили оценка "Изпълнението надвишава изискванията"?

Благодаря за вниманието!

преди 29 минути, rrock написа:

На 17.05.2021

...

заповедта е от 18.05.2022 г. 

Не!

п.п. Това е същото като с изтичане на гаранцията. Оценката Ви в случая не е аргумент!!! В случая не е известно кога е взето решението. Както и основанията. 

Да, атестацията Ви е нужна евентуално за сключване на нов трудов договор след изтичане на настоящият! Трябвало е обаче да Ви връчат предизвестие 3 месеца преди изтичане на договора т.е. може да търсите обезщетение в размер на брутното трудово възнаграждение за неспазения срок.

P.S.

чл.12 гласи без предизвестие по време на изпитателният срок, а не след него! Т.е. се съгласяват да ти даат 3 брутни заплати , като от следващият ден си освободен от длъжност.

чл.108 гласи, че ако влезе в сила чл.12 трябва да ви изплатят необходимите обезщетения!

П.П. Едно уточнение: Това е прекратяване на трудово-правни отношение. Основанието е по-важно, от получената оценка!!!

тва при резняците ли е ?

нема начин 

цепил си се от партията 

партията коли и беси 

във всички градове трябва да стане така да тръгне държавата напред 

преди 6 часа, rrock написа:

Здравейте, имам следния казус:

Сам сте казали:
„... като причина е посочена Прекратяване в едногодишния срок на изпитване....“

Без значение, дали по чл. 12 от ЗДС или по чл. 70 и 71 от КТ - „До изтичане на срока за изпитване страната, в чиято полза е уговорен, може да прекрати договора без предизвестие.“

Нямате право но обжалване, ако ще на секундата да реагирате!

Това по повод следното

преди 6 часа, Bubbles написа:

Мисля че малко си закъснял, тия неща се обжалват на момента, сега иди се оплаквай на арменския поп.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.