Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нашествие на насекоми

Featured Replies

Привет, някой има ли представа какви са тия гадинки ? Приличат на гъгрици , но всичко е проверено - няма ги по запасите . Лазят по пода и стените , но виждам и че летят понякога (вече и по леглата). Няма отърване от тях , постоянно излизат отнякъде. Живеем в къща с таванска изолация от картон и каменна вата , ако е от значение. Има ги само на последният 3-ти етаж. "Специалистите" вдигат раменете като ги видят. Всяка сутрин има поне 20 на разходка.
Пак казвам , всички зърнени , хлебни и т.н. продукти са чисти и складирани в буркани.

284916264_5322720944433304_2913087104879

285018436_5322721034433295_2497815635910

285292646_5322720991099966_2197648881778

Аз живея в блок в София, в квартал с много дървета. И при мен ги има тия. Купих синя лампа, която привлича насекомите и съм я сложил на най-високата точка в хола - на секцията. По-добре е с нея. Иначе и при мен се разхождат.

П.П. Не са гъгрици.

преди 1 минута, ncl написа:

Приличат ми на хлебарки.  Най-добре се унищожават с един Desert Eagle.

Не са хлебарки. Летни насекоми са, ходят по дърветата и около тях.

предполагам че е това

https://flw-bg.imadeself.com/33/obustrojstvo/kozeedy-v-kvartire-kak-izbavitsa-ot-zukov-18-lucsih-sredstv-i-metodov

Цитат

Какво привлича kozheed в човешкото жилище

В природата тези вредители живеят по бреговете на блата, резервоари, във влажни зони. Но в човешкото жилище за насекомо има толкова много вкусни неща, че не са против да се заселят в къщи. Кожеедов са привлечени от:

естествени тъкани (вълна, козина, филц, коприна, пух);

картон;

лепило (особено това, което се използва за залепване на подвързването на книги);

изделия от дърво;

хранителни продукти (зърнени храни, сушени, риба, хляб);

тапет;

паркет;

рамки;

проводници и кабели;

боклук от растителен и животински произход.

• Автор
преди 10 минути, plmen88 написа:

Не са хлебарки. Летни насекоми са, ходят по дърветата и около тях.

Попринцип покрива е гредоред  , но чисто нов. Включил съм отгоре Pest X Repel , заради гризачи и не знам той да не влияе нещо на тези  "буби"

А имате ли идея как точно им е наименованието ?

преди 25 минути, PaLMaL написа:

А имате ли идея как точно им е наименованието ?

кожеяд
яде всичко...особено мръсни гашти
пп

Цитат

Кожояди

Насекоми

Описание

Кожояди – семейство дребни бръмбари включващо над 700 вида. Имат овално тяло покрито с люспици или космици и обикновено бухалковидни антени излизащи от дълбоки ямки в преднегръба. Хранят се предимно с материали от животински произход като кожа, кости, козина, коприна, вълна. Уикипедия
Научно име: Dermestidae

преди 1 час, PaLMaL написа:

Привет, някой има ли представа какви са тия гадинки ? Приличат на гъгрици , но всичко е проверено - няма ги по запасите . Лазят по пода и стените , но виждам и че летят понякога (вече и по леглата). Няма отърване от тях , постоянно излизат отнякъде. Живеем в къща с таванска изолация от картон и каменна вата , ако е от значение. Има ги само на последният 3-ти етаж. "Специалистите" вдигат раменете като ги видят. Всяка сутрин има поне 20 на разходка.
Пак казвам , всички зърнени , хлебни и т.н. продукти са чисти и складирани в буркани.

284916264_5322720944433304_2913087104879

285018436_5322721034433295_2497815635910

285292646_5322720991099966_2197648881778

Ето какво казва Гугъл.

Американска буболечка, която яде, явно ориз.

Screenshot-20220530-210107-thumb-png-164

• Автор
на 30.05.2022 г. в 22:39, Мери Динолова написа:

При нас ги наричаме жътварки. Мисля, че и вашият е от тоя вид.

https://bg.besthomemaster.com/6652583-

Тези са други. Влизат през комарниците на прозорците , толкова са малки. Крият се и по шкафове , но не налитат на храни.

• 11 месеца по-късно...

преди 13 часа, tatankal написа:

Здравейте, 

Имате ли представа кое насекомото от снимката?

343374902_1069404634019279_5286288998474609169_n.jpg

Кое - не знам...  Струва ми се не съм имал честта...

А какво... прилича ми на щурец, занимаващ се с йога...

spacer.png

но снимката е толкова добра, че спокойно може да е и Вояджър... 1 или 2, не съм сигурен...

• 2 седмици по-късно...
  • 3 седмици по-късно...
  • Автор

Продължение на темата - 

Октомври месец изчезнаха , цяла зима ги нямаше , и сега като се затопли времето отново налазиха. Излизат някъде под ламинирания паркет , от лайсните и касите на вратите. И паркета и вратите са чисто нови , да не са били някакви яйца в тях... Като ги смачкам и миришат много странно.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.