Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да разбера реалната цена на една картина, и кога е рисувана?

Гост

Препоръчан отговор

Добър ден форум,

От време време обичам да си купувам картини,  хоби ми е. Преди време купих тая картина. Рамката беше цялата разнебитена. Закарах я на майстор да я възстанови, оправи я човека, после си викам абе я да я пусна онлайн на търг ей така да видим горе-долу какво могат да ми предложат за нея. Вчера я пуснах, за сега има предложение цена от 40 пъти по голяма от тая за която съм я купил. Незнам да ли е реално. Търгувам онлайн 15 години вече, има луди хора по тия онлайн търгове. Понякога и грешна цена дават, чисто грешка на клавиатурата. Холандия са меката на изкуството особенно картини. Имат и много добри художници, които не са толкова известни. Обаче пак са им скъпи картините. Въпроса е как да разбера реалната цена на една картина? Единствено, което знам е да проверя името на художника е гугъл, колко пари му вървят картините. Да ли е жив или не е, ако ке е това също вдига цената. Обаче на тая картина, не мога да разчета името на художника.

12C27E3F-573D-4848-84CE-2F69F83FE43F.jpeg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Викни оценител от Gold & Silver Pawn Shop

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Днес бях в две галерии, и разбрах, че цената , която са ми дали е реална. Но в понеделник вторник поискаха картината да я занеса, за точна експертна оценка.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

От сутринта гледам сайта за онлайн продажби на картини, търсих подобна творба, барем да видя колко горе-долу вървят не можах да камера подобно нещо. Интересното, което ми направи впечатление е, че нямат обявена цена. Което ме доближава до мисълта, че собствениците им не им знаят истинската стойност и са възможни покупки от, които да се изкарат добри пари. Ей тази сега си харесах.

859C8019-B86A-4D70-BF94-EEF0CC0A9904.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако увеличиш снимката на моята картина  ще видиш черен подпис. Иначе тая другата, опитвам се да я спазаря тънка лайсна за 20 евро, не иска да я даде. Искала 130. Викам забрави, ще хвана тука един студент от академията на изкуството в града и ще ми я нарисува същата 1 към 1 за 20 евра. Не искала да я даде за 20. Викам ми дръж си я да обира паяжините. След месец ще пробеам от друг акаунт да я обработя. Защото виждам, че картината е добра.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 11.06.2022 г. в 11:31, Христофор_първи написа:

Добър ден форум,

От време време обичам да си купувам картини,  хоби ми е. Преди време купих тая картина. Рамката беше цялата разнебитена. Закарах я на майстор да я възстанови, оправи я човека, после си викам абе я да я пусна онлайн на търг ей така да видим горе-долу какво могат да ми предложат за нея. Вчера я пуснах, за сега има предложение цена от 40 пъти по голяма от тая за която съм я купил. Незнам да ли е реално. Търгувам онлайн 15 години вече, има луди хора по тия онлайн търгове. Понякога и грешна цена дават, чисто грешка на клавиатурата. Холандия са меката на изкуството особенно картини. Имат и много добри художници, които не са толкова известни. Обаче пак са им скъпи картините. Въпроса е как да разбера реалната цена на една картина? Единствено, което знам е да проверя името на художника е гугъл, колко пари му вървят картините. Да ли е жив или не е, ако ке е това също вдига цената. Обаче на тая картина, не мога да разчета името на художника.

12C27E3F-573D-4848-84CE-2F69F83FE43F.jpeg

Първата картина: Не ми харесва светлината със която е огряна, от средата нагоре не си личат истинските цветове. Не се вижда и да е подписана, рамката не знам кой ти е правил поправки по нея не ми допада спрямо сюжета на произведението. Като плюсове ще кажа че детаилите ми харесват, определено който и да е художника е знаел какво прави. Сенките са много детаелни, цветовете са уникално подбрани за сцената жалко за кофти осветяването, не се виждат добре от средата нагоре затова коментирам цветовете на половината картина от средата надолу. Цена не бих определил, но ако беше моя не бих я продал, щях да и направя само нова рамка от дърво, тясна без никакви лакове.

преди 5 часа, Христофор_първи написа:

От сутринта гледам сайта за онлайн продажби на картини, търсих подобна творба, барем да видя колко горе-долу вървят не можах да камера подобно нещо. Интересното, което ми направи впечатление е, че нямат обявена цена. Което ме доближава до мисълта, че собствениците им не им знаят истинската стойност и са възможни покупки от, които да се изкарат добри пари. Ей тази сега си харесах.

859C8019-B86A-4D70-BF94-EEF0CC0A9904.png

Втората картина: Франция, Париж, сюжета пресъздава Париж през някъде около 1920 година. Рамката е направена така че да придава дълбочина на изображението, нещо като прозорец. Не ми харесва изображението на Айфеловата кула, много е малка, зад нея се вижда светлина от слънцето а пейзажа дава усещане за нощ. Друго което не ми харесва е настилката на улицата, нещо като съвременен асфалт. Много грозно е и хвърчащото колело на колесницата, задно ляво колело се вижда как не е стъпило на пътя а сякаш хвърчи във въздуха.

Има подпис от художника, който е наполовина скрит от рамката. Никога не бих я купил!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Последната картина е с маслени бои на платно. Сигурен съм, че струва реално поне едно 500-600 евро минимум. Гледах една галерия в България с творби, които са пак на платно с маслени бои, намерих нещо подобно 1500лв му искат.

96270AE3-04E5-40C8-99C8-72F3F6484848.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...