Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Невъзможно изтриване на папка и още няколко въпроса (Windows 7)

Featured Replies

Здравейте,

имам инсталиран Windows 7 Home Premium SP1 64bit. От няколко дена забелязах дадената папка, която по никакъв начин не може да се премахне. Опитах с Unlocker, инсталирах още някакви програми, които не им поня името, понеже ги изтрих веднага след като не се получи нищо. Папката е в C:\Users\phenom\AppData\Local\Temp, съдържанието на въпросната папка, която не може да се изтрие (asd), е това: 

PXpl9fG.png

Не знам от къде е дошло това тук. Моля, ако някой може да ми разясни, как мога да изтрия тези файлове.

2-ри въпрос, относно температурите на лаптопа с различните операционни системи. Лаптопа е стар - Core 2 Duo T9600 2.80GHz, 4RАМ, вградено видео. Почистен е, сменена е термо пастата, смятам, че всичко е наред от към хардуер. Сега идва и следния случай, слагам първо Windows 10, вентилатора работи на макс и температурите без абсолютно нищо работещо варират от 70+ до към 80. Не съм се замислял да пускам каквото и да било след тези градуси. Преминавам на Windows 8.1, там температурите са една идея по-ниски, до към 60-75 (без никакво натоварване и спряни ъпдейти). Сега съм с Windows 7 и температурите спаднаха драстично, сега държи около 45-55 градуса. При натоварване стига до 75, но мисля, че това не е толкова фатално. Натоварването се състои в това и го има само при гледане на клипове от youtube, twitch. При ползването на програми, нямам проблеми с температурата. Ще съм благодарен, ако някой ми разясни от какво идват тези разлики в градусите при различните ОС. Имам чувството, че целия проблем идва от вграденото видео, но не разбирам толкова, затова моля да ми разясните. Благодаря предварително за отделеното време и евентуалните отговори!

• Автор
преди 1 час, нушо написа:

Пробвай с тази програма

Здравей, благодаря ти за програмата. Успешно изтрих папката, но сега проблема е друг. Папката беше голяма 10 ГБ, след изтриването и това място не се освобождава от хард диска, а продължава да е заето, на какво може да се дължи това. Благодаря!

Пробвай с това да видиш коя папка къде е и колко място ти заема: TreeSize Free | JAM Software (jam-software.com)

Относно температурите, тестват се под товар, а не в бездействие. Пусни примерно aida64 има тестове, cinebench има също най-различни тестове и така нататък и тогава гледай максималните температури. Може от сервиза нещо да не са направили както трябва или охлаждането да е повредено.

преди 1 час, Authorized написа:

От няколко дена забелязах дадената папка

Обаче датата е днешна?

Съдейки по имената на папките вътре, не е трябвало да триеш...

Прилича на временна папка за монтиране на wim файл. И като така е много вероятно точката на монтиране да е още в регистратурата.
За мен правилният метод е в cmd as admin да се изпълни:

dism /Unmount-Wim /MountDir:%temp%\asd /commit
rd /s /q %temp%\asd

• Автор
преди 2 часа, нушо написа:

Да няма скрити папки?

изображение_2022-06-13_180012375.png

Показал съм скритите файлове. Няма я никъде.

преди 2 часа, цър-вул написа:

Провери кошчето
Десен клик по кошчето и избери Изпразни кошчето.

Кошчето съм го премахнал, като съм направил като изтрия файл, направо да заминава перманентно, не да отива в коша.

преди 1 час, JKirilov написа:

Обаче датата е днешна?

Съдейки по имената на папките вътре, не е трябвало да триеш...

Най-вероятно тази папка се е създала понеже си играх с nLite и Windows 8.1, да премахна някой неща, ама нищо не направих :D. Иначе старото име на папката беше: NTsl1~

преди 1 час, цър-вул написа:

Прилича на временна папка за монтиране на wim файл. И като така е много вероятно точката на монтиране да е още в регистратурата.
За мен правилният метод е в cmd as admin да се изпълни:

dism /Unmount-Wim /MountDir:%temp%\asd /commit
rd /s /q %temp%\asd

Не мога да изпълня командата, поради това, че с програмата от 2рото мнение изтрих папката, но мястото остава заето.

Treesize какво показва по случая? Пробвай да сканираш и диска за грешки с windows инструмента. Зареди някоя live linux дистрибуция и изтрий под нея цялата temp папка, windows ще си я създаде при следващ старт.

Пусни проверка на системния дял:
в cmd as admin изпълни:
echo y|chkdsk "c:" /f & shutdown -r -t: 000
Системата ще рестартира и при новото зареждане ще започне проверка - не прекъсвай

• Автор
преди 1 час, Raze написа:

Treesize какво показва по случая? Пробвай да сканираш и диска за грешки с windows инструмента. Зареди някоя live linux дистрибуция и изтрий под нея цялата temp папка, windows ще си я създаде при следващ старт.

Untitled.png.69e15126648b66637c535482195be0e5.png

Извинявам се за тъпия въпрос, но защо Page файла е с такъв размер?

Пусни проверка на системния дял:
в cmd as admin изпълни:
echo y|chkdsk "c:" /f & shutdown -r -t: 000
Системата ще рестартира и при новото зареждане ще започне проверка - не прекъсвай

Направих проверката, не откри никакви грешки.

И в крайна сметка, да сменя ли windows-a с 8.1 или да си стоя на този. Благодаря!

Дай да видим за папка temp treesize какво показва като размер. Дай и properties на папката, как разбра, че заетото пространство е там?

преди 6 минути, Authorized написа:

И в крайна сметка, да сменя ли windows-a с 8.1 или да си стоя на този. Благодаря!

Желателно е да смениш операционната система с подържана такава,според мен.

• Автор

Какъв? Какво има задаено за него?

Нямам идея, не съм толкова навътре с нещата. Просто ми се стори странен този файл с такъв размер.

Дай да видим за папка temp treesize какво показва като размер. Дай и properties на папката, как разбра, че заетото пространство е там?

След сканирането на диска за грешки и след рестарта, папката е 0 bytes и файловете ги няма.

преди 1 час, нушо написа:

Желателно е да смениш операционната система с подържана такава,според мен.

Лаптопа е HP 6730b, последните драйвъри в сайта на прозиводителя са за Win7, не виждам как мога да премина на друга система, на фона на това, че за сега възможностите са ми само за този лаптоп.

• Автор

Значи всичко е наред. В treesize се вижда коя папка какъв размер заема, кое не е ясно?

Имах предвид за pagefile.sys файла, че не съм наясно защо е толкова голям.

Иначе папката е изтрита, файловете ги няма вече, много съм благодарен за помоща.

Как мога да проверя дали охлаждането на лаптопа е заминало?

преди 4 минути, Authorized написа:

Лаптопа е HP 6730b, последните драйвъри в сайта на прозиводителя са за Win7, не виждам как мога да премина на друга система, на фона на това, че за сега възможностите са ми само за този лаптоп

Нищо аз имам IBM с Уиндоус 10 32 бита и го дават за хп ,но си работи бавно но славно.

преди 19 минути, Authorized написа:

Нямам идея, не съм толкова навътре с нещата. Просто ми се стори странен този файл с такъв размер.

Стартирай systempropertiesadvanced, в панел Performance, бутон [Settings...] >раздел Advanced>бутон [Change...]>покажи картинка на ситуацията

• Автор

Стартирай systempropertiesadvanced, в панел Performance, бутон [Settings...] >раздел Advanced>бутон [Change...]>покажи картинка на ситуацията

Надявам се да е това.Untitled.png.485192887044c6e4529c6817afdb95a4.png

Махни отметката горе от Automatically manage...., трябва да се освети System managed size, кликни бутон [Set] и [ОК].
Ще иска рестарт.
4GB е нормален размер, особено ако си с малко RAM

• Автор

Махни отметката горе от Automatically manage...., трябва да се освети System managed size, кликни бутон [Set] и [ОК].
Ще иска рестарт.
4GB е нормален размер, особено ако си с малко RAM

Направих го. Рамта иначе е 4 гб.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.