Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Смяна на рутер?

Featured Replies

Здравейте!

Днес, след  стартиране на лаптопа, изведнъж ми показа, че нямам достъп до интернет, като все още виждах името на връзката ми в менюто за търсене на мрежи... правих какво правих ( рестартирах модема ) и изведнъж профила ми за влизане излезе от мрежите, които се намират в обхват. Рових, четох, какво ли не правих... пише си ми че мрежовият кабел е недостъпен и това е. Рутера е на 4-5 години и, мисля че май май и той е за смяна, защото като се свърже тв-то с интернета и едвам отваря сайтовете. Притеснява ме единствено че мрежовия кабел, който влиза в синият слот на рутера не щрака както трябва ( да не той да е прекъснат и за това) но така или иначе според вас от къде може да е проблема, защото стана изведнъж и най-интересното е, че виждах връзката ми в мрежите, а вече не я и виждам, което ме осъмнява да е станало на момента нещо от рутера или кабелите...?

А някаква информация за модела на рутъра, за операционната система, за модел на лаптопа...
Пишеш за модем - кой ти е доставчик и как получаваш интернет - оптика, pppoe от суич на улицата...
Или да си гадаем, да?

преди 1 час, Стефан Дтнс написа:

Здравейте!

Днес, след  стартиране на лаптопа, изведнъж ми показа, че нямам достъп до интернет, като все още виждах името на връзката ми в менюто за търсене на мрежи... правих какво правих ( рестартирах модема ) и изведнъж профила ми за влизане излезе от мрежите, които се намират в обхват. Рових, четох, какво ли не правих... пише си ми че мрежовият кабел е недостъпен и това е. Рутера е на 4-5 години и, мисля че май май и той е за смяна, защото като се свърже тв-то с интернета и едвам отваря сайтовете. Притеснява ме единствено че мрежовия кабел, който влиза в синият слот на рутера не щрака както трябва ( да не той да е прекъснат и за това) но така или иначе според вас от къде може да е проблема, защото стана изведнъж и най-интересното е, че виждах връзката ми в мрежите, а вече не я и виждам, което ме осъмнява да е станало на момента нещо от рутера или кабелите...?

А с телефона виждате ли я мрежата ?

• Автор
на 25.06.2022 г. в 14:13, JohnTRIVOLTA написа:

А с телефона виждате ли я мрежата ?

Не..

на 25.06.2022 г. в 13:09, цър-вул написа:

А някаква информация за модела на рутъра, за операционната система, за модел на лаптопа...
Пишеш за модем - кой ти е доставчик и как получаваш интернет - оптика, pppoe от суич на улицата...
Или да си гадаем, да?

Прав си, че не съм ги посочил за това сега ще го направя, обаче има и няколко промени. Днес си купих направо нов рутер, за който ще приложа снимка, windows 10, lenovo580, доставчикът е със собствено изградена оптична свързаност в града и аз ползвам интернет и тв заедно. Та по описанието за друго не се сещам, но вече имам нов план, за който ако може да ми предложите някакво ръководство да прочета или видя за да го направя:

Със стария рутер( в който не е проблема) свърших, та сега трябва да премахна всичко свързано с него и да се свържа с новия рутер.

Та ако може да дадете ръководство, клипче или съвет във каква последователност кое и как се разбутва ще съм много благодарен ! 

Поздрави!

IMG_20220627_222227.jpg

• Автор

Здравей! Това, което си пратил е това, което ще трябва да стане при инсталацията на новия рутер, или аз така мисля? Въпросът ми е на мен обаче в каква последователност трябва да махна всичко от стария и до тръгването на новия как да бъде? 

• Автор

Хора, пуснах свързах кабелите на новия рутер и го пуснах, а сега какво следва? Да го търся в WiFi мрежите или да влизам някъде да го настроя? Тези с 192.168.1.1 не ми ги отваря...?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.