Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с HDD 2.5"

Featured Replies

Механичен хард от лаптоп от който наистина ми е необходима информацията. Беше съхраняван недобре след изваждане. Проблема с писукането. Започва да върти само когато го отворя и му "помогна" с механично бутане на четеца, но само върти диска, не чете и нямам достъп. Последно го връзвах чрез кутия за външен хард и не би трябвало да е от недостатъчна мощност. Отгоре на всичкото ми се отплесна отверката и направи резка върху плочата.

Има ли някаква възможност да се извлече информацията при това положение?

Има фирми, които се занимават с подобна дейност, но е трябвало още в началото да го дадеш на такава, не да правиш опити в домашни условия. В момента, особено след

преди 13 минути, Petrov123 написа:

се отплесна отверката и направи резка върху плочата.

шанса да се възстанови нещо от диска е най-вероятно никакъв. Евентуално потърси в интернет телефони на такива фирми и им го прати, но цените са доста високи. И информация, на която нямаш поне един архив, не е важна.

• Автор
преди 24 минути, Raze написа:

Има фирми, които се занимават с подобна дейност, но е трябвало още в началото да го дадеш на такава, не да правиш опити в домашни условия. В момента, особено след

шанса да се възстанови нещо от диска е най-вероятно никакъв. Евентуално потърси в интернет телефони на такива фирми и им го прати, но цените са доста високи. И информация, на която нямаш поне един архив, не е важна.

Трябва ми информацията, свързано е с работа.

Да поясня, че информацията не е трита. По този въпрос не ми трябва фирма, има тулове и то безплатни, които ще го свършат по-добре.

Но по другия, механичния въпрос, физическия въпрос. Кажете ако сте се сблъсквали.Когато беше изваден от лаптопа харда работеше. След това е стоял месеци не много добре съхраняван. Всъщност направо зле съхраняван. Фирма ще може ли да го оправи?

преди 21 минути, Petrov123 написа:

Да поясня, че информацията не е трита. По този въпрос не ми трябва фирма, има тулове и то безплатни, които ще го свършат по-добре.

Но по другия, механичния въпрос, физическия въпрос. Кажете ако сте се сблъсквали.Когато беше изваден от лаптопа харда работеше. След това е стоял месеци не много добре съхраняван. Всъщност направо зле съхраняван. Фирма ще може ли да го оправи?

Информация поне на 2 носителя за в бъдеще да можеш да си я възтановиш. А диска както си написал в първия си пост 

преди 1 час, Petrov123 написа:

Отгоре на всичкото ми се отплесна отверката и направи резка върху плочата.

е отварян и щом и отгоре на това се е отплеснала отвертка и е направена резка неочаквай да големи шансове да има. Също така не си казал диска вижда ли се в управление на компютъра някакви признаци че е жив дал ли е ?

преди 1 час, Petrov123 написа:

Това някакъв майтап ли е? Не му трябвала фирма, повреден хард, че и барникан по доста джалнашки начин, щял да се прочете от някакви безплатни тулове - в някой друг живот, може би.

• Автор
преди 2 часа, vlado1985 написа:

е отварян и щом и отгоре на това се е отплеснала отвертка и е направена резка неочаквай да големи шансове да има. Също така не си казал диска вижда ли се в управление на компютъра някакви признаци че е жив дал ли е ?

Хваща го. Да, това с отверката ме притеснява да не е вече повреден механично...

преди 2 часа, JKirilov написа:

Petrov123, след като завърти позиционира ли блока с главите?

Отива на изходна позиция и после върти малко и спира.

преди 25 минути, Petrov123 написа:

Хваща го. Да, това с отверката ме притеснява да не е вече повреден механично...

Какво хваща ? зададох ти въпрос да ли диска се вижда в управление на компютъра и да ли дава някакви признаци на живот 

• Автор
преди 10 часа, vlado1985 написа:

Какво хваща ? зададох ти въпрос да ли диска се вижда в управление на компютъра и да ли дава някакви признаци на живот 

Вижда се.

Дискове се повреждат даже при прашинка или следа от пръст попаднали при отваряне. Затова манипулациите се извършват в бели стаи. Ти си минал с отвертката по плочата. Това е все едно някой да ти отвори черепа и да мине с ъглошлайф с диамантен диск по кората на главния ти мозък. Смяташ ли, че след това ще си жив или работоспособен? 

Тая тема явно е груба шега. Ако не е - НЕ, нищо не става от тоя диск, особено след твоите манипулации! 

на 1.07.2022 г. в 16:13, Petrov123 написа:

Механичен хард от лаптоп от който наистина ми е необходима информацията. Беше съхраняван недобре след изваждане. Проблема с писукането. Започва да върти само когато го отворя и му "помогна" с механично бутане на четеца, но само върти диска, не чете и нямам достъп. Последно го връзвах чрез кутия за външен хард и не би трябвало да е от недостатъчна мощност. Отгоре на всичкото ми се отплесна отверката и направи резка върху плочата.

За вредата от YT поправи си сам...

на 1.07.2022 г. в 16:13, Petrov123 написа:

Има ли някаква възможност да се извлече информацията при това положение?

срещу една капа евра
datarecovery.bg
Телефон: +359 888 98 1448
Работно време
09:00 - 17:00ч. в делнични дни

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.