Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос плеър на Сеат Леон

Featured Replies

Здравейте имам Леон 1Р 2007г с оригиналният плеър на който има копче AUX/CD, но нямам никъде изход за AUX
Единствено имам под предна дясна седалка в чекмедже изход за USB,но като поставя Флашка, мп3 плеър даже поставя и преход от USB към букса AUX, които свързвам към телефона, но никакъв резултат. Има ток към въпросният изход. 

Поставях Флашка 1GB, но отново не я чете. Колеги с такива Леони казват, че след поставянето на флашка тя тръгва, но при мен не се получава. 

Опитах да форматирам Флашка в формат FAT32 на малка скорост, но отново греда. 

Такъв е въпросният оригинален плеър и устойството под седалката. 

Spoiler

a09f6d210f193e2007c7e6d1401197b1.jpg

Screenshot_20220805_153539_com.huawei.browser.jpg

Screenshot_20220805_153547_com.huawei.browser.jpg

Screenshot_20220805_153604_com.huawei.browser.jpg

Screenshot_20220805_153615_com.huawei.browser.jpg

Карам Seat Altea от 2008 година със същата мултимедия и USB. Същото беше и при мен. Смених мултимедията с такава и забравих за всички проблеми:

Или по-евтиният вариант, но има много шум: https://id.aliexpress.com/item/1005001809947590.html?gatewayAdapt=glo2idn

• Автор
преди 19 часа, Пунта мара написа:

Карам Seat Altea от 2008 година със същата мултимедия и USB. Същото беше и при мен. Смених мултимедията с такава и забравих за всички проблеми:

Или по-евтиният вариант, но има много шум: https://id.aliexpress.com/item/1005001809947590.html?gatewayAdapt=glo2idn

Да, но аз искам да си остана с оригиналното за сега и без трансмитер. 

Няма как да стане, USB-to на Seat-а работи само с няколко много стари MP3 плеъра (когато бяха модерни тези плеъри в онези години) и свири музиката директно от тях. Това го пише в упътването за мултимедията, което за жалост не успявам да намеря, за да дам линк.

• Автор
преди 11 часа, Пунта мара написа:

Няма как да стане, USB-to на Seat-а работи само с няколко много стари MP3 плеъра (когато бяха модерни тези плеъри в онези години) и свири музиката директно от тях. Това го пише в упътването за мултимедията, което за жалост не успявам да намеря, за да дам линк.

Ето колегата какво споделя за същият плеър, но с поставено устройство в подлакътника. 

Screenshot_20220807_103420.jpg

• 2 седмици по-късно...

Да го докаже. Явно има магическа флашка. И моето USB е в подлакътника, но никакви флашки не тръгват.

• Автор
на 17.08.2022 г. в 20:27, JKirilov написа:

1. AUX е вход! USB - също.

2. Къде е този AUX вход и ползва ли го за проба?

Няма AUX вход изведен никъде само копче на плеъра на което пишеAUX/CD. 

Също така имам под дясната седалка устройството, което съм пуснал със снимки. 

преди 19 часа, Iv0v написа:

Няма AUX вход изведен никъде само копче на плеъра на което пишеAUX/CD. 

Също така имам под дясната седалка устройството, което съм пуснал със снимки. 

В клипа има мултимедия като твоята(поне външно изглежда така) и човекът като натисka бутон AUX/CD на дисплея се излиза надпис AUX, a  самият жак за аналогов вход/AUX в неговата кола е изведен някъде  пред лоста за скоростите,и някакви стойки за чаши.

Относно УСБ порта по онова време 2005-2007 г май още не се използваше за зареждане на телефони, затова е логично да служи за четене на MP3. Пишеш, че си го проверил и там има ток, тоест 5 волта напрежение, но не чете твоите MP3 файлове от флашка. Може да пробваш да редактираш самите MP3, например да не са 320, а 128kbits/s, или вместо постоянен битрейт (CBR) в променлив битрейт (VBR), или обратното - защото имам стари МП3 плери от онези години и те са капризни   към тези неща и не ги четат всякакви MP3 файлове.

• 2 седмици по-късно...

За да ползваш AUX на плеара на SEAT, трябва да имаш компелкт за тези цел. Той се свързва към плеъра от едната страна и AUX-а си го извеждаш където ти е кеф от другата. Варианти има много. Има даже и с Bluetooth: https://www.google.com/search?q=seat+leon+2008+aux+cable&tbm=isch&ved=2ahUKEwj5i8W6te75AhVRi6QKHdf9Bt4Q2-cCegQIABAA&oq=seat+leon+2008+aux+cable&gs_lcp=CgNpbWcQA1DlBFjRE2DaFmgAcAB4AIABZIgBiQWSAQM2LjGYAQCgAQGqAQtnd3Mtd2l6LWltZ8ABAQ&sclient=img&ei=r-4NY7n4LdGWkgXX-5vwDQ&bih=927&biw=1920&client=firefox-b-d

Инструкцията за медията - https://dokumen.tips/download/link/seat-leon-radio-manual-5634fb9b682fa

Compatible music formats: • mp3  VBR (MPEG1 Layer3 32 to 320 kbps) • wma (8 to 192 kbps) • wav (sample frequency: 16 kHz with 16 bit coding, stereo) • ogg vorbis (to q10, 48 kHz, stereo)

Изброените плеери са стари, с памет с капацитет до  1024 MB

на 22.08.2022 г. в 11:30, morandis написа:

Относно УСБ порта по онова време 2005-2007 г май още не се използваше за зареждане на телефони

Изобщо не се използваше тази мода стана популярна има няма 6 7 години

Направи си един дял на флашка, който да е не повече от 1024 MB и го форматирай във FAT32. Барем тръгне.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.