Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с лента на старт на win 11

Featured Replies

Здравеите от скоро съм с windows 11 pro x64 доволен съм от него всичко работи без проблеми единственото което немога да оправя е долу вдясно час и дата (дата,месец,година) почти се скриват като смаля лентата на старт менюто

има ли начин да се фиксира и да си доиде на мястото без е почти скрито?

това ми е единствения проблем.

BEZ-IMEf220fe3ae22c1b36.png

• Автор

На монитора всичко е на autosize имам и инсталирани nvidia драивери всичко е както трябва но този проблем си остава, аз за първи път виждам подобен проблем използвал съм и други windows, linux операционни системи и при тях несъм имал подобен род проблеми, смятам че това си е от самия windows 11

Как е свързан монитора - с какви входове/изходи и кабел? От nvidia панела пробвай различни настройки в 'adjust desktop color and position'. Виж дали си настроил оптималните резолюция и честота на опресняване, поддържани от монитора.

cSFGqeX.png

Вижда се, че останалите несистемни икони са на едно ниво, което изключва проблеми с резолюция и оразмеряване на екрана.

Според мен е ползван някакъв софтуер за "оптимизация" и "туикване" и той е омазал нещо.

Featured-Change-Size-of-Taskbar-Icons-in-Windows-11-696x392.jpg.webp

How to Make the Taskbar Smaller or Bigger in Windows 11 (winbuzzer.com)

Или с Winaero Tweaker:

image.png

• Автор

Направено е но пак няма промяна:

https://prikachi.net/images/1ba6ebe343d64a549.png

BEZ-IME0515ac5e7c222f15.png

опитах и с друга резолюция но пак промяна няма опита с vga и dvi-d изходи на монитора промяна няма иначе ако направя лентата голя няма проблеми само тогава

преди 2 минути, Явор Трендафилов написа:

опитах и с друга резолюция но пак промяна няма опита с vga и dvi-d изходи на монитора промяна няма иначе ако направя лентата голя няма проблеми само тогава

Как направи лентата да е малка?

• Автор
преди 4 минути, Joss Bomon написа:

Вижда се, че останалите несистемни икони са на едно ниво, което изключва проблеми с резолюция и оразмеряване на екрана.

Според мен е ползван някакъв софтуер за "оптимизация" и "туикване" и той е омазал нещо.

Featured-Change-Size-of-Taskbar-Icons-in-Windows-11-696x392.jpg.webp

How to Make the Taskbar Smaller or Bigger in Windows 11 (winbuzzer.com)

Ясно, върни си task bar-a както трябва и не се занимавай с подобни 'хакове'. Windows 11 си е доста бъгава ОС принципно и едва ли ще я оправят някога.

• Автор

от регистрите я направих малка четох темата която сте дали https://winbuzzer.com/2022/01/17/how-to-make-taskbar-icons-bigger-or-smaller-in-windows-11-xcxwbt/

и това става само когато лентата е малка.

преди 5 минути, Явор Трендафилов написа:

от регистрите я направих малка четох темата която сте дали https://winbuzzer.com/2022/01/17/how-to-make-taskbar-icons-bigger-or-smaller-in-windows-11-xcxwbt/

Ми, изтрии това, което си направил и трябва да се върне.

Щом си сложил TaskbarSi в регистрите, изтрий го.

преди 10 минути, Явор Трендафилов написа:

Нарочно те питах, за да ти подскажа че в настройките на Windows 11 я няма. Значи от M$ не искат да се променя. 

Външните програми използват трикове в регистрите останали от Win10 например. Също както с показването на секундите. Но в един момент M$ и това махнаха.

Това със смаляването на таскбара са го оставили, но става този проблем за който пишеш. Според мен няма оправяне. Аз съм се примирил. :) Доста голям изглежда и бие на очи но това е положението.

П.П. Едно време когато шеф беше Бил, Windows беше по-добър и стабилен, ама сега човека се занимава с комари и няма време за Windows.

• Автор
преди 3 минути, vpvelev написа:

Нарочно те питах, за да ти подскажа че в настройките на Windows 11 я няма. Значи от M$ не искат да се променя. 

Външните програми използват трикове в регистрите останали от Win10 например. Също както с показването на секундите. Но в един момент M$ и това махнаха.

Това със смаляването на таскбара са го оставили, но става този проблем за който пишеш. Според мен няма оправяне. Аз съм се примирил. :) Доста голям изглежда и бие на очи но това е положението.

Да така е и аз изчетох доста теми тук както и в google и видях и други теми подобни на моята със същия проблем но все така без решение нищо ще го карам така.

преди 1 минута, Явор Трендафилов написа:

Да така е и аз изчетох доста теми тук както и в google и видях и други теми подобни на моята със същия проблем но все така без решение нищо ще го карам така.

Това не е проблем на Windows, а е в резултат на твоите желания и действия/интервенции.

• Автор

Намерих тук:https://www.windowsdigitals.com/how-to-show-seconds-in-windows-11-system-clock/

решение при него само когато се гледа клип на цял екран лентичката с дата и час остава на екрана но нищо поне всичко си е на мястото.

преди 16 минути, Явор Трендафилов написа:

Намерих тук:https://www.windowsdigitals.com/how-to-show-seconds-in-windows-11-system-clock/

решение при него само когато се гледа клип на цял екран лентичката с дата и час остава на екрана но нищо поне всичко си е на мястото.

В момента съм с това. Но май ще го махам. Не е много удобно в някои случаи.

Ga9O9sL.jpg

• Автор
преди 17 минути, vpvelev написа:

В момента съм с това. Но май ще го махам. Не е много удобно в някои случаи.

Ga9O9sL.jpg

Да така е аз намерих още един пач които засега отлична работа ми върши:

https://github.com/valinet/ExplorerPatcher

BEZ-IME7eb842c676921900.png

Благодаря на всички които ми дадоха съвети в тази тема!!!!

преди 5 часа, Явор Трендафилов написа:

На монитора всичко е на autosize имам и инсталирани nvidia драивери всичко е както трябва но този проблем си остава, аз за първи път виждам подобен проблем използвал съм и други windows, linux операционни системи и при тях несъм имал подобен род проблеми, смятам че това си е от самия windows 11

Пак казвам - това с регулиране на казмер/позиция на картината от настройки на монитора  би трябвало да се реши

• 2 седмици по-късно...

Как да махна това 'животно" от лентата със задачи?

image.png.51c9db4594031db1c39600bdb954fb17.png

преди 50 минути, dioib написа:

Как да махна това 'животно" от лентата със задачи?

image.png.51c9db4594031db1c39600bdb954fb17.png

Лесно:

Или всяка сутрин му хвърляй по филия хляб, за да не те хапе. :wub:

преди 6 часа, Joss Bomon написа:

Лесно:

Да, лесно е, но при 11 е от тук

image.png.31f5e9a7f74126537fc4c22156a39a56.png

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.