Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Жалба срещу органа издал решение по ЗДОИ за неизпълнение на собственото си решение

Featured Replies

Здраейте,

Значи община ми дава решение по ЗДОИ като ми се разрешава прегледа на информацията+даване на копия. Но при поискване на прегледа ми се дават само незаверените копия и ми се отказва да ги сверя с оригиналите и самия преглед на информацията с мотива, че тия копия представлявали прегледа. Абсурд, понеже е нарушен един от основните принципи на ЗДОИ за откритост, пълнота и достоверност на информацията.

Жалбата до административния съд по кой закон трябва да се оформи, предполагам по АПК? По кой член и доказателствата за физическото неизпълнение за което нямам документи, аз ли трябва да пиша обяснение и декларация или да искам от съда да събере доказателства за отказа за изпълнение на решението от общината?

В случая какво ще включва изискването за

5. означение на обжалвания административен акт; по чл. 150 от АПК

и за

6. указание в какво се състои незаконосъобразността на акта;
7. в какво се състои искането;
кой член да се посочи?
Мерси предварително!

Клиент влиза в катората на адвокат и пита

- Колко струва консултацията при вас?

- Три въпроса за 50 лева.

- Не е ли скъпо?

- Нормални са цените. Какъв ви е третия въпрос?

преди 3 часа, ined написа:

- Три въпроса за 50 лева.

Така е и на село. Братовчедът ги даде, за да може адвокатът да му донесе копие от едни документи от агенцията по вписване. Оня даже не е ходил до въпросната, а е ползвал някаква платформа. 

Пример: Платформа за достъп до обществена информация (government.bg)

За някои е абсурд, че не ти дават да видиш оригинала, но в действителност повечето нови оригинални документи са дигитални. ;) -> Достатъчно е да има печат с подпис на служителя "Вярно с оригинала" който ги дава!!! 

п.п. Всяка община си има сайт, където качват определена информация. Все пак има и закон за личните данни, та някои документи са без определени данни в тях. ;) 

п.п.

ЗАКОН ЗА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ

Цитат

(4) (Нова - ДВ, бр. 97 от 2015 г., в сила от 12.01.2016 г. (*)) Информацията по ал. 3 се поддържа и в електронен вид.

(5) (Изм. - ДВ, бр. 1 от 2002 г., в сила от 01.01.2002 г., предишна ал. 3 - ДВ, бр. 49 от 2007 г., предишна ал. 4 - ДВ, бр. 97 от 2015 г., в сила от 12.01.2016 г.) Този закон не се прилага за достъпа до лични данни.

• Автор

не са ми казвали,че са дигитални, а че не могат да ги съберат на едно място понеже са били в различни канцеларии. Е добре де, а ако някой е крал пари и не иска да се види определен документ, какво правим? Аз как да съм сигурен, че тия документи дето ми бутат е цялата информация? Ами елементарното е, че е възможно принтера да не е разпечатил нещо или да има замазано и не четимо. Аз как да си изградя обетивно мнение как се управляват обществените пари?

А за оформяне на доказателствата по жалбата? Ами аз искам да съдя общината защото ми ограничават правата по преглед на информацията!

преди 13 часа, краси123 написа:

Здраейте,

Значи община ми дава решение по ЗДОИ като ми се разрешава прегледа на информацията+даване на копия. Но при поискване на прегледа ми се дават само незаверените копия и ми се отказва да ги сверя с оригиналите и самия преглед на информацията с мотива, че тия копия представлявали прегледа. Абсурд, понеже е нарушен един от основните принципи на ЗДОИ за откритост, пълнота и достоверност на информацията.

Жалбата до административния съд по кой закон трябва да се оформи, предполагам по АПК? По кой член и доказателствата за физическото неизпълнение за което нямам документи, аз ли трябва да пиша обяснение и декларация или да искам от съда да събере доказателства за отказа за изпълнение на решението от общината?

В случая какво ще включва изискването за

5. означение на обжалвания административен акт; по чл. 150 от АПК

и за

6. указание в какво се състои незаконосъобразността на акта;
7. в какво се състои искането;
кой член да се посочи?
Мерси предварително!

https://rzi-kn.net/aip_hbook_04.pdf

преди 2 часа, краси123 написа:

Ами аз искам да съдя общината защото ми ограничават правата по преглед на информацията!

В тоя случай ползвай адвокат!

Успех!

п.п. Без пари толкова си можем ... другото е твой интерес, а не обществен ... = Който има интерес "гони топката" и се образова. Не моли из форумите за помощ!!! Тук споделяме опит, а не вършим неща, които ти който си заинтересова трябва да свършиш.

Аз казах!!!

п.п. Все още съветите са безплатни и бъди благодарен и на малкото. Може да не са правилните, но са искрени!!!

• Автор

поради конфликти на интереси мястото където съм е почти невъзможно да получа обективна правна помощ! Казах го на последния адвокат с който говорих за това. А, че разбирам, че начина на прибобиване на спцифичните правни знания е решението, го осъзнавам и съм почнал да чета лекции по адм. право

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.