Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да пусна Wi-Fi на Finlux FDI-12JLK46S чрез модул

Featured Replies

Здравейте! Имам Finlux FDI-12JLK46S които е с Wi-Fi  но модула му се купува отделно...взех го но не знам къде се поставя после пък как се настройва... Ще съм ви благодарен,ако може някой да ми обясни на кратко.  Благодаря предварително 

Щом е нов, климатикът има сервизно ръководство. Там са описани всички процедури по настройката му, както и за включване на модула и неговата настройка.

• Автор
преди 27 минути, Kolev72 написа:

Щом е нов, климатикът има сервизно ръководство. Там са описани всички процедури по настройката му, както и за включване на модула и неговата настройка.

Нищо описано в ръководството няма относно  Wi-Fi за съжаление. 

преди 4 часа, Shmatka88 написа:

Нищо описано в ръководството няма относно  Wi-Fi за съжаление.

би трябвало да има инструкции в закупеното WIFI устройство
включването е на висящ куплунг под капачето в кутията на захранването

послепис

това е само пример и може да не се отнася за твоето устройство

сега като се разрових в нета, не видях да има готовност за WIFI или може би греша

https://zora.bg/product/fdi-12jlk46s

В този е посочено, че има някаква възможност, но не е ли по добре да се свържете с магазин и да попитате? То е ясно, че трябва да има модул за WI-FI и сте си го набавили, но хората от сайта им не са написали нищо по подробно. А и пълно подробно описасние на този модел все още не се намира из интернет пространството. Предполагам, че сте го купил чрез онлаин магазин.Ползвайте телефоните им, докато все още не е изтекло времето за рекламация (14 дни мисля че беше)

ScreenShot005.jpg

преди 6 часа, Shmatka88 написа:

... Wi-Fi  но модула му се купува отделно...взех го но не знам къде се поставя после пък как се настройва...

Моят учител (бивш летец-изтребител) по електротехника ме учеше "за да разбереш как пикае, най-добре го разглоби и разгледай!"

spacer.png

spacer.png

spacer.png

Хайде твой ред. И нека снимките на модула са макро и с повече ракурси.

Защото модули да искаш, а те стават все по-гадни. Този например е последното извращение на TUYA, но и той падна в киреча.

spacer.png

• Автор
преди 5 часа, дръндю написа:

сега като се разрових в нета, не видях да има готовност за WIFI или може би греша

https://zora.bg/product/fdi-12jlk46s

Има готовност за Wi-Fi  

преди 3 часа, Kolev72 написа:

В този е посочено, че има някаква възможност, но не е ли по добре да се свържете с магазин и да попитате? То е ясно, че трябва да има модул за WI-FI и сте си го набавили, но хората от сайта им не са написали нищо по подробно. А и пълно подробно описасние на този модел все още не се намира из интернет пространството. Предполагам, че сте го купил чрез онлаин магазин.Ползвайте телефоните им, докато все още не е изтекло времето за рекламация (14 дни мисля че беше)

ScreenShot005.jpg

Купувани са от Зора свързах с тях още преди две седмици чаках модула да дойде в магазина ..дойде и в крайна сметка буксата не беше USB  , а с няколко пина и сега две седмици напразно чаках... този модул ми показаха но не е тои с тая букса 

IMG-b5c9367a20d8c626c8a85007427b84ae-V.jpg

IMG-97e82c3c9d502a984cf283d7ca4b0bee-V.jpg

Според мен имаш право да върнеш стоката, макар че се е минало по вече от 14 дни. Не са ти и явно не могат да ти доставят модула, който е за твоя модел климатик. Натисни ги яко или им кажи че правиш оплакване към КЗП за безотговорната им несвършена работа. 

Самото уточнение в сайта им тенденциозно според мен е написано , че има възможност за модул. То че може да го има го разбирам, но да нямат модула и да го рекламират, най малкото - не е етично. Пожелавам ти успех!

свали капачето на захранването на климатика и снимай буксата за включване на WIFI
не забравяй да изключиш климатика от контакта, до като се ровиш да търсиш буксата, че инак ще има опит за летене

• Автор
преди 51 минути, Kolev72 написа:

Според мен имаш право да върнеш стоката, макар че се е минало по вече от 14 дни. Не са ти и явно не могат да ти доставят модула, който е за твоя модел климатик. Натисни ги яко или им кажи че правиш оплакване към КЗП за безотговорната им несвършена работа. 

Самото уточнение в сайта им тенденциозно според мен е написано , че има възможност за модул. То че може да го има го разбирам, но да нямат модула и да го рекламират, най малкото - не е етично. Пожелавам ти успех!

Напълно съм съгласен с вас и от днеска ги натискам и съм ги предупредил да ми намеря този модул иначе пускам оплаквания Плюс това две седмици ме ебават за грешния модул.. когато продават нещо и предлагат някаква услуга поне да изпълняват.

преди 51 минути, дръндю написа:

свали капачето на захранването на климатика и снимай буксата за включване на WIFI
не забравяй да изключиш климатика от контакта, до като се ровиш да търсиш буксата, че инак ще има опит за летене

Климатика още не е монтиран.  Иначе това е самата букса USB 

20220820_130340.jpg

преди 14 минути, Shmatka88 написа:

Напълно съм съгласен с вас и от днеска ги натискам и съм ги предупредил да ми намеря този модул иначе пускам оплаквания Плюс това две седмици ме ебават за грешния модул.. когато продават нещо и предлагат някаква услуга поне да изпълняват.

Предполагам, че климатикът все още не е инсталиран за работа. Или ако е готов, натискай ги за правилния модул. Не разчитай на техниците им че ще ти го префасонират и готово. Много голяма част от тях гледат електрониката както индианец - афиш!

Буксата на климатика е точно каквато трябва, но не и тази на модула. Трябвало е на място да ви демонстрират това, че поне двете изделия правилно се куплират едно с друго. А дали са имали и не в момента не е важно. Задължени са да имат, след като има клиенти , които го желаят с WI-FI modul. Може да е една бройката, която стои при тях за демонстрация, но трябва да я имат!

преди 1 час, Shmatka88 написа:

Има готовност за Wi-Fi  

Купувани са от Зора свързах с тях още преди две седмици чаках модула да дойде в магазина ..дойде и в крайна сметка буксата не беше USB  , а с няколко пина и сега две седмици напразно чаках... този модул ми показаха но не е тои с тая букса 

IMG-b5c9367a20d8c626c8a85007427b84ae-V.jpg

IMG-97e82c3c9d502a984cf283d7ca4b0bee-V.jpg

Прилича на PIR-датчик с тази линза на Френел. На втората снимка се виждат два пакета. Това у вас ли е или в магазина. Рискувайте единия модул, като му нaправите дисекция. Подобна букса залита към шина I2C.
За Wi-Fi умно устройство са задължителни две неща. Boot-бутон, за да предаде парола и ssdi на домашния рутер, и сигнализация, която да ориентира статуса.

Finlux е търговска марка на турска компания, а в app-магазина няма нищо смислено по въпроса като апликация. Да речем, че набутате буксата, после какво? Ще крещите на колонка с асистент от Google, Amazon и так далее.

• 1 година по-късно...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.