Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Плащаме за спа с ваучери за храна

Featured Replies

Малко стряскащи финансови новини и статистика от днес.

Цитат

Ваучерите за храна влизат в обращение и в туризма. Те ще са приложими както за основните услуги – настаняване, храна и транспорт, така и за допълнителните услуги – като атракциони, спа и уелнес, пътувания, различни прояви с културен и опознавателен характер, конгресни, спортно-анимационни, здравни и т.н.

Тези ваучери, предоставяни от работодателите на техните служители подпомагат покупателната способност. Изгодни са и работодателите, защото са освободени от данъци и осигуровки в размер до 200 лв. на месец на работник.

Първите договори сключени от доставчици на туристически услуги с оператор на ваучери са от края на юли и началото на август, като интересът се увеличава. Това каза пред Радио Варна експертът в ресорното министерство Венелина Червенкова.

Ваучерите ще са приложими и в зимните курорти.

По закон биха могли да бъдат ползвани и за второстепенни услуги като ползване на въжени линии(лифт) и наем на екипировка, поясни експертът.

https://www.pariteni.bg/novini/turizym/plashtame-za-spa-s-vaucheri-za-hrana-243603

И друга в тоя ред на мисли - "Пенсиите спасяват доходите на семействата" :( 

Цитат

За 73 на сто от българите доходът на домакинството им е останал без промяна през последната година, показват данни за второто тримесечие на тази година от допълнителна анкета на Националния статистически институт към Наблюдението на домакинските бюджети.
Увеличение на доходите са посочили 19,2 на сто от хората, което е с 0,7 процентни пункта повече в сравнение с първото тримесечие на 2022 г., но с 10,6 процентни пункта по-малко в сравнение с четвъртото тримесечие на 2021 г., когато увеличение са имали 29,8 на сто от хората.

Основните причини за нарастването на доходите и през трите изследвани тримесечия са увеличение на пенсиите и социалните помощи и индексиране/преизчисляване на заплатите.

Намаление на доходите за последните 12 месеца са посочили 7,7 на сто от анкетираните, като основните причини са загуба на работа/безработица/фалит на собствена фирма и намаляване на работното време, надницата или заплатата.

Над 75 на сто от българите са затруднени да покриват ежедневните си разходи и през второто тримесечие, сочи още анкета на НСИ

През второто тримесечие на 2022 г., както и през предходните две тримесечия, делът на българите, които изпитват затруднения да покриват ежедневните си разходи, е относително висок - над 75 на сто. С известни затруднения са 37,1 на сто от анкетираните, 28,5 на сто определят покриването на ежедневните разходи като трудно, а 12,9 на сто - като много трудно.

Относително лесно могат да покрият ежедневните си разходи 18,2 на сто от анкетираните, а едва 3,3 на сто не изпитват никакви затруднения. Общо делът на хората без затруднения през второто тримесечие на 2022 г. намалява с 0,2 процентни пункта спрямо първото тримесечие на 2022 г. и с 2,9 процентни пункта спрямо четвъртото тримесечие на 2021 година.

80% от работещите у нас не са доволни от заплатите си

През второто тримесечие на 2022 г. 6,9 на сто от българите са заявили, че са се чувствали самотни през цялото или през по-голямата част от времето през последните четири седмици, докато 45 на сто не са се чувствали самотни в нито един момент. Чувството за самота е по-силно изразено при жените - 8,4 на сто са се чувствали самотни през цялото или през по-голямата част от времето, или с 3,1 процентни пункта повече в сравнение с мъжете - 5,3 на сто.

https://www.pariteni.bg/novini/pari/pensiite-spasiavat-dohodite-na-semejstvata-243606

Докъде я докарахме! 😢

на 8.09.2022 г. в 20:15, MST написа:

Малко стряскащи финансови новини и статистика от днес.

https://www.pariteni.bg/novini/turizym/plashtame-za-spa-s-vaucheri-za-hrana-243603

И друга в тоя ред на мисли - "Пенсиите спасяват доходите на семействата" :( 

https://www.pariteni.bg/novini/pari/pensiite-spasiavat-dohodite-na-semejstvata-243606

Докъде я докарахме! 😢

До под кривата крушата…… Трябваше на времето до като беше млада и генетично неупотребена да си намериш стабилен и силен мъж, който разполага с пари, а не да тичаш след Дон Жуани дето на две магарета сламата не могат да разделят.Защото като е една къща няма стабилен мъж цялата къща страда.

преди 1 час, Бял Вълк написа:

стабилен мъж

Хехе ... Стабилен, като теб ли? 
Тези заради, които тичам, осмислят живота ми. Ти продължавай да си тичаш след кутии, таратайки и неуспешни експерименти. 
Не знам колко ми е кривата крушата, ма поне е на Земята. 

преди 6 часа, MST написа:

Хехе ... Стабилен, като теб ли? 
Тези заради, които тичам, осмислят живота ми. Ти продължавай да си тичаш след кутии, таратайки и неуспешни експерименти. 
Не знам колко ми е кривата крушата, ма поне е на Земята. 

Пффф ще ме разплачеш………

Е всеки тича след различни неща….. и всеки си носи кръста…… Ама аз  не се оплаквам като теб по форумите, щото така съм възпитан. Да нося отговорности за изборите в живота ми.

преди 15 минути, Бял Вълк написа:

Пффф ще ме разплачеш………

Сам ще се разплачеш след някоя и друга година. 

преди 17 минути, Бял Вълк написа:

Ама аз  не се оплаквам като теб по форумите, щото така съм възпитан. Да нося отговорности за изборите в живота ми.

Оплаквам? Къде това? 

преди 18 минути, Бял Вълк написа:

Да нося отговорности за изборите в живота ми.

Ти и друго носиш. :giggle1:

преди 2 часа, MST написа:

Сам ще се разплачеш след някоя и друга година. 

Оплаквам? Къде това? 

Ти и друго носиш. :giggle1:

Само не разбрах толко ли обедня АЕЦА, че почнаха с купони за храна да ви плащат:D 

Ясно. Колкото до мен, много висока топка съм аз теб. Няколко нива под мен да намериш пак ще си добре. Ама ти толкова свали акциите и те приватизираха като фалирало предприятие разни бивши пандизчии, неудачници. От Англия бизнес центъра на света през Нидерландския затвор и да приключиш курса в на баба си къщата на село в България мъко моя……….. побелях и остарявам

преди 7 часа, Бял Вълк написа:

Само не разбрах толко ли обедня АЕЦА, че почнаха с купони за храна да ви плащат:D 

преди 4 часа, Бял Вълк написа:

Ясно. Колкото до мен, много висока топка съм аз теб. Няколко нива под мен да намериш пак ще си добре. Ама ти толкова свали акциите и те приватизираха като фалирало предприятие разни бивши пандизчии, неудачници. От Англия бизнес центъра на света през Нидерландския затвор и да приключиш курса в на баба си къщата на село в България мъко моя……….. побелях и остарявам

С меркантилните ти изцепки и парвенюшка природа, не си никаква топка, а балон с райски газ.
Определено кръжиш в нек'ва орбита, далече от реала. 

преди 6 часа, MST написа:

С меркантилните ти изцепки и парвенюшка природа, не си никаква топка, а балон с райски газ.

Дърпашш балоните, въртиш се на пилоните……

Ще напиша хит за теб, ще го пратя на инжинер Митко Димитров да го композира и ще въртят на всеки кръгъл час по чалготеките.

преди 4 часа, Бял Вълк написа:

Дърпашш балоните, въртиш се на пилоните……

Ще напиша хит за теб, ще го пратя на инжинер Митко Димитров да го композира и ще въртят на всеки кръгъл час по чалготеките.

Ооооо, велики фараоне ... пак ли сънища и мечти!? 
Кога да чакам хита? Ще изместиш Васко жабата, нали? 

преди 1 час, MST написа:

Ооооо, велики фараоне ... пак ли сънища и мечти!? 
Кога да чакам хита? Ще изместиш Васко жабата, нали? 

Аз да ли ще изместя Васко Кеца не знам, ама ти ще изместиш Сузанита със сигурност.

преди 2 минути, Бял Вълк написа:

Аз да ли ще изместя Васко Кеца не знам, ама ти ще изместиш Сузанита със сигурност.

К'ъв Васко Кеца ве? 'ади образовай се де! В БГ сега се върна на мода Васко Жабата. 
И тая Сузанита даже не я знам. И та ли балон, някакъв? 

преди 1 час, MST написа:

ади образовай се де!

Доста добре съм се образовал да ти кажа. Завършил съм Уличния университет той е доста скъп, но нивото е Кембридж и Харвард взети заедно умножено по десет.

преди 8 минути, Бял Вълк написа:

Доста добре съм се образовал да ти кажа. Завършил съм Уличния университет той е доста скъп, но нивото е Кембридж и Харвард взети заедно умножено по десет.

Несравним, както винаги! Евала! 

Текста за хита, кога ще ми го пуснеш? Не, че те пришпорвам, ма да търся композитор за мелодията. 

преди 13 минути, Бял Вълк написа:

Завършил съм Уличния университет той е доста скъп, но нивото е Кембридж и Харвард взети заедно умножено по десет.

Е тогава, с това тоолкова високо ниво, що чиниш в тема за СПА, платена с ваучери? Въобще какво правиш в Калдата - БГ форум?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.