Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 5 минути, Gaming_Solutions написа:

Къде съм споменал плантация? Защо си ми изтрил половината цитат, където точно ти обяснявам какво е роб?

Еничарите били ли са роби? Отвлечени на сила и принуждавани да вършат неща, които не искат, вързва ли се с понятието ти за робство? Или понеже те не са купувани и продавани, за тях това не важи?

преди 9 минути, Gaming_Solutions написа:

Отделно думата роб има буквално, има и преносно значение. Колко видове робство има зависи дали говорим буквално или метафорично

Именно, именно!!! Само че както казах и преди, някои хора тук приемат само буквалното значение. Подозирам че това е така, защото наш освободител е Дядо Иван, а не Чичо Сам. Ако беше обратното, нямаше и да си помислят да спорят.

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 1 час, ivottoshev написа:

Манифеста на Фердинанд, с който се обявява независимостта на България, започва с :

"По волята на незабвения цар Освободител, великият братски руски народ подпомогнат от румънци и българи сломи робските вериги, които от векове сковаваха България."

Да това е приум за да се подчертае героизма на спасителя(освободителя). 

преди 12 часа, В. Велев написа:

От образование нищо не разбираш явно.

А едно време какви математици и биолози имаше в плановите комисии на ЦК...

Другаре, ако се налага, в плановата икономика и петлите ще снасят яйца:

image.png

Протокол от пленум на ЦК на БКП, състоял се на 19 февруари 1951 г. във връзка с развитието на животновъдството в ТКЗС и в ДЗС
Източник: Информационна система на държавните архиви

преди 23 минути, nusho73 написа:

Много му е смешно на Золин. Който се смее последен е най добре.Голем смех ще падне.

555732940_4130624530512217_236820366974638010_n.jpg

преди 9 минути, nusho73 написа:

За такива като теб го казал .

Нуша защо ти го казва 

Демократизъм. Капитализъм.

На гости на баба и на дядо.

Внучките 

Училището 

Право в целта.

преди 3 часа, Zolin написа:

555732940_4130624530512217_236820366974638010_n.jpg

преди 15 минути, АСПЕКТ написа:

Демократизъм. Капитализъм.

На гости на баба и на дядо.

Внучките 

Училището 

Право в целта.

Мустак такива сте

преди 3 минути, Zolin написа:

Мустак такива сте

Аз съм произведен по време на социализъма. Не на демократизъма. 😀 Тотал грешка. Тия са след 2000 година.

преди 4 часа, plamen.spam написа:

А едно време какви математици и биолози имаше в плановите комисии на ЦК...

Другаре, ако се налага, в плановата икономика и петлите ще снасят яйца:

image.png

Протокол от пленум на ЦК на БКП, състоял се на 19 февруари 1951 г. във връзка с развитието на животновъдството в ТКЗС и в ДЗС
Източник: Информационна система на държавните архиви

Ти осъзнаваш ли какви тъпотии постваш всекидневно? Честно те питам...

преди 40 минути, communismatic написа:

Ти осъзнаваш ли какви тъпотии постваш всекидневно? Честно те питам...

Съгласен съм.
Абсолютни тъпотии, обаче истински...
Нагледна история на икономиката, планирана от грамотни (по стандартите на Партията) люде.

За млеконадоя от мъртви крави и овце да постна ли?

преди 2 минути, plamen.spam написа:

Ама недей поства. На статистиката от НРБ не може да се вярва. Или поне според някои пишещи тук. В крайна сметка се получавава така, че в един случай се вярва, в друг не. 

преди 5 минути, plamen.spam написа:

Съгласен съм.

Съгласен си, че постваш тъпотии? То не е въпроса, да си съгласен, въпроса е дали осъзнаваш тъпотиите, които постваш.

преди 6 минути, plamen.spam написа:

Абсолютни тъпотии, обаче истински...

Верно? Истински? БКП е искало и петлите, да снасят яйца?

преди 6 минути, plamen.spam написа:

Ми, ако искаш, да продължаваш, да разкриваш умствените си възможности...

преди 4 минути, maxthon написа:

Ама недей поства.

Тоя направо е трагичен случай, завалията. По-лошото е, че е на годините на баща ми. Ако баща ми беше с неговият акъл, щеше да ме е срам от него.

преди 5 минути, maxthon написа:

Ама недей поства. На статистиката от НРБ не може да се вярва. Или поне според някои пишещи тук. В крайна сметка се получавава така, че в един случай се вярва, в друг не. 

Не е статистика. Указания са.

преди 2 минути, communismatic написа:

БКП е искало и петлите, да снасят яйца?

Ти до това заключение ли стигна???
А аз само показвах колко грамотно се е планирало селското ни стопанство...

преди 5 минути, communismatic написа:

Ми, ако искаш, да продължаваш, да разкриваш умствените си възможности...

По-скоро се разкриват умствените способности на хората в съответните отдели по министерства и други ведомства..
Лично др. В. Червенков чете писмото:

image.png

Протокол от пленума на ЦК на БКП, състоял се на 23 април 1951 г. за обсъждане мероприятията за подобряване работата на партията в селата
Източник: Информационна система на държавните архиви

преди 17 минути, plamen.spam написа:

Ти до това заключение ли стигна?

Mи, тогава в каква връзка го постваш всичко това? Дай обяснение тогава? Щото и на ПП-ДБ фенчето може (едва ли, ама...) и да му е минало през акъла, кво внушение искаш, да направиш. Гледам, че пак ти е дало палче нагоре. Обясни защо го постваш всичко това? Какъв е проблема с целият документ? Конкретно...

По-скоро се разкриват умствените способности на хората в съответните отдели по министерства и други ведомства..

Така е, да. Много яко звучи от човек, който от над 200 документа, нито един не го разбра. НИТО ЕДИН! Та... чакам, да ми обясниш, защо си го постнал...

току-що, communismatic написа:

Mи, тогава в каква връзка го постваш всичко това?

Не го ли разбра???

показвах колко грамотно се е планирало селското ни стопанство...

Не го ли разбра?

Не, бе. Конкретно те питам. То е ясно, че ти не си го разбрал, питам те, какъв е проблема с документа... С тия нелепи опити, да замаскираш на*раното... при мен трудно ще се получи, пробвай с някой на твоят акъл (а те тук са много)? Конкретно те питам, какъв е проблема с въпросният документ.

преди 2 минути, communismatic написа:

Не, бе. Конкретно те питам. То е ясно, че ти не си го разбрал, питам те, какъв е проблема с документа... С тия нелепи опити, да замаскираш на*раното... при мен трудно ще се получи, пробвай с някой на твоят акъл (а те тук са много)? Конкретно те питам, какъв е проблема с въпросният документ.

Проблем с документа няма.
Някъде да прочете, че има такъв?

Проблем с документа няма.
Някъде да прочете, че има такъв?

Aха, сега вече нямало проблем с документа. Интересно, за какво го постваш тогава, че чак и подчертани отделни откъси от него... 😆

Страхотна смехотерапия си правя тук...

преди 3 минути, Gaming_Solutions написа:

Медец ми капе на душата някой непрекъснато като ми държи сметка чии постове харесвам. 🤣

Никой не ти държи сметка, форумно посмешище. Прави впечатление, че харесваш само най-малоумните постове, които само доказват, колко акъл имаш в главата. Това не е държане на сметка, а просто ти се подигравам на акъла.

Нали? Извинявай, аз не бях на твоето ниво.

преди 15 часа, ivottoshev написа:

Еничарите били ли са роби? Отвлечени на сила и принуждавани да вършат неща, които не искат, вързва ли се с понятието ти за робство? Или понеже те не са купувани и продавани, за тях това не важи?

Именно, именно!!! Само че както казах и преди, някои хора тук приемат само буквалното значение. Подозирам че това е така, защото наш освободител е Дядо Иван, а не Чичо Сам. Ако беше обратното, нямаше и да си помислят да спорят.

Не съм чел назад и може да пропускам нещо, ама кръвният данък изчезва нейде 2 века преди освобождението от "робството". Ако еничарството ти е доказателството, че сме били под робство, как точно братушките ти са ни асвабадителите, а не някой султан? :D 

преди 1 минута, communismatic написа:

Aха, сега вече нямало проблем с документа. Интересно, за какво го постваш тогава, че чак и подчертани отделни откъси от него... 😆

Проблемът не е с документа, а с това, че планът за добив на животинска продукция (в случая яйца) не е съобразен с реалното състояние и плана за животновъдството (кокошки)

Сигурно и кокошките вече знаят, че хич те няма с числата, но аз не се отказвам.
Ето и нагледно (с табличка) за какво точно става въпрос.

image.png

С 15% по-малко кокошки, е планиран 45% ръст в производството на яйца. 
Ето това е пример за "грамотно" планиране на селското ни стопанство.

Още нещо неясно?

Не, бе... брато. Пак ти повтарям - аз не съм на твоят акъл. Не знам, явно не си добре... щом още не си го осъзнал. Проблема беше, че искрено вярваше, че БКП е искало и петлите, да снасят яйца като кокошките и точно заради това го беше подчертал. Това е и основната причина, сега, да дръпнеш назад. Да, БКП стимулира селското стопанство, да бълва още и още продукция... ама това не значи, че кара ТКЗС-тата, да изкарват и яйца от петли.
А това с числата е такава смехория, че няма накъде. Ти ли ще ми говориш за "числа"? Човека с документа, дето даже нямаше никакво понятие, какво фактически се твърди в документите, които постоянно постваш. А аз съм бил зле с "числата", баси и наглостта...

Цял живот ще ровиш по кофите, гаранция...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.