Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

току-що, communismatic написа:

Вижда се, да. Аз имам един акаунт, а ти имаш 200. Вижда се...

Не позна, 600 са и пиша от всичките едновременно. 😆😆 Не е с всичктият си това момче. 😆 Да живее комунизма... 😆 Продължавай да броиш яйцата от 1944 година..... 😆

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 1 минута, "Саша" написа:

Не позна, 600 са и пиша от всичките едновременно.

To всички го знаем това, няма нужда да ни казваш. Не случайно 80% от съфорумците тук те смятат за мъж с акъл на петгодишно дете.

To всички го знаем това, няма нужда да ни казваш. Не случайно 80% от съфорумците тук те смятат за мъж с акъл на петгодишно дете.

Утре или вдругиден ще отворя пак форума за да се посмея на бисерите ти. До тогава да си върнал комунистическият строй. 😆

преди 1 минута, "Саша" написа:

Утре или вдругиден ще отворя пак форума за да се посмея на бисерите ти.

Да, сигурен съм, че два дни няма да влизаш изобщо тук. То това ако стане, вероятно ще си си прерязал вените... около 230 пъти. Наистина не разбирам, кой се опитваш, да заблуждаваш, ама карай...

преди 14 минути, communismatic написа:

Не, аз не мога... честно...

Нещо не ти харесва в числата?

преди 14 минути, communismatic написа:

Странно, да. Наистина, досега не го бях обяснил...

Не си.
Обяснил си за до 1944 г. Хайде да приемем, че има влияние още 2-3 години. Обаче от 1947 г. има нова Конституция. Народната власт тръгва да води напред и нагоре, а то... спад. И то при положение, че производството на яйца е със сравнително по-лесно възстановяване, отколкото на месо, например.
Що така?
Дали не е заради изброените от мен причини?

преди 1 минута, plamen.spam написа:

Нещо не ти харесва в числата?

Не, кажи ми... това което го постваш, в каква връзка го постваш? В смисъл, какво се опитваш, да докажеш с него? Ти направо си потресаващо умно парче, потресаващо... ти си на едно ниво с оня по-горе, дето живее тук...

преди 2 минути, plamen.spam написа:

Хайде да приемем, че има влияние още 2-3 години. Обаче от 1947 г. има нова Конституция. Народната власт тръгва да води напред и нагоре, а то... спад.

Т.е. е по-вероятно да е от комунистите (1947-1950), а не от Втората световна война и тежкото завещание (1941-1947)? Ти си потресаващо умно парче, потресаващо... пак да го напиша...

Не, кажи ми... това което го постваш, в каква връзка го постваш? В смисъл, какво се опитваш, да докажеш с него? Ти направо си потресаващо умно парче, потресаващо... ти си на едно ниво с оня по-горе, дето живее тук...

Показах ти износа за 1941 г., когато започваме да изхранваме 300 000 немска армия, т.е. количеството, което е оставало след изхранване на двете армии и народонаселението...

преди 3 минути, communismatic написа:

Т.е. е по-вероятно да е от комунистите (1947-1950), а не от Втората световна война и тежкото завещание (1941-1947)? Ти си потресаващо умно парче, потресаващо... пак да го напиша..

Казваш "тежко завещание". Да видим, по кой от двата начина се е отразило?

1. Имаш "тежък спад" до 1947 г. и след това към 1948 г., рязко възстановяване до 85% от продукцията спрямо 1939 г., а после нов спад до 78,6% през 1950 г.
или
2. До 1944 г. няма "тежък спад", но заради "тежко завещание", има плавен спад чак до 1950 г. (78,6%)

Какво нашепва логиката ти? 

Казваш "тежко завещание". Да видим, по кой от двата начина се е отразило?
1. Имаш "тежък спад" до 1947 г. и след това към 1948 г., рязко възстановяване до 85% от продукцията спрямо 1939 г., а после нов спад до 78,6% през 1950 г.
или
2. До 1944 г. няма "тежък спад", но заради "тежко завещание", има плавен спад чак до 1950 г. (78,6%)
Логиката нашепва, че не знаеш изобщо нищо за отрасъла. Може да се поинтересуваш как се случват нещата в момента като сезонни фактори (смяна на стада, болести) и други. А днес нещата не се различават много от тогава. Това дава ли ти обяснение за колебанията в производството?

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

преди 9 минути, plamen.spam написа:

Показах ти износа за 1941 г., когато започваме да изхранваме 300 000 немска армия, т.е. количеството, което е оставало след изхранване на двете армии и народонаселението...

Абсолютно нищо не ми показваш, ти грам не вникваш в нещата, за които се опитваш, да пишеш. Количеството за износ било набъбнало? Ми, естествено, че ще набъбне, при положение, че Германия е във война и искат храна за войниците си. Не виждам абсолютно нищо чудно в тая работа. Сега в момента произвеждаме и дронове за Украйна, ама това не значи, че изведнъж сме станали някакви страшни специалисти в тая област. Просто Украйна е във война и нашата техника е сравнително евтина за тях.

Какво да нашепва, бе, Умен Уменов от село Уменово. Ти от една година, не можеш, да защитиш нито една от малоумните тези, които защитаваш. Не ти ли писна постоянно, да вадиш всякакви тъпотии, само и само да "громиш" Русия, БКП и комунизма? Ти болен ли си? Ако си болен, отивай да се лекуваш...
Тъй... обяснявам за последен път, понеже очевадно си имам работа с тотално неадекватен човек. Имаш 744 милиона яйца през 1939-та година, идва война... ние ставаме съюзници на Адолф Хитлер и тук идва немската армия, която трябва да изхранваме. Идва война, ние също имаме армия, която трябва да изхранваме. После нещата се обръщат на 180 градуса и ние ставаме съюзници на СССР, тук отново идва армия, тоя път руска... която трябва да изхранваме. Имало спад на яйцата? Ми, аз не виждам абсолютно нищо нелогично... даже е съвсем логично за човек, който има ПОНЕ две мозъчни гънки.

И най-важното... производството на яйца в краят на социализма превъзхожда близо четири пъти производството през 1939-та, дето уж била една от върховите години за монархията. И с тая особеност, че през 1939-та сме с близо 75-80% селско население, а през 1989-та сме с кажи-речи 70% градско... 

преди 45 минути, communismatic написа:

Абсолютно нищо не ми показваш, ти грам не вникваш в нещата, за които се опитваш, да пишеш. Количеството за износ било набъбнало? Ми, естествено, че ще набъбне, при положение, че Германия е във война и искат храна за войниците си. Не виждам абсолютно нищо чудно в тая работа.

Нали германците изядоха кокошките, откъде идват яйцата за изхранване, че даже и с 10% вдигаме износа спрямо 1940 г.

Тъй... обяснявам за последен път, понеже очевадно си имам работа с тотално неадекватен човек. Имаш 744 милиона яйца през 1939-та година, идва война... ние ставаме съюзници на Адолф Хитлер и тук идва немската армия, която трябва да изхранваме.

image.png

Още през 1940 г. вдигаме износа с 30%. През 1941 г. с още 10%, и въпреки това сме изхранвали войската тук.
Да не сме имали находища на яйца?

После нещата се обръщат на 180 градуса и ние ставаме съюзници на СССР, тук отново идва армия, тоя път руска... която трябва да изхранваме. Имало спад на яйцата? Ми, аз не виждам абсолютно нищо нелогично... даже е съвсем логично за човек, който има ПОНЕ две мозъчни гънки.

Едната от причините май се потвърди. А?

image.png

Когато немската армия е тук, успяваме и да я изхраним, и да увеличаваме износа, обаче когато съветската армия е тук, има логичен спад.
Армиите ли са различни, властта ли е различна или действат и другите причини?

преди 7 минути, plamen.spam написа:

Нали германците изядоха кокошките, откъде идват яйцата за изхранване, че даже и с 10% вдигаме износа спрямо 1940 г.

Брато, ти малоумен ли си? Вдигаш износа, понеже има кой да ти го купи... Мисля, че вече обясних... Баси невменяемите хора.

преди 8 минути, plamen.spam написа:

Още през 1940 г. вдигаме износа с 30%. През 1941 г. с още 10%, и въпреки това сме изхранвали войската тук.

Уникален... За такива като тоя слагат упътвания по шампоаните...

Едната от причините май се потвърди. А?

А, ти накрая и прав ще се изкараш... 😆

Когато немската армия е тук, успяваме и да я изхраним, и да увеличаваме износа, обаче когато съветската армия е тук, има логичен спад.

Спад на кое по-точно? Умно момче такова? Спад на производството или спад на износа? Умно момче си ти, няма по-умно от теб в тоя форум...

преди 2 часа, plamen.spam написа:

Не само че яйцата са стигали, ами през 1941 г. даже сме изнесли значително повече отколкото в предходните години:

image.png
Да ти ги обърна ли в бройки или сам ще се справиш?

Ами кажи. 
Обясни, защо е този спад от 1948 г. до 1950 г.?

При социализма строяха атомни централи, язовири, процесори и компютри, а ти с яйца ще ми се хвалиш. Спамер!

преди 1 минута, В. Велев написа:

При социализма строяха атомни централи, язовири, процесори и компютри, а ти с яйца ще ми се хвалиш. Спамер!

При кой соц е това др Велева

преди 6 минути, В. Велев написа:

И ти ли не разбра, че основната теза в конкретния спор е некадърността в управлението, особено в първите години след войната.

преди 12 минути, plamen.spam написа:

И ти ли не разбра, че основната теза в конкретния спор е некадърността в управлението, особено в първите години след войната.

Обясни му, той не разбира...

преди 1 час, maxthon написа:

Логиката нашепва, че не знаеш изобщо нищо за отрасъла. Може да се поинтересуваш как се случват нещата в момента като сезонни фактори (смяна на стада, болести) и други. А днес нещата не се различават много от тогава. Това дава ли ти обяснение за колебанията в производството?

По принцип - да. Възможно обяснение е.
Конкретно - не.

Другаре, крайно време е за самокритика. 
Хората поне си признават, че некадърно са подходили към реформите, въпреки, че са били наясно какво може да се случи:

image.png.e76d327076fa6492a56c5b4ef513b27a.png

По принцип - да. Възможно обяснение е.
Конкретно - не.
Другаре, крайно време е за самокритика. 
Хората поне си признават, че некадърно са подходили към реформите, въпреки, че са били наясно какво може да се случи:
image.png.e76d327076fa6492a56c5b4ef513b27a.png

Всяка година има смяна на стада, болести и т.н. Какво е било тогава няма как да знаеш. А проблеми с водената политика винаги е имало и ще има. Въпроса е дали се взимат мерки след това. Един пример от сега е страхотната борба с наводненията. Чудесно свършена работа на фона с яйцата тогава.

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

Нашия продължава, да ни "громи". Вади нови и нови документи... По последната дискусия рязко избяга, обаче е инатлив... подхваща нова тема. 😆😆😆

Нашия продължава, да ни "громи". Вади нови и нови документи... По последната дискусия рязко избяга, обаче е инатлив... подхваща нова тема. 😆😆😆

Така са му наредили от горе, това пуска. Те като му дадат нова опорка не му дават обяснения към нея. Копи/пейстъри и задклавиатурни борци като оная копейка @Zolin...

преди 9 минути, communismatic написа:

Няма нова тема.
От самото начало е за некадърно планиране в селското стопанство... с елементи на сарказъм.

Не ти се вярва, че Партията може да е виновна, но черно на бяло си го признават.
Доблестни комунисти... тъпи, но честни.

преди 36 минути, Belefor написа:

Така са му наредили от горе, това пуска. Те като му дадат нова опорка не му дават обяснения към нея. Копи/пейстъри и задклавиатурни борци като оная копейка @Zolin...

Не ви нареждат нищо, те ви знаят че сте дефектни. Така са ви създали копейите.

току-що, ivottoshev написа:

Естествено. Един път и ти да си прав :yanim:

Така е, то ви е инсталирано 

преди 1 час, maxthon написа:

А проблеми с водената политика винаги е имало и ще има.

По-големият проблем е, когато грешна политика се налага със сила

Така нареченото "Светлото бъдеще" или ужасяващата изостаналост на машиностроителната продукция на комунистическа България!!!

Svetlo-badeshte.png

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.