Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предстои ми пътуване с WizzAir - въпроси

LeoWyatt

Препоръчан отговор

Тъй като избрах най-евтиния билет и ще съм само с ръчен багаж, може ли да ми препоръчате раница, която е подходяща за да не се окаже, че съм с твърде голяма. Който е пътувал да сподели опит, тъй като не съм пътувал досега.

Размерите на Уиз, които са дали са 40 х 30 х 20, само че се притеснявам че не мога да намеря такава, за да съм сигурен че няма да се окаже твърде голяма. Отделно според мен ако много я напълня може да стане по-голяма и да не мина? Помогнете.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

има едни палта  с  големи джобеве събират до 300 кила 

https://www.airlinestaffrates.com/airport-jacket-enough-pockets-hold-15kg-items/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 минути, LeoWyatt написа:

Може ли сериозен отговор?

За да получиш сериозен отговор, попитай какви са позволените размерите самата фирма. Свържи се с тях, и започни да записваш разговора. Когато ти обяснят какви са размерите, купи раница с тези размери. Вземи раницата и аудио записа с теб на летището. Ако ти направят проблем, показваш аудио записа и се оплакваш там, където трябва.

Тъй като целта на частните компании е изцеждане на портфейла на потребителите, има вероятност да ти направят проблем... и под претекст, че ти грешиш, а те са прави, да поискат да платиш допълнително, въпреки че си спазил изискванията.

Ние няма как да знаем какви стъпки ще предприеме въпросната компания, защото стъпките се решават на място и не са предопределени. Точен и ясен отговор на въпрос относно летене с техните самолети, могат да дадат само и единствено те.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, FatMan9 написа:

За да получиш сериозен отговор, попитай какви са позволените размерите самата фирма. Свържи се с тях, и започни да записваш разговора. Когато ти обяснят какви са размерите, купи раница с тези размери. Вземи раницата и аудио записа с теб на летището. Ако ти направят проблем, показваш аудио записа и се оплакваш там, където трябва.

Тъй като целта на частните компании е изцеждане на портфейла на потребителите, има вероятност да ти направят проблем... и под претекст, че ти грешиш, а те са прави, да поискат да платиш допълнително, въпреки че си спазил изискванията.

Ние няма как да знаем какви стъпки ще предприеме въпросната компания, защото стъпките се решават на място и не са предопределени. Точен и ясен отговор на въпрос относно летене с техните самолети, могат да дадат само и единствено те.

Мазньо, целта на нискотарифнит авиокомпаниите е да печелят, като в същото време предоставят сравнително по ефтини билети на хората. Тези размери не са случайни, а са съобразени с конструкцията на салони на използваните самолети, тъй като се постава под седалката! Това не ти е каубойския влак до вашето село!

@LeoWyatt, имай в предвид, че за "малкия" ръчен багаж, също важи ограничението от 10 кг!

ПС: Едно уточнение, специално за мазния @FatMan9: Нискотарифните авикомпании, не печелят от пътниците, а от карго-то! Затова и ограниченията за багаж с по сериозни

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Раница няма как да ви кажат че е тъврде голяма за ръчен багаж освен ако не е от планинарските.
На летището си има на всеки изход скала с която може да се измери размера на багажа, ако не успееш да го вместиш вътре, гориш.

Иии Wizzair лети от терминал 1.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 18.10.2022 г. в 13:48, LeoWyatt написа:

...

Под напора на обстоятелствата ми се наложи да летя тази година само с уиз. Тотален аут с две думи. Платих си за допълнителен багаж. Кацнах в Мадрид и куфара го няма. Заминал за Франкфурт, после за майната си в Грузия и лека нощ деца. И иди се жалвай на арменския поп. Компенсацията е 200$, но след като "докажеш че имаш сестра". Вторият куфар изпуши в Чили и ново 20-се. Куфар найн.

Препатил руски евреин ме светна да си купя умен таг за андроид. Пичът си падал по околосветски пътешествия и тоже страдал от 'баси, няма ми куфара.

spacer.png

Джаджата ми помогна на летище Бургас, а после на летището в Израел. Проблема е, че куфарите ги разкарват в вагонетки и падне ли, заминава в контейнера за боклуци.

Самолетите в моя живот са Ил-86 и Boeing 747 Jumbo Jet.
Airbus A320 ми се стори като селски въздушен дилижанс. Тесен и всички като в партиен киносалон. Най-ужасен бе Ту-134, направен  за хора оперирани от адреналин. Виенското колело пред него пасти да яде. Най-щастлив бях с първия ми полет с АН-2. 100% кукурузник. Шапка-капутка на главата, цайси на оксиженист и пикираш над Якоруда, а после химичиш над градините с круши. Абсолютен ас.

Чили ме екзалтира. Има школа за пилоти. Плащаш на час и летиш, без възрастови ограничения. 8-ми регион близо до нациския "Достойнство".  След 200ч можеш да се кандидатираш като пилот на чесна и да джиткаш до Аргентина, Мехико, Перу и вътрешни линии. При 1000ч нивото се вдига на боинг. И ако издържиш изпит по разговорен американски английски и технически свързан с самолет, може да се устроиш на работа в щатите или Канада. Радост голяма, но големия ми племенник подкара боинг Чили-Израел–ОАЕ. По неговите стъпки тръгна племенницата. Стана на 18г и след абитюренския бал реши, че също ще става пилот. Масова практика е в Чили и Израел жени капитани на екипаж. Вчера се завърнахме от България. Записа колеж в Лондон и с бг личната карта ще плати 50% от стойността на учението. Целта е английския език и после САЩ, а оттам по света.

Затова всеки който се качи при мен на автостоп слиза с щръкнали коси. Тъпото е, че не ми пляска за благодарност.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Profruit написа:

Затова всеки който се качи при мен на автостоп слиза с щръкнали коси. Тъпото е, че не ми пляска за благодарност.

Ами, зареди си жабката с повечко валидол и като се качи някой направо почерпавай.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...