Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Преквалифициране като IT специалист

Featured Replies

Добър вечер на всички. От много време искам да го направя и най сетне се реших, да сменя текушата си професия, моряк, и да започна да уча за IT специалист. Бих искал да ви попитам, към какъв език бихте ме насочили или коя академия е най добре да се изкара курс, с възможност за най голяма реализация след това. Благодаря предварително. 

• Отговори 61
  • Прегледи 4,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Мирише ти главата. Ако си ял веднъж козе сирене и е било с ниска хигиена на производство, не следва, че всички продукти от козе мляко миришат. Те, французите щот са прости произвеждат над 100 различни

• Не знаят какво да ядът ли? Щот мирише на ядене ли? Много добре са се оринтирали откъм ядене,ядът вкусотийки,пият от най-хубавите вина,ех че са прости.

• Какво значи да се изкара курс? Ако имате предвид онези курсове там за по 3, 6, 8 месеца, си помислете за онези които учат 4-5 години в университет с тези специалности и сам си отговорете на въпроса,

Какво значи да се изкара курс?
Ако имате предвид онези курсове там за по 3, 6, 8 месеца, си помислете за онези които учат 4-5 години в университет с тези специалности и сам си отговорете на въпроса, дали с такъв ще станете програмист или програматор, особено ако нямате поне базови познания в областта.

Ако ще сменяте попрището направете го качествено.
Успех! :)

Е,поне андроид приложения,ще се научи да прави.

Гледам много вървят,във форума.

Хвани се към СофтУни, започни един JavaScript, намери си стажантска програма или junior позиция в някоя фирма и така. Но не очакваш да вземаш и 1/4 от моряшките пари, нали? :D Ще са нужни доста години практика и натрупани умения, докато успееш да достигнеш някаква по-добра заплата в сектора. Казвам го, защото знам, че върлуват разни митове и легенди, как по цял ден пием кафе и прибираме 15 бона месечно. :D

Ето ти обяви, избери си според това което се търси най-много и се плаща най-много: JOBS.BG - Обяви за Работа в ITJOBS

Помисли си дали ще можеш да го научиш и работиш, ще ти трябват поне 1-2 години яко четене и писане на код, след това евентуално да успееш да се закачиш някъде. После продължаваш да учиш и четеш докато работиш. Ако смяташ, че това е за теб и имаш шанс да се справиш, може да пробваш и сам да се обучаваш - има достатъчно материал в интернет, уроци в youtube и така нататък. Като нещо не се получава, търсиш в google, stack overflow и четеш документации.

• Автор

Даже не една четвърт а 1/10ще бъде първоначално сигурно и съм добре запознат, просто искам ново начало. Софтуерно инженерство ме интересува повече и да, притеснява ме работа тука, докато науча, ако въобще науча нещата, но имам мотивация и желание. Но опреселвно не искам да карам курс както е в Софтуни 18 24 месеца и след това евентуално 1 година стажант, затова питах дали има начин за определен курс и материали или фирма която понв обещава стажантска програма след успешен курс, а от опит знам нещата се научават в практиката

Ако излезеш някой гений и научиш нещата за няколко месеца, може и да успееш да се закачиш някъде, ако минеш интервю и те одобрят, но шанса е почти 0. По-голям шанс имаш, ако подкараш някой собствен проект - уебсайт или приложение например. Никой няма да се хване и да те води за ръка, освен ако не си плащаш.

преди 6 часа, Banesc написа:

овчари ставайте 

вече много хора се ориентираха и правят пари от вълна млеко месо 

Трудно е, и не е доходно. Да не кажа направо е отчайващо зле. Ние гледаме кози и продаваме сиренето на 12 лева. И то сирене каквото в магзините няма да намерите. Но и на 12 се мръщят и им се виждат много. Сирене продаваме около 6 месеца в годината и това е. Доходи има и от яренцата напролет. Ние не гледаме много, защото за много и трудът е вече страшно много, сутрин , обед, вечер, постоянно си зает, не издоиш ли рискуваш мастит, после паша, после отделно лятото трябва да мислиш и за зимния период да подсигуриш храна, като теглиш чертата накрая приходите са не унизителни, а по скоро  срамни, дори на фона на това което получава един обикновен шофьор, да не говорим за IT та и др. тем подобни. В момента пари се изкарват само от зърнарство, поради факта че там процесът е изцяло механизиран. Има ли механизация - има пари. Там където няма механизация и се иска ръчен труд - бягайте. 

преди 9 часа, spr87 написа:

Даже не една четвърт а 1/10ще бъде първоначално сигурно и съм добре запознат, просто искам ново начало. Софтуерно инженерство ме интересува повече и да, притеснява ме работа тука, докато науча, ако въобще науча нещата, но имам мотивация и желание. Но опреселвно не искам да карам курс както е в Софтуни 18 24 месеца и след това евентуално 1 година стажант, затова питах дали има начин за определен курс и материали или фирма която понв обещава стажантска програма след успешен курс, а от опит знам нещата се научават в практиката

Имате ли поне някаква основа все пак върху която да стъпите или почвате някъде от нулата?

преди 9 часа, Rammkopf написа:

как по цял ден пием кафе и прибираме 15 бона месечно

Аз съм чувал даже, че вземате по повече само като консултанти!

преди 52 минути, belefor написа:

Аз съм чувал даже, че вземате по повече само като консултанти!

Дааа, аз съм консултант и засвидетелствам, че моите са даже ошшшще повече, направо са космически! Елон Мъск, срещу мен да бяга, не мож' ме стигна. :D

преди 5 минути, spr87 написа:

От нулата стартирам... 

Мисля ще са нужни повечко курсове .

преди 4 часа, Росен 2 написа:

Ние гледаме кози и продаваме сиренето на 12 лева.

казах овци

козето мирише на урина

но за всеки влак си има пътници

имаше миналата година едно краве сирене в нашия магазин 5 лв сега е 15 лв

евтино го продавате

сложете цена на дребно и на едро

преди 5 минути, Banesc написа:

козето мирише на урина

Мирише ти главата. Ако си ял веднъж козе сирене и е било с ниска хигиена на производство, не следва, че всички продукти от козе мляко миришат. Те, французите щот са прости произвеждат над 100 различни продукта от козе мляко... Щот мирише...

преди 14 минути, цър-вул написа:

Мирише ти главата. Ако си ял веднъж козе сирене и е било с ниска хигиена на производство, не следва, че всички продукти от козе мляко миришат. Те, французите щот са прости произвеждат над 100 различни продукта от козе мляко... Щот мирише...

Аз като малък само такова сирене съм ял,няма по -хубаво от него,че и полезно .Баба ми и дядо ми гледаха кози.

преди 22 минути, цър-вул написа:

Те, французите щот са прости произвеждат над 100 различни продукта от козе мляко... Щот мирише...

пропадналите французи не ми ги давай за пример щото ядът плужеци

преди 3 минути, Banesc написа:

Не знаят какво да ядът ли? Щот мирише на ядене ли? Много добре са се оринтирали откъм ядене,ядът вкусотийки,пият от най-хубавите вина,ех че са прости.

преди 26 минути, нушо написа:

Аз като малък само такова сирене съм ял,няма по -хубаво от него,че и полезно .Баба ми и дядо ми гледаха кози.

Има - прясносолно домашно биволско. ;) 

преди 22 минути, Banesc написа:

Плужек си ти - те ядАт само расови охлюви! А и к'ъф си ти, та да се съобразявам с твоите диви изказвания?
Всъщност не ти ги давам за пример, а само споделям, че едни от световните кулинарни естети, произвеждат над 100 вида продукти САМО от козе мляко. Сигурно, защото е неприятно на вкус. А нещо да кажеш за италианците? Таа Моцарела що ли я произвеждат? Щот е гнусна, да? И я дават по 2 за лев...
Ама , хайде да спрем кулинарията - не тя е в центъра на внимание на тази тема.

преди 14 минути, цър-вул написа:

А и к'ъф си ти, та да се съобразявам с твоите диви изказвания?

311683796_8136273563110031_8340422848828

Кажи му че е от Перник, и по-вече не го обиждай.

преди 1 час, Banesc написа:

казах овци

козето мирише на урина

да ве
то щот уфсъта не мирише
разредено краве мляко, уплътнено с палмово масло и сиренето е у Кауфлан...лесно, бързо, фкусно
:lol6:

пп

и не мирише
тъй де, то има ли мляко за да мирише

Редактирано от дръндю (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.