Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

3D Принтиране, къде?

Featured Replies

Здравейте, интересуваме къде в България извършват качествено 3D принтиране на компоненти за миниатюра и около каква цена възлиза една такава услуга?

преди 38 минути, Yaskata написа:

Здравейте, интересуваме къде в България извършват качествено 3D принтиране на компоненти за миниатюра и около каква цена възлиза една такава услуга?

Фирми които предлагат тази услуга има много. Цена може да се даде, след като има предоставени съответните 3d модели (обикновено *.stl/cad). Цената зависи от материала, технологията на 3d печат и времето за работа на принтера.

• Автор

Добре ще дам по-подробна информация. Миниатюрата която искам да принтирам е тази КЛИКНИ ТУК . Цената на файловете възлизат на 50 лева, ако принт услугата възлиза на към 100 лева, то за мен няма никакъв смисъл да правя всичко, защото същата миниатюра оцветена се продава за 150 лева в друг сайт.

Услугата е скъпа, цената се формира на база изразходван материал, времето за печат е дълго и процесът изобщо не е рентабилен. Целта на технологията не е масово производство на евтини изделия, а бързо прототипиране. Освен това, миниатюрата ти е прекалено сложна - много ситни детайли и висящи във въздуха елементи. От FDM принтерите, само някой Ultimaker може да я отпечата качествено, а там цената много боли. Ти си за леене под налягане, не си за 3D печат.

• Автор

Добре, дайте ми малко повече информация за това леене под налягане. Явно не е нещо невъзможно и толкова скъпо, що в интернет тази миниатюра се предлага за по 150 лева.

преди 7 минути, Yaskata написа:

Добре ще дам по-подробна информация. Миниатюрата която искам да принтирам е тази КЛИКНИ ТУК . Цената на файловете възлизат на 50 лева, ако принт услугата възлиза на към 100 лева, то за мен няма никакъв смисъл да правя всичко, защото същата миниатюра оцветена се продава за 150 лева в друг сайт.

Tова нещо не може да е 100 лв, дори от обикновен ABS (акрилонитрил бутадиен стирен)! Готовото изделие не правено на 3d принтер, а най-вероятно е масова продукция, правена на матрица с леене. Да не говорим, че за тази детайлност, трябва да се принтира поне на 200 микрона и цената става солена

• Автор

Интересно, в Twitch.TV преди известно време имаше едно момче, което притежаваше такова студио за 3D принтиране и си правеше точно такива миниатюри. Проблема, е че това беше преди повече от месец и не помня името на стрийма му. 

Колкото до тази миниатюра аз я намерих първо в ТУК с таксите и доставката възлиза на около 150 лева. Само, че не мога да разбера защо ще ми излезе по-скъпо аз да си я направя от колкото да си я закупя готова...

преди 7 минути, NewRedDragon написа:

Tова нещо не може да е 100 лв, дори от обикновен ABS (акрилонитрил бутадиен стирен)! Готовото изделие не правено на 3d принтер, а най-вероятно е масова продукция, правена на матрица с леене. Да не говорим, че за тази детайлност, трябва да се принтира поне на 200 микрона и цената става солена

Аз като му гледам детайлите по прасците и прешлените на опашката, направо ми мирише на .05 микрона. Освен това, в описанието прочетох, че технологията на печат на тоя спесимен е SLA, а не знам в България дали някой предлага такъв печат като публична услуга. Масовата технология е FDM, а такъв детайл при малоразмерните печати с FDM е невъзможен.

Ако ми изпратиш стереолитографията на това нещо, мога да го пусна вкъщи на MiniMaker-а, от любопитство. Печатам максимално 15х15х15 см, ще го пусна на 200 микрона точност (на 100 много маже материала) и ще ти снимам резултата, да имаш ориентир поне. Като видя софтуера каква сметка ще ми направи на материала, ще ти дам и точен ориентир в цената, да си знаеш какво те чака, ако го дадеш в студио.

• Автор

Ами там е работата, че файловете струват 50 лева и аз си правя сметката дали си струва да ги закупувам изобщо, защото ако е така по добре да хвърля още 100 лева и да си купя миниатюрата от Ebay.

преди 3 минути, Yaskata написа:

Само, че не мога да разбера защо ще ми излезе по-скъпо аз да си я направя от колкото да си я закупя готова...

Защото 3д принтирането не е за масово производство. 

преди 1 минута, Yaskata написа:

Ами там е работата, че файловете струват 50 лева и аз си правя сметката дали си струва да ги закупувам изобщо, защото ако е така по добре да хвърля още 100 лева и да си купя миниатюрата от Ebay.

По-добре си купи фигурката.

току-що, NewRedDragon написа:

Защото 3д принтирането не е за масово производство. 

Ето, вече 2-ма души ти го казахме. :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.