Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за нова конфигурация с Intel Core i5-13600K

Featured Replies

Здравейте!

Дойде време да се сглобява нов ковпютър, но финасите са ограничени до 2 000 лв.

Предпочитам да го направя на два етапа, като първия етап ще бъде без влагане на нови видеокарта и използване на наличните ресурси като захранване, кутия, хардиск и оптично устройство.

Като за начало съм се спрял на процесора Intel Core i5-13600K и остава да предложите останалите компоненти, като идеята ми е за начало да използвам вграденото видео и до година живот и здраве ще се купува нова видео карта. Компютъра ще се ползва за всичко в къщи от игри за тинейджъра до гледане на филми в почивните дни, като до сега не съм имал процесор на Интел и ми е тъмна индия дали вграденото видео ще върши някаква работа.

Разрешен от Raze

За филми и работа ще стане вграденото видео, дори и за някои леки игри на ниска резолюция и детайли. Но ми се струва, че бюджета е малък. Ще ти трябват и добър охладител и хубаво дъно, още повече и ако ще клокваш - най-добре водно охлаждане. Ако няма да клокваш, няма смисъл от К процесор. Също така, този процесор с DDR4 памет няма много смисъл да се ползва.

Процесор Intel Core i5-13600K BX8071513600K от Vario.bg ЦЕНА: 784.00ЛВ.

Памет Kingston FURY Renegade DIMM Kit 32GB KF560C32RSK2-32 от Vario.bg 532.00ЛВ.

И дънна платка и бюджета свърши!

Компоненти > Дънни Платки от Vario.bg Страница: 3

Ако имаш захранване и кутия, е добре да дадеш модели, да се види дали ще може да се ползва нещо от тях.

• Автор

Благодаря за предложението и наистина ми харесва, нещо ми беше убягнало за дъното и сега го видях. Да бюджета е ограничен, но може да се увеличи имам буфе,р защото винаги нещо се налага и аз не правя компромиси. Дай ми предложение за добър охладител, за този процесор ако е удобно.

• 3 седмици по-късно...
на 27.10.2022 г. в 21:16, vesi_sd написа:

Благодаря за предложението и наистина ми харесва, нещо ми беше убягнало за дъното и сега го видях. Да бюджета е ограничен, но може да се увеличи имам буфе,р защото винаги нещо се налага и аз не правя компромиси. Дай ми предложение за добър охладител, за този процесор ако е удобно.

Трябва да си напишеш марка и модел на кутията, за да ти се предложи въздушно или водно охлаждане, което ще стане за нея.

преди 2 часа, Velcho Andreev написа:

Трябва да си напишеш марка и модел на кутията, за да ти се предложи въздушно или водно охлаждане, което ще стане за нея.

Тая тема много стара ба автора сигурно вече е забравил , че си е купил машината .

• 2 години по-късно...
  • Автор

Да темата е стара и има продължение на втори етап и прилагам връзка:

Като цяло конфигурацията се получи добре и за сега тинейджъра е доволен и не ме занимава с нищо.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.