Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Монитора трепти през DP?

Featured Replies

Здравейте. Забелязах, че от скоро долният край на монитора ( AOC 27 инчов, 144 херца, 1080p) трепти от време на време. Започне, пък се оправи... Обнових драйверите на видеото, но нищо не се промени. Пробвах с HDMI кабел и трептенето изчезна (не съм ръчкал много, за да знам дали е завинаги), като върна на DP, веднага започна пак. Възможно ли е, понеже и монитора ми е Freesync и всичко е активирано, да идват оттам проблемите? Или просто DP портовете са се прецакали на видео картата? Имам два DP и един HDMI 

Може кабелът ти да е некачествен.Има разлика между евтин и по-скъп кабел.Най добре трептенето се вижда през камерата на телефон,насочи го към монитора и виж дали само през DP трепти и дали е само долният край или цялата матрица.

• Автор

Кабела го взех отделно, да. Но е от скъпите там, доста дебеличък и качествен изглежда.

преди 3 часа, qnkov написа:

Кабела го взех отделно, да. Но е от скъпите там, доста дебеличък и качествен изглежда.

Най вероятно е точно от кабела и дано не е HAMA. Нищо, че е дебеличък и "качествен."

• Автор

Баш ХАМА май беше. :)

преди 15 часа, qnkov написа:

Баш ХАМА май беше. :)

Оууу, германското качество ... в китайско изпълнение! :D Аз съм ръфал дървото с техни конвертори от DP към HDMI - минеш ли на 4K, почват едни шарени снежинки да излизат по контурите на всички обекти на екрана. Ако изобщо екранът светне, де, щото някога и това не иска да направи.

Сега ще ме замерят с домати тука, но ако намериш кабел на PHILIPS, купи си такъв. Или си вземи кабел от заводската окомплектовка на някой монитор, ако има кой да ти (про)даде. Тези от DELL са наистина хубави.

на 8.11.2022 г. в 18:07, qnkov написа:

Започне, пък се оправи...

а самите драйвъри на монитора от диска сложил ли си ? или уина ти е сложил някакви ?

в началото и при мен имаше ядове ...

ако няма диск потърси в нета драйвъри за модела на монитора

преди 34 минути, mr. 5r0ff написа:

а самите драйвъри на монитора от диска сложил ли си ? или уина ти е сложил някакви ?

в началото и при мен имаше ядове ...

ако няма диск потърси в нета драйвъри за модела на монитора

Аз имах същия проблем и се оказа от Freesync-a.

на 8.11.2022 г. в 18:07, qnkov написа:

Възможно ли е, понеже и монитора ми е Freesync и всичко е активирано, да идват оттам проблемите?

Да се опитам да отгатна. Когато си в игри - няма проблеми , но ако дадеш алт+таб и тогава започва да трепти?

• Автор

Трептенията са произволни. И в игри, и извън игри. При декстоп само, или само при игри. Както му дойде. Пробвах през HDMI и там почна да го прави проблема, но сякаш една идея по-малко. Изкл. freesync, но никаква разлика. Изтрих и сложих драйверите наново за монитора, нищо не се оправи. От както ъпдейтнах уин 11, от тогава май всичко се прецака или просто гадно съвпадение, а монитора ми си занимава. :)

Имам втори монитор и при Extend опция при него не виждам никакви проблеми. 

• Автор

Изтрих драйверите и оставих уиндолса да инсталира дефаулт, но проблема остава. В момента съм само на HDMI кабел. Открих и нещо друго. На декстоп долния край трепереше много, направо замазан. Смених от 144 херца на 120 и се оправи. Но в игрите продължава да маже и трепери. По някой път го прави и на декстоп. 

• Автор

Ами не съм го пипал по-надолу. Засега с дефаулт драйвери на уиндолса, 120 херца и хдми кабел се търпи. Имаше леки признаци само, но се оправи. Ще видя докога. 

https://www.ozone.bg/product/monitor-samsung-27g500-27-ips-led-165-hz-1-ms-gtg-2560x1440/ 

Мисля това да е следващият, беше на промоция по едно време за 600 лева. 

• Автор

Ето и повече информация за монитора - https://www.emag.bg/monitor-gaming-aoc-g2-27-ips-hd-144hz-1ms-display-port-freesync-cheren-27g2u-bk/pd/D6MCCGBBM/

Ето и снимки какво се случва с него: 

https://prnt.sc/W6CJxujn95kB

https://prnt.sc/_tMsCeXl1xiQ

На декстопа размазването го оправям като падна на 100 херца от 144, но в играта остава. Забелязах, че ако се оправи картината, тя държи бая време в норми. Но заспи ли монитора и го пусна, започва премигване и размазван отново. Монитора все още е в гаранция. Ако това ще е от някой лед, да го връщам? 

преди 53 минути, qnkov написа:

Ето и повече информация за монитора - https://www.emag.bg/monitor-gaming-aoc-g2-27-ips-hd-144hz-1ms-display-port-freesync-cheren-27g2u-bk/pd/D6MCCGBBM/

Ето и снимки какво се случва с него: 

https://prnt.sc/W6CJxujn95kB

https://prnt.sc/_tMsCeXl1xiQ

На декстопа размазването го оправям като падна на 100 херца от 144, но в играта остава. Забелязах, че ако се оправи картината, тя държи бая време в норми. Но заспи ли монитора и го пусна, започва премигване и размазван отново. Монитора все още е в гаранция. Ако това ще е от някой лед, да го връщам? 

Оу, не, не, това няма нищо общо с трептене и размазване. Това си е жив проблем с управлението на матрицата. Я кабел, я контролер. Връщай го.

преди 12 часа, Rammkopf написа:

Оу, не, не, това няма нищо общо с трептене и размазване. Това си е жив проблем с управлението на матрицата. Я кабел, я контролер. Връщай го.

Абсолютно вярно!Сега е само малко отдоло - с течение на времето , ще е целия екран. Като загрее изчезва но матрицата е счупена!

преди 1 час, belefor написа:

но матрицата е счупена!

абсолютно - връщай или смяна със същият или парите !

• Автор

Ясно. Ще му търся кутията и ще го връщам към Емаг. Дано си пазя всичко, че ... :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.