Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

С коя програма се руутват телефони на Xiaomi?

AlienBoss

Препоръчан отговор

Имам телефон на Xiaomi с Android 10. Може ли някой да ми каже с коя програма се извършва процеса по root-ване?

Искам и да знам дали root-a може да се премахне, или остава за постоянно.

От Xiaomi предлагат ли техен, официален инструмент за руутване? Бих искал официален и легитимен инструмент за руутване (ако въобще има такъв), не някакви съмнителни и пиратски приложения, които може да ми съсипят телефона или да го заразят с вируси.

Благодаря. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Основните неща:

Първо трябва да си отключиш bootloader-а на телефона, което става с програма на xiaomi https://en.miui.com/unlock/index.html Иска се 2 седмици чакане за да ти позволят да го отключиш.

После с platform tools (гугълски програмки) и по конкретно fastboot, може да си инсталираш неофициално рековери меню, като TWRP например. Има и други. 

След като вече имаш къстом рековери, може да си флашнеш Magisk, което реално ти е руута. Може ако искаш и да смениш целия андроид и да сложиш нещо по-добро, като Pixel Experience, вместо бозата MIUI. 

Повече информация има във форума xda-developers. За всеки телефон има раздел. Има и Телеграм групи с още по-голям избор на рековерита, андроиди и модове. 

Magisk е универсален за всички телефони, но рековерита и андроиди трябва да са точно за твоя телефон.

Някои модели телефони имат големи общности с ентусиасти и от там голям избор и поддръжка да смениш каквото си искаш на телефона, но има и такива, които разделите им в xda са почти празни. 

Тези с qualcomm чипсети имат повече поддръжка. Бюджетните боклуци с mediatek чипсети нямат голяма поддръжка. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Официален инструмент за това едва ли ще намериш - при подобни манипулации може да ти отпадне гаранцията. То ако беше така, всички телефони щяха да са рутнати.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 8.11.2022 г. в 17:54, anon9 написа:

Основните неща:

Първо трябва да си отключиш bootloader-а на телефона, което става с програма на xiaomi https://en.miui.com/unlock/index.html Иска се 2 седмици чакане за да ти позволят да го отключиш.

После с platform tools (гугълски програмки) и по конкретно fastboot, може да си инсталираш неофициално рековери меню, като TWRP например. Има и други. 

След като вече имаш къстом рековери, може да си флашнеш Magisk, което реално ти е руута. Може ако искаш и да смениш целия андроид и да сложиш нещо по-добро, като Pixel Experience, вместо бозата MIUI. 

Повече информация има във форума xda-developers. За всеки телефон има раздел. Има и Телеграм групи с още по-голям избор на рековерита, андроиди и модове. 

Magisk е универсален за всички телефони, но рековерита и андроиди трябва да са точно за твоя телефон.

Някои модели телефони имат големи общности с ентусиасти и от там голям избор и поддръжка да смениш каквото си искаш на телефона, но има и такива, които разделите им в xda са почти празни. 

Тези с qualcomm чипсети имат повече поддръжка. Бюджетните боклуци с mediatek чипсети нямат голяма поддръжка. 

Мерси за информацията.

на 8.11.2022 г. в 18:33, Raze написа:

Официален инструмент за това едва ли ще намериш - при подобни манипулации може да ти отпадне гаранцията. То ако беше така, всички телефони щяха да са рутнати.

Кой инструмент, който не е официален, също е безопасен и няма да инсталира зловреден софтуер?

И да, знам, че гаранцията отпада. На мен гаранция не ми е нужна, тъй като телефона работи добре и няма фабрични дефекти, които да изискват безплатна поправка. Проблема е, че постоянния наплив на актуализации и постоянно растящаща необходимост от още повече свободно място, постоянно намаляват свободното ми място. Решението е просто: изтривам приложенията, които не ползвам и не искам и проблема ще се оправи.

Аз така и не разбрах защо root-ването не е официална опция, която просто може да се включва и изключва от менюто на настройките. Защо сме длъжни да имаме приложения, които не използваме и не искаме.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 месеца по-късно...

Потърси в XDA developers сайта за модела как се руутва или гледай туториал в тубата , та ако си мислиш , че като изтрие 5 приложения , ще освободиш място лъжеш се по скоро си сложи Xiaomi.eu ROM .  Също така телефона може да работи добре , но в даден момент да изникне дефект нали примерно говорим и тогава ще трябва да бъркаш в джоба ... Моя телефон го отключих и му флашнах индонезисйки ром и отново го заключих , но телефона остана несертифициран за пред гугъл ,но той вече е на почти две години, все пак с тези човъркания ако не внимаваш може да повредиш телефона.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...