Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да направя векторно изображение на лого и текст до него от растерен файл?

Виж решението Разрешен от Double Teemo,

Препоръчан отговор

Имам лого, добавих текст и искам да се напачата на химикалки. От студиото ми казаха че от Фотошоп файловете са във векторен формат и не им вършат работа.

Инсталирах си Adobe Illustrator, но не мога да работя и не знам какво да направя.

Помогнете, днес трябва да се справя.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Какво е това "студио"? Или не обесняваш,както трябва,или те са олиг....

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Еми, фирма за реклами някаква. Аз им дадох това което имам. 

Форматите на файловете са:
Adobe Acrobat Document (.pdf)
Adobe Illustrator Artwork file (.ai)
Portable Network Graphics файл (.png)

На фотошоп го нацъках. И досега съд давал за печат на хартиен плакат тези файлове. И всичко е било точно.

Но, колежка е открила тази фирма(не ги знам 10x.bg някакви), и им пратих набора от горните файлове и те казаха че от фотошоп е растерно изображението(да аз там качих снимка и го експортирах в .ai)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Решение
преди 3 минути, aoxomoxoa написа:

Еми, фирма за реклами някаква. Аз им дадох това което имам. 

Форматите на файловете са:
Adobe Acrobat Document (.pdf)
Adobe Illustrator Artwork file (.ai)
Portable Network Graphics файл (.png)

На фотошоп го нацъках. И досега съд давал за печат на хартиен плакат тези файлове. И всичко е било точно.

Но, колежка е открила тази фирма(не ги знам 10x.bg някакви), и им пратих набора от горните файлове и те казаха че от фотошоп е растерно изображението(да аз там качих снимка и го експортирах в .ai)

Обади и се и ги питай,дали ще ти отпечатат в .jpeg 

Но,щом не могат,да се оправят с .pdf .png (странно)

Така като гледам,си изкарал .ai от фотошоп.Той е за работа,в Illustrator.Не е за отпечатване.

Трябва да могат да боравят,с .EPS .PSD

Отваряш .ai с Illustrator и file>save as>.EPS (Encapsulated Postscript).

Резолюцията,ще си остане същата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Направих го и през Illustrator-а. Ще и го пратя на момичето. Аз такъв и от Adobe Photoshop ги изкарвам.  Но сега от илюстратора. Да ти го пратя да го погледнеш Encapsulated PostScript (.eps) - файла? Преди да и го пратя?

Тя иска да разделя някак текста и логото от фона, че се размазвало и било на пискели (та то каквото и да принтнеш на лимикал ще стане според мен...?!).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, aoxomoxoa написа:

Направих го и през Illustrator-а. Ще и го пратя на момичето. Аз такъв и от Adobe Photoshop ги изкарвам.  Но сега от илюстратора. Да ти го пратя да го погледнеш Encapsulated PostScript (.eps) - файла? Преди да и го пратя?

Тя иска да разделя някак текста и логото от фона, че се размазвало и било на пискели (та то каквото и да принтнеш на лимикал ще стане според мен...?!).

Не!

Пикселите,са от растера.Малка ти е резолюцията.

Изпрати го.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 часа, aoxomoxoa написа:

... От студиото ми казаха че от Фотошоп файловете са във векторен формат и не им вършат работа...

Photoshop дава РАСТЕРЕН формат! Ега ти студиото.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Captain Teemo on duty - Благодаря! Момичето от студиото е доволна, хареса това което и пратих!

Вече съм твърдо решен да понауча как се изработват логата за Adobe Illustrator. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 1 месец по-късно...
на 11.11.2022 г. в 10:07, aoxomoxoa написа:

Captain Teemo on duty - Благодаря! Момичето от студиото е доволна, хареса това което и пратих!

Вече съм твърдо решен да понауча как се изработват логата за Adobe Illustrator. 

И аз съм точно на такъв етап. Осъзнах колко ми е нужен илюстратора. До сега бачках с Корел, но не навсякъде ми отварят файловете. Само че не знам как да почна да уча илюстратора. Гледам разни видеа, но не мога да преценя още кои функции са важни кои не толкова. Ти как ще го разучаваш? Курс някакъв или от видеа?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...