Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какви са командите за изтриване на системни приложения при Windows 10?

AlienBoss

Препоръчан отговор

Добър ден. Може ли някой да ми каже какви са командите за изтриване на системни приложение от Windows 10? Мога да използвам доълнителна програма за изтриване, но искам да го направя през PowerShell. Интересуват ме командите за слединте приложения:

• MSN Weather
  • MSN News
  • Microsoft People
  • OneDrive
  • Microsoft Messaging
  • MSN Sports
  • Xbox
  • Sticky Notes
  • 3D Builder
  • Office
  • Feedback Hub
  • Microsoft Edge
  • Mail
  • Get Help
  • Groove Music
  • Maps
  • Microsoft Solitaire
  • Mixed Reality Portal
  • Tips
  • Snip & Sketch
  • Voice Recorder
  • (и всички други сситемни приложения, които не са важни за правилната работа на системата)

Благодаря.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мазньо!

Ти си си направил един каскет акаунти и като те банне Администратора, след 3-4 дни минаваш на друг от тях.

Че си глупаво момче е ясно на всеки от форума, но не го показвай по вече. Освен писаните правила във всеки сайт и форум, има и етични такива. 

Разбра ли ми последното изречение?

преди 7 минути, Joss Bomon написа:

Той не е свикнал да чете. Потърси му линк със говор, за да го слуша. Иначе няма да разбере за какво иде реч

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Цитат
  1. Click Start and search for PowerShell using the search box.
  2. When you see Windows PowerShell from the search results, right-click on it and choose Run as administrator.
  3. When UAC asks for your consent, click Yes to open an elevated PowerShell prompt.
  4. Type in Get-AppxPackage to reveal the name of every single app installed on your system. Find the full name of the Weather app and copy it.
  5. Next, type in the following command in the window: Get-AppxPackage *bingweather* | Remove-AppxPackage.
  6. Press Enter to execute the command.

Once the command has been completed, the Weather app should have been successfully deleted from your device.

3 Methods to Remove the Weather App in Windows 10/11 |SoftwareTested

За Бога, ползвайте правилно връзката си с нета ... 

По логика би следвало, т.е. да схванеш как е с другите приложения ... 

Get-AppxPackage (Appx) | Microsoft Learn

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, dioib написа:

За Бога

Деди, дал съм линк към подробни инструкции с картинки. Трупаш постове ли, какво... 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Kolev72 написа:

Мазньо!

Ти си си направил един каскет акаунти и ...

Тва Прасето ли е?

Мислех си че има поне две три клетки в пипетката , ама .... Имаше и добри дискусии , но явно се о*ака здраво, след като админа го фаща...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Joss Bomon написа:

Трупаш постове ли, какво... 

Не, просто не последвах линка ти ... 

п.п. При някои е важно независимото повторение ... ;) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, dimy написа:

Тва Прасето ли е?

Мислех си че има поне две три клетки в пипетката , ама .... Имаше и добри дискусии , но явно се о*ака здраво, след като админа го фаща...

Отвори му този ник и прочети постовете му. Те са 7-8. Сравни ги със скоро написаните от него. Три напълно съвпадат по теми. Забравя, че е питал вече по "този въпрос", понеже бил...много умен!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Бъркаш се, Мазния откато тръгна да инсталира freedos изчезна от хоризонта. Сигурно още опитва как да пусне иnтернет под freedos.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, AlienBoss написа:

Добър ден. Може ли някой да ми каже какви са командите за изтриване на системни приложение от Windows 10? Мога да използвам доълнителна програма за изтриване, но искам да го направя през PowerShell. Интересуват ме командите за слединте приложения:

това с каква цел искаш да го правиш?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пример:

Цитат
Get-AppxPackage -name "Microsoft.ZuneMusic" | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage -name "Microsoft.Music.Preview" | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage -name "Microsoft.XboxGameCallableUI" | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage -name "Microsoft.XboxIdentityProvider" | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage -name "Microsoft.BingTravel" | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage -name "Microsoft.BingHealthAndFitness" | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage -name "Microsoft.BingFoodAndDrink" | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage -name "Microsoft.People" | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage -name "Microsoft.BingFinance" | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage -name "Microsoft.3DBuilder" | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage -name "Microsoft.WindowsCalculator" | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage -name "Microsoft.BingNews" | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage -name "Microsoft.XboxApp" | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage -name "Microsoft.BingSports" | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage -name "Microsoft.WindowsCamera" | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage -name "Microsoft.Getstarted" | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage -name "Microsoft.Office.OneNote" | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage -name "Microsoft.WindowsMaps" | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage -name "Microsoft.MicrosoftSolitaireCollection" | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage -name "Microsoft.MicrosoftOfficeHub" | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage -name "Microsoft.BingWeather" | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage -name "Microsoft.BioEnrollment" | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage -name "Microsoft.WindowsStore" | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage -name "Microsoft.Windows.Photos" | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage -name "Microsoft.WindowsPhone" | Remove-AppxPackage

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 11.11.2022 г. в 12:09, Joss Bomon написа:

Да, тази темата съдържа полезна информация, която ще ми е от полза. Благодаря.

на 11.11.2022 г. в 14:29, дръндю написа:

това с каква цел искаш да го правиш?

Има доста системни приложения, които не ми трябват, но запълват РАМ. Целта ми е да ги изтрия, че да не се запълва РАМ-а толкова много. Приложенията не ми трябват, затова просто ще ги изтрия.

на 11.11.2022 г. в 16:01, S197 написа:

Пример:

Да, разбрах.

Мерси за отговорите. Благодарение на вас успешно успях да изтрия ненужните апликации.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 часа, AlienBoss написа:

Има доста системни приложения, които не ми трябват, но запълват РАМ. Целта ми е да ги изтрия, че да не се запълва РАМ-а толкова много. Приложенията не ми трябват, затова просто ще ги изтрия.

ако не ги стартираш, няма да заемат РАМ
едно време бях с 4Гб РАМ и ми заемаше около 2Гб 
като си направиш сметка че имаш и виртуална на ССД, това упражнение става безсмислено
ако е за заемане по-малко място на твърдия диск се правят други упражнения
защо не си инсталираш някоя LTS версия в която тези неща са орязани

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, дръндю написа:

ако не ги стартираш, няма да заемат РАМ
едно време бях с 4Гб РАМ и ми заемаше около 2Гб 
като си направиш сметка че имаш и виртуална на ССД, това упражнение става безсмислено
ако е за заемане по-малко място на твърдия диск се правят други упражнения
защо не си инсталираш някоя LTS версия в която тези неща са орязани

Не е въпроса в рамта. Проблема е, че мен, лично, дразнят всичките вградени педе*@стии на Microsoft като например Xbox, кортата и една и глупавите им браузери. На 10ката стана така, че имах IE, стария им Edge, после тоя хром базирания edge. Три шибани бразуера, които са вградени. Сещаш ли се за какви работи става въпрос? И това са само част от педе*@стиите им. Мислят типично като кравари, че щом те го ползват и останалия свят ще го ползва. ДА, АМА НЕ! Отделно тъпите телеметрии, които товаря малко или много мрежата/компютъра и разпращат това ще требе и не требе на тоя или ония.  Просто ми се повръща от тях, буквално. От както минаха под циганския, пардон, индийския контрол, нещата се влошиха. И най-нагло се опитват да ти го наложат под всякаква форма. Върнах се на Windows 7, защото е красива,  безпроблемна, изпипана. Без излишни боклуци (bloatware). Проблеми със сигурността ли? Ами то всяка система има такива, колкото и да ги кърпят. Ще карам на него, докато Касперски спре да го съпортва.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Към  S197

Чисто човешки и по приятелски - една молба.

Предполагам че имаш възможност да опиташ една  Win10 - LTSB 1607. Просто я опитай, когато имаш по вече свободно време - 2-3 месеца. В нея няма нищо излишно, което си споменал в поста си. Телеметрия - сведена до минимум. Упдейти - редовно, ако ги приемеш ТИ. И те са за месец 2-3 с кумулативната актуализация при нов Bild. Предполагам, не играеш игри. Ако накрая не ми кажеш "браво бай Стефане", няма да повярвам. Нарочно не ти пиша за LTSC 1907, защото при нея е премахната и "Домашната група и споделяне". И двете работят безупречно. Аз съм с LTSB от 2017 г. и не мисля за друга до 2026-27 година. Дори можеш да си я модифицираш като седмица - и едната и другата. Имам и Win 11, но малко съм я модифицирал от година и половина. Работи много добре във всяко едно отношение и не се притеснявам с никакви телеметрии и други подобни, защото съм само един обикновен ползвател , а не богаташ или министър. Родил съм се с LTSB, за което ми помогнаха да прогледам "Joss" и "цър-вул." Бих ти помогнал със всичко, което пожелаеш за изброените две. От почти година, постоянно експериментирам с  LTSB, LTSC   10 и Win 11,защото са ми интересни. Но твърдо си стоя на LTSB и още 3-4 години ще си остана с нея, като основна операционна система.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Kolev72 написа:

Към  S197

Чисто човешки и по приятелски - една молба.

Предполагам че имаш възможност да опиташ една  Win10 - LTSB 1607. Просто я опитай, когато имаш по вече свободно време - 2-3 месеца. В нея няма нищо излишно, което си споменал в поста си. Телеметрия - сведена до минимум. Упдейти - редовно, ако ги приемеш ТИ. И те са за месец 2-3 с кумулативната актуализация при нов Bild. Предполагам, не играеш игри. Ако накрая не ми кажеш "браво бай Стефане", няма да повярвам. Нарочно не ти пиша за LTSC 1907, защото при нея е премахната и "Домашната група и споделяне". И двете работят безупречно. Аз съм с LTSB от 2017 г. и не мисля за друга до 2026-27 година. Дори можеш да си я модифицираш като седмица - и едната и другата. Имам и Win 11, но малко съм я модифицирал от година и половина. Работи много добре във всяко едно отношение и не се притеснявам с никакви телеметрии и други подобни, защото съм само един обикновен ползвател , а не богаташ или министър. Родил съм се с LTSB, за което ми помогнаха да прогледам "Joss" и "цър-вул." Бих ти помогнал със всичко, което пожелаеш за изброените две. От почти година, постоянно експериментирам с  LTSB, LTSC   10 и Win 11,защото са ми интересни. Но твърдо си стоя на LTSB и още 3-4 години ще си остана с нея, като основна операционна система.

И защо трябва да се слагат специални издания, за да се отърве човек от тези боклуци? Аз имам легално активирана 10 домашна версия. На запад, както и във всяка останала цивилизовата страна, това издание LTSB се заплаща.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ето защо!

"Чисто човешки и по приятелски - една молба."

Не ти харесва коментарът ми, подминаваш го, чисто човешки и по приятелски.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Cortana
Get-AppxPackage -allusers Microsoft.549981C3F5F10 | Remove-AppxPackage

People
Get-AppxPackage *People* | Remove-AppxPackage

YourPhone
Get-AppxPackage *YourPhone* | Remove-AppxPackage

Alarms & Clock
Get-AppxPackage *WindowsAlarms* | Remove-AppxPackage

Maps
Get-AppxPackage *WindowsMaps* | Remove-AppxPackage

Get Help
Get-AppxPackage *GetHelp* | Remove-AppxPackage

Xbox Game Speech Window
Get-AppxPackage *XboxSpeechToTextOverlay* | Remove-AppxPackage

XboxGamingOverlay
Get-AppxPackage *XboxGamingOverlay* | Remove-AppxPackage

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...