Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с драйверите на Win 7 Pro x64

Гост
Виж решението Разрешен от Double Teemo,

Препоръчан отговор

Здравейте! Проблема ми е относно драйверите за USB портовете и видео картата на HP Pavillion G6, Windows 7 Professional x64. 

Относно USB портовете на самия лаптоп имам 3 порта, работи само единия, мъчих се по различни начини да инсталирам драйверите, но безуспешно! А с видео картата проблема е, след като сложа лаптопа в спящ режим и след като го изкарам от него екрана е много блед и за да го оправя трябва да рестартитам устройството.

П.С Мъчих се да си направя и windows-a на бг език, до колкото знам само при win 7 ultimate става нелегално, впрочем има ли как и на professional да стане? 

ЩЕ СЕ РАДВАМ АКО МИ ПОМОГНЕТЕ !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сигурен ли си, че лаптопа няма хардуерен проблем? Драйверите от сайта на HP ли изтегли, инсталира ли всичко?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ultimate има многоезична поддръжка, докато за pro за да смениш езика трябва да изтеглиш програмата vistalizator и езиков пакет за 7 pro (мисля че беше до ~95% преведен и някои надписи оставаха на английски)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, AnDrOiDeR_ написа:

Здравейте! Проблема ми е относно драйверите за USB портовете и видео картата на HP Pavillion G6, Windows 7 Professional x64. 

Относно USB портовете на самия лаптоп имам 3 порта, работи само единия, мъчих се по различни начини да инсталирам драйверите, но безуспешно! А с видео картата проблема е, след като сложа лаптопа в спящ режим и след като го изкарам от него екрана е много блед и за да го оправя трябва да рестартитам устройството.

П.С Мъчих се да си направя и windows-a на бг език, до колкото знам само при win 7 ultimate става нелегално, впрочем има ли как и на professional да стане? 

ЩЕ СЕ РАДВАМ АКО МИ ПОМОГНЕТЕ !

Какви са тия начини? Поне една снимка на разгънат device manager да беше дал

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Имаш липсващи драйвери. Затова питах откъде и какви драйвери опитваш да инсталираш, но не отговаряш, няма как да ти се помогне така!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 26 минути, Raze написа:

Имаш липсващи драйвери. Затова питах откъде и какви драйвери опитваш да инсталираш, но не отговаряш, няма как да ти се помогне така!

Tам е и проблема че ги няма в сайта на HP. Мъчих се да ги инсталирам с driver easy, но за всички ми искаше pro версия която се заплаща.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А как ги търси в сайта на HP? Там можеш и по сериен номер да търсиш драйвери. Дай пълния модел на лаптопа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Raze написа:

А как ги търси в сайта на HP? Там можеш и по сериен номер да търсиш драйвери. Дай пълния модел на лаптопа.

Написах в google HP Pavillion G6 drivers for Windows 7 64 bit. И влезнах в сайта на НР но нищо не намерих. И се извинявам за тъпия въпрос......но как да намерия пълния модел ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Отдолу трябва да има етикет, на който да е написан. В BIOS трябва да ти показва серийния номер, дори и пълния модел може би.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Raze написа:

Отдолу трябва да има етикет, на който да е написан. В BIOS трябва да ти показва серийния номер, дори и пълния модел може би.

Няма етикет, ще видя в биос.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 минути, AnDrOiDeR_ написа:

Написах в google HP Pavillion G6 drivers for Windows 7 64 bit. И влезнах в сайта на НР но нищо не намерих. И се извинявам за тъпия въпрос......но как да намерия пълния модел ?

не е нужно непременно в сайта
търси по ID на хардуера
а за модела пробвай това:
https://uncomohacer.com/bg/como-puedo-saber-el-modelo-de-mi-portatil-en-windows-10/

пп

опс, не знам дали ще стане на седмица

wmic csproduct get name

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Странно е, че на страницата на лаптопа има само драйвър за блутута.
Пробвай с автоматично актуализиране на драйвърите:
https://www.groovypost.com/howto/howto/make-windows-7-automatically-find-new-device-drivers/
Или с помощта на IObit Driver Booster

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Влязох в сайта на HP и се виждат абсолютно всички драйвъри, когато избереш ОС - Windows7 x64

Работи ти само 1 USB, защото останалите 2 са USB 3.0

Слагането на български език става с Вистализатор. На сайта им има и езиковите пакети - линкове. Може и от команден ред да се инсталира. 

В никакъв случай не слушай никого, който ти казва да слагаш програма за обновяване на драйвъри. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

На това ли казваш абсолютно всички драйвъри?
image.png.269137875063ceccdafb7054e15866a9.png
Добре...

преди 48 минути, jtaggerx написа:

Работи ти само 1 USB, защото останалите 2 са USB 3.0

Смяях. И к'во? Като са USB 3.0 не трябва да работят? Нямат драйвъри?

Snap2.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Решение
преди 2 часа, jtaggerx написа:

В никакъв случай не слушай никого, който ти казва да слагаш програма за обновяване на драйвъри. 

От има-няма десет години,ползвам Driver Booster.След(да не кажа голяма дума) много преинсталации- нито един проблем.

:offtopic_s: @AnDrOiDeR_ как подкарваш Ae, на това чудо?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, цър-вул написа:

На това ли казваш абсолютно всички драйвъри?Добре...

Смяях. И к'во? Като са USB 3.0 не трябва да работят? Нямат драйвъри?

Значи не мога да те разбера - когато не знаеш се оплакваш, но от друга страна звъниш без да те натискат. 
Първо, никак не съм казал, че като са USB 3.0 не трябва да работят. Windows7 няма вградена поддръжка на USB 3.0 и се изисква драйвър, за да работят.
Второ - лаптопът е пуснат с Windows8. Изглежда, че са решили пълна поддръжка за Windows7 на сайта им да не предлагат.
За разлика от други типове на същия модел, на които всичко им излиза на сайта.
Близко е до акъла да чукнеш на OS - Windows8 64bit и да изтеглиш драйвърите. Поне 90% ще се инсталират на Windows7 x64 без никакви проблеми. Евентуално ще се наложи да се посочи inf файла, вместо да се ползва инсталатора, ако откаже на Windows7 ги инсталира. Архитектурно драйвърите на Windows8 са съвместими в 90% от случаите, като изключение може да бъде драйвърът за видеокартата. Но какво се поддържа от драйвъра го определя Intel/AMD, а не HP. И HP не са от тези, които си правят труда да модифицират особено драйвъри или да ги специализират за конкретни модели, освен за строго специализиран техен хардуер. Затова драйвърите като тръгнеш да ги теглиш от сайта им, теглиш едни големи пакети по 50-100-200МБ, за да си инсталираш драйвъра за Wi-Fi, като самият драйвър всъщност може да се побере в 5-10MB ZIP файл - действителният драйвър и inf-а за него.
Ако по някаква причина нещо не му хареса, теглиш драйвъри за друга разновидност от същата серия и пробваш тях. В краен случай търсиш по HWID в Google. 
Едва ли ще се наложи, но да го спомена. 
Единствените драйвъри, които не са 100% съвместими между версиите обикновено са тези за видео карти(в някои случаи) и тези за чипсета(по-скоро тези за Management Engine, но как да е), ако са решили напълно да отрежат поддръжката на Windows7.  Между WindowsXP и Windows7 имаше неприятен скок в архитектурата на драйвърите, основно за видеото. Но 7,8 и 10 са съвместими в 90% от случаите и ако сложиш драйвър за видеото от Windows7 на лаптоп с инсталиран Windows10, за който обаче няма официална поддръжка - обикновено всичко работи, разбира се - без гаранции за безпроблемност. 
Съществено изключение често да драйвъри за видео на лаптопи, които имат 2 видеокарти - една интегрирана и една дискретна. Там е по-сложно.
Трето - програмите за "обновяване на драйвъри" често инсталират със себе си нежелани неща и понякога се опитват да инсталират грешни драйвъри.
След специалист като теб, използвал подобна програма бяха ми дали един лаптоп, който даваше сини екрани. Оказа се, че един драйвър, който го е сложила програмата съвсем не е подходящ за хардуера, на който се е опитала да го инсталира. Други случаи с Error Code - The device cannot start също съм виждал. Отново поради "програма за ъпдейтване на драйвъри".
Заключение - с други думи не звъни, като те не натискат, че ставаш за смях. 
Ако си мислиш, че ще седиш в някакъв форум и ще иронизираш хора, които нито са ти на акъла, нито на образованието - много си се объркал! 
Вземи си оправи поведението малко, че с тия рога напред няма много да напреднеш напред. ;) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, jtaggerx написа:

Влязох в сайта на HP и се виждат абсолютно всички драйвъри, когато избереш ОС - Windows7 x64

преди 35 минути, jtaggerx написа:

Близко е до акъла да чукнеш на OS - Windows8 64bit и да изтеглиш драйвърите.

Те на това му се вика фурнаджийска лопата!!!

преди 37 минути, jtaggerx написа:

HP не са от тези, които си правят труда да модифицират особено драйвъри или да ги специализират за конкретни модели, освен за строго специализиран техен хардуер.

За кого става дума? За HP? Да не си объркал темата? SoftPack  да ти говори нещо?...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 минути, цър-вул написа:

Те на това му се вика фурнаджийска лопата!

Да, посочих само модел, не и разновидност. Без съществено значение е. Дърви се другаде.

преди 16 минути, цър-вул написа:

За кого става дума? За HP? Да не си объркал темата? SoftPack  да ти говори нещо?...

Точно. Съвсем случайно имам 2 броя HP - Probook и Elitebook и 1 брой Lenovo Thinkpad.
Въобще не ползвам инсталатори. Разархивирам със 7zip и наливам през Device Manager.
Най-вече защото инсталаторите обичат и те да слагат понякога компоненти, които не желая да използвам. 
Аз искам Driver за Bluetooth, то иска да ми слага и програма - но аз не искам. 
Другото е, че инсталаторите обичат да питат постоянно за рестарт. Да, но аз нямам намерение да рестартирам 15 пъти за 15 драйвъра. 
Device manager - Update Driver, посочваш папката в която си разархивирал всичко.
И почти "всичкото драйвър", освен за акселерометъри и техни си специфични неща е просто разархивиращ модул на Intel-ския или AMD или прочие инсталатор.
Хубавото на HP е, че често има Manageability pack.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...