Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows показва, че има един файл в повече, след като извърших копиране и поставяне

AlienBoss

Препоръчан отговор

Добра вечер. :)

Windows ми показва, че има наличен един файл в повече, след като извърших копиране и поставяне.

На следната снимка се вижда какъв е проблема:

str.png

В ляво се вижда флашката, от която копирах файловете. В дясно се вижда дял "C" на солидния диск, където извърших поставянето на копираната папка и файловете в нея.

Това, което ме озадачава е, че в оригиналната папка има 175,276 файла, а в поставената папка, която е копие на оригиналната, има с един файл повече. Как да разбера кой е този файл и откъде се е появил?

Преди да поставя папката, създадох нова папка и поставих оригиналната папка в новата папка, която е в "C". Възможно ли е това да причинява проблема? Възможно ли е новата папка, в която е оригиналната папка, да се брои за файл?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, AlienBoss написа:

Възможно ли е новата папка, в която е оригиналната папка, да се брои за файл?

Не е възможно защото папките ги брои отделно:

BSnq20f.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Виж да няма някой скрит файл в папката.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, S197 написа:

Нещо от сорта: desktop.ini

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, S197 написа:

Как да проверя дали има скрит файл? Как да направя така, че и скритите файловев да се показват?

преди 4 минути, vpvelev написа:

Нещо от сорта: desktop.ini

Добре.

преди 7 минути, vpvelev написа:

Не е възможно защото папките ги брои отделно:

BSnq20f.png

Да, видях това. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, AlienBoss написа:

Как да проверя дали има скрит файл? Как да направя така, че и скритите файловев да се показват?

JKz08mK.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, vpvelev написа:

JKz08mK.png

Направих го ето така:

screenshot-152.png

Но така и не се показа какъвто и да е файл в тази конкретна папка. Показаха се само файлове в "C", но не и в конкретната папка.

преди 5 минути, Raze написа:

Сравни файловете 1 по 1 и виж кой е този, който се е появил от нищото.

Това не е рационално решение. Файловете са прекалено много, че да ги сравнявам ръчно.

Няма ли някакъв друг начин?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 47 минути, Raze написа:

Не знаех, че има такива програми. Помислих, че ме караш да преглеждам файловете на око и ръчно.

Добре, пуснах WinMerge да сканира.

И мерси за програмите, доста са полезни.

преди 10 минути, цър-вул написа:

Един файл от около 2,5MB не е копиран
WinMerge ще ти покаже разликата 

Да, в момента се сканира.

А, този файл защо не е бил копиран? Нали процеса по копиране и поставяне трябва да създаде перфектно копие, без да пропуска файлове? 🤔

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, AlienBoss написа:

Не знаех, че има такива програми. Помислих, че ме караш да преглеждам файловете на око и ръчно.

Да не мислиш че си открил топлата вода?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Чакай малко, @цър-вул, объркахме се.

Няма пропуснат файл. Има файл, който се е появил отнякъде в копираната папка. След като извърших копирането, в новата папка има един файл в повече от колкото в оригиналната папка.

При горните снимки съм объркал ляво с дясно. Всъщност, флашката се вижда в дясно, а солидния диск е в ляво. Както се вижда, има един нов файл, който се е появил след копирането.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, AlienBoss написа:

А, този файл защо не е бил копиран?

Проблем с флашката/файловата система примерно
Един файл в повече - може вирус да генерира някакъв файл

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, цър-вул написа:

Проблем с флашката/файловата система примерно
Един файл в повече - може вирус да генерира някакъв файл

Разбрах какво е станало. Оказа се, че въпросния мистериозен и призрачен файл всъщност има напълно логично обяснение. След като съм копирал файловете, преди да отворя Properties, съм пуснал една програма, която е генерирала log файл, съдържащ данни относно работата на програмата. След това съм видял Properties, без да знам, че програмата е генерирала един файл, и не съм знаел откъде е дошъл този файл.

Да, няма проблеми и не е вирус или нещо от този сорт. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 37 минути, AlienBoss написа:

Разбрах какво е станало. Оказа се, че въпросния мистериозен и призрачен файл всъщност има напълно логично обяснение. След като съм копирал файловете, преди да отворя Properties, съм пуснал една програма, която е генерирала log файл, съдържащ данни относно работата на програмата. След това съм видял Properties, без да знам, че програмата е генерирала един файл, и не съм знаел откъде е дошъл този файл.

Да, няма проблеми и не е вирус или нещо от този сорт. :)

Е, ти направо се гавриш с нас!!!!!!!!!!!!!!!!
Ще ми прави той сравнения след известно време. Ама ти наистина си малоумен, честно!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...