Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Стартиране на Windows проблем

Featured Replies

Здравейте 

С Windows 7 Ultimate  съм и проблемът се изразява в това че понякога при старт уиндоуса замръзва на черния екран с логото под което пише Starting Windows и дотам....ако съм в къщи да го изключа принудително и после пак да го включа е ОК но когато ми се наложи да си включа компютъра дистанционо по мрежата за да си свърша някаква работа и той точно в тоя момент реши да замръзне и всичко отива по дяволите......това нещо го прави когато си иска ...примерно замръзва веснаъж на 10 старта...

Има ли начин да се разбере от къде да идва проблема и да се оправи защото така нямам никаква надеждност когато искам от разтояние да си свърша някаква работа....

Моля обясненията и стъпките които трябва да направя да бъдат обясни по глупако устойчиво защото съм по обикновен потребител.имам някаква грамотност но не съм чак толкова дълбоко в материята с компютрите

[Winkey]+[R]>напиши control и натисни [Enter]. Горе в дясно в полето за търсене постави reliability history. Кликни на View reliability history. Ще се появят червени Хиксчета в моментите, когато е имало проблем. Кликни на някое от тях, след това по-надолу в табличката в колона Action кликни на View technical details. Копирай текста под Description и го покажи тук.

• Автор

Делл Оптиплекс 990 I7 2600  интелско дъно 16 рам видео Нвидия Куадро Фх380 PCIE карта за два допълнителни Sata порта Pcie карта за юсб 3.0

Дисковете са на 100% здраве всичките държат нормална температура като диска на който е Уиндоуса е чисто ново ssd 480ГБ

Другото за което е писал другия колега ще го пробвам утре и ще пиша

• Автор

на всички хиксчета това е записано.не знам какво означава

111.png

• Автор

качва се сслед малко ще е готово.....с каква програма се отваря този файл да разгледам и аз какво представлява.интересно ми е искам да се уча

https://dox.abv.bg/download?id=e2cda61043# - Линк за сваляне

Малко предистория........до преди няколко дни имах проблем с внезапно рестартиране на компютъра.както си цъкам и изведнъж тъй наречения син екран и се рестартира.оказа се че имам повредена плочка рам памет.след няколко опита установих коя е и я подмених с друга.от тогава повече не е имало син екран и внезапни рестарти на системата.....и сега въпросното замръзване което явно ми направи впечатление най вече когато няколко пъти се опитах дистанционно да си включа компютъра за да поцъкам  в почивката на работа.добре че в къщи имаше някой за да го изключи и аз да си го пусна на ново за да захапе и да тръгне уиндоуса

• Автор

Колега разчете ли файла.има ли насока в която да действаме за да отстраним проблема

1. Не сме колеги!!!
2. Стартирай command prompt (Admin) и в черния прозорец напиши:
sfc      /scannow
и натисни Enter. Като завърши проверката направи снимка и я покажи тук.

на 20.11.2022 г. в 22:03, цър-вул написа:

[Winkey]+[R]>напиши control и натисни [Enter]. Горе в дясно в полето за търсене постави reliability history. Кликни на View reliability history. Ще се появят червени Хиксчета в моментите, когато е имало проблем. Кликни на някое от тях, след това по-надолу в табличката в колона Action кликни на View technical details. Копирай текста под Description и го покажи тук.

А от тази препоръка резултат? 

• Автор

Ето бях я закачил още тогава

20221121_074948-4248x2064.jpg

Описание
Компютърът е рестартиран от проверка за грешки. Проверката е: 0x0000001a (0x0000000000041790, 0xfffffa800168c1b0, 0x000000000000ffff, 0x0000000000000000). Разтоварването е записано в: C:\Windows\MEMORY.DMP. ИД на доклада: 111722-10342-01.

• Автор

Какво означава че компютъра е рестартиран от проверка за грешки

• Автор

Може ли да се разбере от къде идва тази грешка и за какво се отнася за да се елиминира и да не се получава засечка при стартирванеза в бъдеще.......но компютъра не се рестартирва а замръзва още при старта

• Автор

Като се прибееа от работа ще пробвам...какво да гледам там

• Автор

Добре ще пробвам.....а нещо успя ли разбереш от мемори файла който качих

• Автор

Да без проблем влиза Safe Mode режим и работи ......сега какво следва да се направи за замръзването при старт

Влез в safe mode, стартирай msconfig и конфигурирай минимални настройки, т.е. изключи всичко не Microsift

https://support.microsoft.com/en-us/topic/how-to-perform-a-clean-boot-in-windows-da2f9573-6eec-00ad-2f8a-a97a1807f3dd

Рестартирай

• Автор

като изключа всичко не Microsoft после в нормален режим ще ми се стартирват заедно с уиндоуса програмите а които сега съм задал да се стартирват със зареждането на операционната система

Така ли трябва да е .....стопирани процеси или трябва да махна всички отметки

20221129_094834-2832x1376.jpg

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.