Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Камера за задно виждане

Препоръчан отговор

Здравейте, на скоро си монтирах китайски видеорегистратор вграден в огледало за кола. Към него свързах и камера за задно виждане (това ми беше основната идея, да ползвам камерата като паркирам). Проблема обаче е че камерата която дойде е със изключително малък ъгъл на виждане и е почти безполезно. Вкъщи намерих стара мака охранителна камера (на снимките) и въпроса ми е може ли да се свърже към огледалото. Понеже не разбирам нищо от видео реших да се допитам до Вас. Снощи тествах да я включа към AV входа на телевизора но без успех. Подадох и 12 волта, запоих камбанка на другия кабел, но когато го свързах към телевизора - картина няма. Всякаква помощ би ми била полезна.

F78CAD7B-4258-47AD-9866-EA9127332207.jpeg

8E5D471E-1F9F-4D04-A2C2-AD62C698397B.jpeg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти! Камерата, която си разчастил, е предназначена за свързване към DVR или CCTV монитор, не става в телевизор. Именно такъв монитор е огледалото, което идва в комплект с камерката за задно виждане. А самата камерка за задно виждане с каква резолюция е, 1 мегапиксел ли? Ако можеш да я отвориш, виж дали оптиката е на резба и резбата е същата като на камерата за видеонаблюдение (M12 x 0.5). Ако е, то тогава от AliExpress може да се вземе някаква pinhole оптика, която да е с по-широк ъгъл (примерно, 1.7мм фокална дистанция).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, Rammkopf написа:

Здрасти! Камерата, която си разчастил, е предназначена за свързване към DVR или CCTV монитор, не става в телевизор. Именно такъв монитор е огледалото, което идва в комплект с камерката за задно виждане. А самата камерка за задно виждане с каква резолюция е, 1 мегапиксел ли? Ако можеш да я отвориш, виж дали оптиката е на резба и резбата е същата като на камерата за видеонаблюдение (M12 x 0.5). Ако е, то тогава от AliExpress може да се вземе някаква pinhole оптика, която да е с по-широк ъгъл (примерно, 1.7мм фокална дистанция).

Здравей, днес пак си поиграх малко, с мултицет измерих напрежението което излиза от видео изхода на двете камери - на тази която дойде с огледалото беше около 3.5в, а на видеокамерата около 2.5в което ме наведе на мисълта че ако я включа към огледалото няма да го повредя. Така и стана, включих видеокамерата към огледалото, то оцеля ама картина не излезе. Започвам да мисля че самата камера не работи или работи на по-високо напрежение. Другото което тествах е да сложа пръст върху фотоклетката за да видя дали IR диодите ще тръгнат, но и те не работят. Иначе тази която дойде с огледалото е неразглобяема, буквално сигурно е най-китайската от всички китайски. Сега съм я насочил право надолу колкото да се вижда в края на картината най-издадения край на бронята и хваща 10 15 см назад, може да си представиш колко малък ъгъл е това, буквално е забита надолу. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да, вероятно е с 4-милиметрова оптика, или оптичният сензор е много малък и оттам се получава този ефект. Твоята аналогова камера не е тръгнала с огледалото, вероятно защото не предава на същия стандарт, на какъвто предава камерката от комплекта (CVBS, AHD, TVI, CVI или някакъв друг, техен си). Кой знае каква модулация е ползвал китаецът. А диодният прожектор може да не работи, просто заради изгорял диод по веригата - те са вързани в клъстери от 6 диода в серия, после клъстерите са запаралелени, затова бройката диоди по платката е кратна на 6. Обикновено, като рекат да горят, гори първият диод от всеки клъстер, откъм плюса. Хващат се с мултицет без да се свалят от платката. На мястото на изгорелия слагаш някакъв друг, или просто резистор, и си в играта.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 3 месеца по-късно...

Здравейте отново, да повдигна малко темата. Зарязах камерите за видеонаблюдение и се сдобих с две бройки камери за задно виждане, едната е малко по-добра от моята (сходен клас), другата уж е малко по-добра. Проблема е че и двете не мога да ги подкарам с огледалото. Единствената разлика е че двете нови камери имат по 3 кабела - плюс, минус, и сигнал (като съответно минуса се ползва и за захранване и за сигнал), а старата която дойде с огледалото е с 4 - плюс и минус за захранване и сигнал и минус за видео. Не знам дали това е проблема или някъде в модулацията (в което се съмнявам, не разбирам много от видео сигнали, но не вярвам това огледало да работи с някакъв специфичен). Всякакви съвети биха ми били полезни!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...