Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на 13 инчов лаптоп втора употреба - препоръки

Featured Replies

Лаптопа ще се ползва от жена за носене в библиотека и носене за презентации. Трябва да няма проблеми при работа с офис пакет. Иска ми се да не е на повече от 4 години. Бюджет до към 1500 лева. Мнения за Dell Latitude 5300 13” или да се ориентирам към леново (личен силно положителен опит от двете ми Т440 и Т480, но са твърде обемни и тежки за разнасяне от жената) и към кое? Тези dell xps 13 инчови чета противоречиви мнения в нета относно здравината им. Споделете съвети съфорумци :)

преди 39 минути, pederungela69 написа:

Лаптопа ще се ползва от жена за носене в библиотека и носене за презентации. Трябва да няма проблеми при работа с офис пакет. Иска ми се да не е на повече от 4 години. Бюджет до към 1500 лева. Мнения за Dell Latitude 5300 13” или да се ориентирам към леново (личен силно положителен опит от двете ми Т440 и Т480, но са твърде обемни и тежки за разнасяне от жената) и към кое? Тези dell xps 13 инчови чета противоречиви мнения в нета относно здравината им. Споделете съвети съфорумци :)

Това мисля ви устройва, като предложение. Инак за този бюджет не бих взел секън хенд, а бих взел нещо ново. Дори и 14 инчово да се вземе, като е с тънки рамки е доста прибрано устройство !

преди 4 часа, pederungela69 написа:

Лаптопа ще се ползва от жена за носене в библиотека и носене за презентации. Трябва да няма проблеми при работа с офис пакет.

HP EliteBook 8470p - Core i5 3340m, 8GB RAM, 256GB SSD
HP Elitebook са здрави лаптопи, с лесно обслужване - през сервизния капак имаш достъп до охлаждането.
Малко старо поколение е процесора, но Windows10 върви, MS Office - също, FHD в Youtube - без проблеми. Има и USB 3.0, както и DVD записвачка.
14 инча е, но е компактна машинка с магнезиев корпус. Ако го намерите с по-високата резолюция 1600x900 някъде, идеално.
Не само ще ви върши работа, но и няма да ви притеснява да го чукнете някога, понеже е супер евтино.
И може да е стар като хардуер, но е факт че в момента няма нов лаптоп до 900-1000лв, а дори и малко по-нагоре, който да има същата производителност.
За съжаление на вторичния пазар в момента има липса на техника. Не знам какво да препоръчам друго, което да го има налично и да е здраво, и надеждно.
По-ново може да се намери все още на посочените цени, но или ще е твърде скъпо за това, което предлага или ще е някое от тези еднократните бюджетни, които се разпадат само като ги погледнеш с поглед. Търси се задължително висок клас лаптоп, ако ще се купува втора ръка. И с интегрирана видеокарта, тези с външните се купуват, за да се играят игри и да се използва дискретната интензивно. А това е слабо място на всеки лаптоп - дискретната видео карта, ако е комплектован с такава.
Ако се търси около 13 инча, то HP EliteBook 2570p 12.5 или Lenovo ThinkPad X250, като са около 500-800лв.
Общо взето се насочвате към HP Elitebook, Lenovo ThinkPad T/X серия, Dell Latitude или Fujitsu Lifebook. 
Друго втора ръка не се купува. Имам предвид някои, които нови са били ширпотреба клас. Също така избягвайте супер тънките и разни ултрабуци - често имат изключително слаби корпуси, чупят се при захващането на пантите с долния капак. Лек лаптоп - съгласен съм. Но ако ви остане в ръцете на части, какво като е бил лек, като вече е станал за брак?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.