Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръка на дъно за Ryzen 5 5600

Featured Replies

Здравейте, кой модел бихте ми препоръчали ? Овърклок - да, да може се натисне малко, но доколкото четох в нета някои X570 дъна имат по слаб потенциал от B550 дъна. Цена до 320 лв

MSI MPG X570 GAMING PLUS 307 лв

GIGABYTE X570S UD 304 лв

GB B550 AORUS ELITE V2  301 лв

ASROCK X570 PHANTOM GAMING 4 310 лв

Не знам какви са ти очакванията за клок, но едва ли ще постигнеш нещо кой знае какво. А и ще ти трябва добро охлаждане, въпреки че този процесор не е толкова горещ. Вариантите са да закрепиш по-висока честота на всички ядра или да вдигнеш максималния буст, колкото позволява дъното (обикновено 200 MHz отгоре). Ето главните разлики между чипсетите, не всичко опира до overclock: B550 vs X570 | Specifications, Features, CPU Support, PCIe 4.0 (electronicshub.org)

Най-добре прочети ревюта за всяко от дъната и сам се ориентирай кое ще ти даде най-много от това, което искаш. И ако искаш по-високи честоти, може да се ориентираш към X процесор - 5600Х.

преди 7 минути, Jorge написа:

Нещата не опират само до дънна платка. Но споко, след малко ще се включи Радо шишарката (ака RAZE) и ще излее скъпоценният си опит с Райзън процесори и дънни платки. Даже се учудвам, че са минали вече цели 6 минути от запитването и няма отговор от него. Сигурно е в тоалетната. Бъдете търпеливи и Радко ще ви ощастливи.:D

Хайде спри със спама и обидите! Като си толкова умен, поне да беше казал нещо смислено. Докладвал съм ти коментара, надявам се някой да вземе мерки!

Герге!

Всичките ти отговори по темите из техническите форуми са от този род - изключение правят 3, 4. Не пиши глупости, а като ГУРУ на форума, отговори на човека, така , както подобава. Ти си единствен в този форум, който не се съобразяваш ни с правила, ни с нищо. Ако се мислиш недосегаем - аз ще ти покажа, че не си.

Думи и изречения  от този характер си отправял към много хора, пишещи в техническите раздели. И не съм аз човекът, който трябва да си отиде от форума, а това си единствено -ТИ !

"Нещата не опират само до дънна платка. Но споко, след малко ще се включи Радо шишарката (ака RAZE) и ще излее скъпоценният си опит с Райзън процесори и дънни платки. Даже се учудвам, че са минали вече цели 6 минути от запитването и няма отговор от него. Сигурно е в тоалетната. Бъдете търпеливи и Радко ще ви ощастливи."

За мен GIGABYTE X570S UD   това е фаворит ако ще се занимаваш клок  .И да по добре 5600х. 

• Автор

Вече направих поръчка. За процесор избрах Ryzen 5 5600X 360 лв а за дъно ASUS TUF GAMING B550-PLUS на цена 300 лв, който модел гледах в нета има достатъчно добри 8+2 VRM PHASES.

• 2 седмици по-късно...
на 29.11.2022 г. в 22:36, mrD написа:

Вече направих поръчка. За процесор избрах Ryzen 5 5600X 360 лв а за дъно ASUS TUF GAMING B550-PLUS на цена 300 лв, който модел гледах в нета има достатъчно добри 8+2 VRM PHASES.

Имам абсолютно същото дъно и даже мислех да ти го препоръчам. От години ползвам само Asus дънни платки и съм много доволен.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.